Şantaj,distrugeri,infracţiuni la regimul circulaţiei …..

• publicat la: 28 April 2014
Şantaj,distrugeri,infracţiuni la regimul circulaţiei …..

      Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale , cu sprijinul de specialitate al SIPI şi a Serviciului de Acţiuni Speciale , au prins în flagrant în cursul zilei de ieri 2 bărbaţi de 23 şi respectiv 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a-i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare , plăcuţe care au sustrase  în data de 22.04.2014   de pe un autoturism înmatriculat în Germania, care era parcat pe Calea Traian din municipiu .

     Femeia a sesizat furtul poliţiştilor, iar din acel  moment aceştia au desfăşurat activităţi investigative specifice pentru identificarea autorilor.În această perioadă cei doi au şantajat partea vătămată , în sensul că i-au pretins suma de 500 Euro prin sms dacă doreşte să-şi recupereze plăcuţele. Pentru a o determina pe aceasta să le plătească suma cerută cei doi au exercitat presiuni asupra femeii şi i-au trimis acesteia sms-uri de pe 3 numere diferite de telefon, numere pe care care le-au activat doar pentru această activitate pe care au desfăşurat-o pentru a nu putea fi identificaţi, folosind cartele telefonice. Autoturismul aparţine partenerului femeii , cei doi locuind în Germania, păgubita a venit în ţară pentru semnarea unor documente. Munca oamenilor legii nu a fost în zadar astfel că  după ce  au adunat suficiente indicii, în cursul de ieri au organizat flagrantul , femeia întâlnindu-se cu unul dintre ei pentru a-i da suma de bani solicitată,banii pe care femeia i-a înmânat intermediarului, adică bărbatului de 47 de ani,  erau marcaţi acesta a dat banii mai departe celui care a pus la cale acest plan astfel poliţiştii au urmărit fiecare mişcare şi au reuşit identificarea celor doi. Interesant     este faptul că unul dintre ei , cel care a premeditat cele petrecute,   respectiv  cel tânăr este chiar fiul femeii, care locuieşte în ţară, părinţii fiind separaţi ,  între tânăr şi femeie existând neînţelegeri.

  Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore  , fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj. A fost prezentat Parchetului de pe lângă judecătoria Satu Mare , iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Celălalt bărbat este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.

                                 Minor cercetat pentru distrugere

            Un tânăr de 16 ani din Carei a distrus arbuşti ornamentali şi un indicator rutier.  Duminică patrula formată din poliţişti din Tăşnad  şi jandarmi din cadrul Detaşamentului Beltiug au surprins în flagrant un minor  care , în timp ce se deplasa pe strada Lăcrimioarelor din Tăşnad  ar fi  rupt coroana a 6 arbuşti ornamentali de esenşă frasin şi ar fi  dislocat un indicator rutier „trecere pentru pietoni” pe care l-a aruncat pe trotuarul de lângă partea carosabilă .Acesta se întorcea de la discotecă şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice . Prejudiciul cauzat se ridică la 1800 lei.

      Băiatul este cercetat pentru distrugere conform art. 253  şi pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice conform art. 339 , ambele fapte fiind prevăzute de Codul Penal.    

                  Persoane cercetate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

      Poliţiştii au depistat ieri 3 conducători auto care au încălcat regimul rutier din punct de vedere infracţional.

    Astfel poliţiştii rutieri tăşnădeni au identificat în trafic un bărbat de 48 de ani, care conducea un moped marca Malaguti pe raza oraşului Tăşnad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că mopeda nu era înregistrată sau înmatriculată iar conducătorul acesteia nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice întrucât permisul de conducere îi era suspendat. Acum el este cercetat penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi şi pentru conducerea unui vehicul de către o persoană a cărui drept de a conduce vehicule i-a fost suspendat.

    Tot poliţiştii din Tăşnad au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale produs pe raza localităţii Săcăşeni . Ajunşi la faţa locului oamenii legii au stabilit că  un bărbat de 30 de ani a condus autoturismul marca Dacia şi pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului întrând în coliziune cu un copac aflat pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autoturismului.  . În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere de nici o categorie, de asemenea în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

      Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru conducere fără permis şi în stare de ebrietate.

     Poliţiştii rutieri sătmăreni au identificat ieri noapte, un tânăr de 24 de ani, care conducea un autoturism marca Ford pe strada Micu Klein din municipiu. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Lasati un comentariu