Biblioteca Județeană Satu Mare organizează o nouă activitate destinată copiilor

• publicat la: 3 aprilie 2014
Biblioteca Județeană Satu Mare organizează o nouă activitate destinată copiilor

Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Satu Mare, organizează marți, 8 aprilie 2014, o activitate destinată copiilor de vârstă preșcolară și școlară, pentru a marca Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și pentru a încuraja lectura ca modalitate de petrecere a timpului liber. Intitulată sugestiv Citește pentru mine, activitatea se va derula în Sala multimedia, pe parcursul întregii zile.

Acest proiect, ajuns la cea de-a V-a ediție, are ca parteneri asociații și instituții precum Asociația Zibo Help, Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul Național “Ioan Slavici”, Teatrul de Nord Satu Mare și se derulează prin Proiectul Național “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”,  în cadrul programului “Să știi mai multe, să fii mai bun”, inițiat de Ministerul Educației Naționale.

Reprezentanți ai autorităților locale și județene, șefi de instituții, persoane publice, voluntari de la Colegiul Național “Ioan Slavici” și bibliotecari vor citi povești și basme copiilor participanți, încurajând astfel lectura ca alternativă de petrecere a timpului liber.

“Citește pentru mine” se dorește a fi o activitate pe care să o desfășurăm pe parcursul întregii zile, astfel încât să putem oferi posibilitatea cât mai multor copii de a asculta povești și basme lecturate în spațiul bibliotecii. La fel ca la edițiile din anii precedenți, am lansat invitația reprezentanților autorităților locale și județene de a se alătura acestui proiect și, prin intermediul domniilor lor, să oferim un bun exemplu întregii comunități. În calitatea nostră de organizatori, considerăm că lectura rămâne cea mai plăcută alternativă de petrecere a timpului liber și poate oferi părinților și copiilor, deopotrivă, unul din cele mai frumoase momente ale zilei., a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Obiectivele pe care și le propune activitatea sunt conștientizarea părinților în ceea ce privește pericolul utilizării excesive a televizorului și internetului în educația și formarea copiilor și regăsirea timpului petrecut în familie, prin intermediul lecturii. Scopul activității este acela de a-i determina pe copii să reducă timpul petrecut în fața televizorului și a calculatorului și de a-i încuraja pe părinți să restricționeze accesul la programele TV și la site-urile cu conținut neadecvat pentru copii.

Lasati un comentariu