Poşta vrea să devină bancă – ce servicii va oferi

• publicat la: 7 august 2013
Poşta vrea să devină bancă – ce servicii va oferi

Poşta Română intentionează să-si diversifice portofoliul prin introducerea de servicii financiar-bancare si va lansa sistemul de franciza pentru oficiile postale.

„Posta Română intentioneaza sa-si diversifice gama de prestatii prin introducerea de servicii financiar bancare in oficiile postale. In perioada 6 august – 6 septembrie 2013 proiectul va fi prezentat institutiilor financiar bancare interesate de colaborarea, in acest domeniu, cu Posta Română”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

De asemenea, incepand cu ultimul trimestru al anului 2013, va deveni operational sistemul de franciza postala prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii postale sub brandul Posta Romana.

„Compania Nationala Posta Română urmareste crearea unei oferte de produse si servicii bancare la nivel national, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizata intr-un proces puternic de bancarizare si incluziune financiara la nivel national. Proiectul va asigura accesul oricarui cetatean la produse si servicii bancare si va respecta legislatia in domeniu”, se precizeaza in documentul citat.

Posta se afla intr-un proces de restructurare si modernizare ce are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013, mai spun reprezentantii institutiei.

Posta Română este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati postale si 32.000 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu