Bogdan Diaconu iese din PSD şi înfiinţează Partidul România Unită

• publicat la: 21 august 2014
Bogdan Diaconu  iese din PSD şi înfiinţează Partidul România Unită

Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat din PSD din cauza „acţiunilor anti-româneşti” desfăşurate de UDMR din interiorul Guvernului şi va înfiinţa Partidul România Unită.

Potrivit lui Diaconu, demisia din PSD reprezintă „un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României”.

În textul demisiei, dat publicităţii de deputatul Bogdan Diaconu, UDMR reprezintă un „focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român”.

„Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinţa în valorile româneşti şi în puterea noastră ca naţiune. Îi chem pe toţi cei care doresc să salvăm România de marasmul ultimilor 25 de ani şi de continua trădare a partidelor de până acum să se alăture Partidului România Unită, formaţiunea care îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toţi cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înşele şi să-i sărăcească”, a spus Bogdan Diaconu, citat de pagina electronică a Mediafax.

Diaconu a arătat că a făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest „cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român”.

Doctrina PRU va caracterizată de naţional-democraţie şi prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.

Diaconu pretinde că în noul partid şi-au anunţat dorinţa de a se implica parlamentari, persoane din societatea civilă precum şi „mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară”.

El a mai arătat că UDMR „nu are ce căuta în politica românească” şi a spus că, în consecinţă, una din misiunile pe care şi le asumă este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru „totdeauna”.

integral pe cotidianul.ro

comentarii

de emil la 21 august 2014 - 16:24

Si acest domn pleacă de la guvernare pentru ciolan? In cele din urma, iritarea stârnită de acțiunile antiromânești ale rmdiszno i-a sensibilizat și pe unii politicieni din cercurile puterii.

Lasati un comentariu