Expoziția internațională de fotografie etnografică SEMNE IDENTITARE

• publicat la: 24 februarie 2014
Expoziția internațională de fotografie etnografică SEMNE IDENTITARE

Vă invităm la vernisajul Expoziției internaționale de fotografie etnografică SEMNE IDENTITARE, care va avea loc la Muzeul Județean din Satu Mare, b-dul Vasile Lucaciu, nr 21, în data de 26 februarie 2014, la ora 15.00.

Veți putea admira 40 de fotografii cu tematică etnografică, tot atâtea crâmpeie de tradiție din care răzbat simplitatea și bunul gust, poezia locurilor și a oamenilor, statornicia îndeletnicirilor sau bucuria de a petrece sărbătorile împreună.

Proiectul SEMNE IDENTITARE al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, realizat cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca, este conceput ca o expoziție de grup cu participare internațională, care sărbătorește un deceniu de existență a Concursului național “FOTOGRAFIA – DOCUMENT ETNOGRAFIC. Alături de fotografi din România, expun artiști din Ungaria, Polonia și Rusia.

Nota de originalitate a proiectului constă în faptul că expoziția a coborât de pe simeze, ”în stradă”, fiind concepută atât ca o manifestare în aer liber în piețele centrale ale orașelor, cât și expusă, tradițional, în săli de expoziție. În anul 2013 expoziția a fost vernisată în aer liber, în data de 20 septembrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca și în data de 25 octombrie în Piața Teatrului din Târgu Mureș. Pentru anul 2014 avem în plan să continuam proiectul cu noi vernisaje, în perioada 10 -22 februarie 2014, expoziția a putut fi admirată în Baia Mare, datorită colaborării noastre cu CJCPCT Maramureș.

Pe simezele galeriei sunt expuse lucrări ale fotografilor: ADAM GYULA (RO), MIRCEA ALBU (RO), ADRIANA ANDREI (RO), BABLENA MAGDOLNA (HU), BALÁZS ÖDÖN (RO), BÁLINT ZSIGMOND (RO), ȘTEFAN BĂDULESCU (RO), MIRCEA CÎMPEANU (RO), PETRIȘOR CRĂCIUNOIU (RO), PIOTR  DROŹDZIK (PL), VLAD DUMITRESCU (RO), ANDRAS EGRI (RO),DOREL GĂINĂ (RO), HAGYOMÁNYOK HÁZA (HU), FELEKI KÁROLY (RO), NICOLAE NERȚAN (RO), LUCIAN NERŢAN (RO), LAURA  ELISABETA PANAITESCU (RO), GHEORGHE PETRILA (RO), ION ROGOZANU (RO), FELICIAN SĂTEANU (RO), VASILI  SCHERBININ (RU), DANIELA STĂNOIU (RO), SZABÓ TAMÁS (RO), DAN TĂUȚAN (RO), TEUTSCH ALPÁR (RO), TÜNDE   KOMÁROMI (RO), ANASTASIA  VDOVKINA  (RU)

Expoziția SEMNE IDENTITARE va putea fi admirată la Muzeul Județean din Satu Mare în perioada 26 februarie – 23 martie 2014.

Coordonator proiect, Adriana Andrei

Lasati un comentariu