FMI se spală pe mâini de Roşia Montană: Nu avem expertiza necesară

• publicat la: 5 noiembrie 2013
FMI se spală pe mâini de Roşia Montană: Nu avem expertiza necesară

Sefa misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Andrea Schaechter, a declarat, marti, ca nu are expertiza necesara pentru a exprima un punct de vedere referitor la proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana.

“Este, evident, un proiect care are efecte asupra mediului. Chiar daca beneficiile economice sunt evidente, acestea reprezinta doar o parte din ce inseamna exploatarea. Nu avem expertiza necesara pentru a ne spune parerea despre proiectul Rosia Montana”, a precizat Andrea Schaechter, la incheierea vizitei care a durat doua saptamani, relateaza Realitatea Tv.

In prezent, proiectul se afla la Comisia parlamentara speciala, care este asteptata sa dea un vot pe proiectul Guvernului.

Deputatii si senatorii au decis, in 22 octombrie, prelungirea pana pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de catre Comisia parlamentara Rosia Montana.

In plus, din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

Manifestatiile au inceput dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.

sursa ziare.com

 

Lasati un comentariu