Greenpeace Ungaria,Patapievici și Mihăieș dețin terenuri în Roșia Montană

• publicat la: 12 septembrie 2013
Greenpeace Ungaria,Patapievici  și Mihăieș dețin terenuri în Roșia Montană

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri seara, în fața premierului Victor Ponta, un extras din cartea funciară a perimetrului Roșia Montană. Respectivul document arată care sunt proprietarii de terenuri din Roșia Montană, ce ar urma să fie expropriați odată cu începerea proiectului minier, potrivit Dcnews.

Dintre numele invocate de realizatorul Mihai Gâdea au ieșit în evidență, stârnindu-i interesul prim-ministrului, următoarele: Horia-Roman Patapievici, Mircea Mihăieş şi Greenpeace Ungaria, care dețin terenuri în Roșia Montană.

“Domnul Patapievici e un investitor imobiliar bun. Vom aduce aceste lucruri la cunoștința parlamentarilor, pentru a lua decizia cea mai bună”, a spus Victor Ponta când a auzit numele fostului președinte al ICR rostit de moderatorul emisiunii “Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Premierul precizase anterior în emisiune că are suspiciuni potrivit cărora există persoane care au cumpărat teren în Roșia Montană tocmai pentru a fi expropriate odată cu începerea proiectului minier.

În opinia premierului, toată lumea se află într-o „bătălie economică” şi, cu mici excepţii, ca Siria şi Afganistan, războaiele nu se mai duc cu „tancuri şi puşti”.

„E o bătălie economică în care România n-a participat în ultimii ani, în care am început să contăm că suntem ţara cea mai mare din regiune şi după alegerile din noiembrie-decembrie părea să avem o anumită stabilitate şi direcţie, şi evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Dar până la urmă nu sunt de vină cei care ne pun beţe în roate, noi trebuie să avem grijă de noi, aici nu e teoria conspiraţiei”, a spus premierul.

sursa cotidianul.ro

 

comentarii

de Horia Mărieș la 12 septembrie 2013 - 13:25

La vizita oficiala a parlamentarilor europeni dna Nelly Maes a spus public cam aşa: „Pare o investiţie interesantă, dar când e vorba de cianură locul aurului e sub pământ”.

Nu mă dau rotund că sunt specialist în domeniu, nu m-am băgat până acum de loc în această dezbatere, dar nu-mi place nici mirosul și nici gustul de cianură. În consecință, azi sunt de acord cu cele spuse cândva de d-na europarlamentar Nelly Maes.

Lasati un comentariu