Iepele „tiroleze”

• publicat la: 13 mai 2014
Iepele „tiroleze”

Chiar dacă a trecut ceva vreme de la semnarea lui, între timp concretizându-se în câteva spălări de mâini „bilaterale” în aceași troacă politică, PSD nu s-a delimitat încă de acordul de colaborare dintre UDMR și PCM!

Un act revizionist care, din prima clipă a iscălirii, a devenit practic un subacord al actului de colaborare maghiaro-„socialiste”, actul de trădare a țării semnat de Victor Ponta cu UDMR. Iar partidul de guvernământ nici nu se va delimita vreodată de acest acord… Pentru că Partidul Civic Maghiar este folosit ca berbece pentru avansarea în Parlamentul European a unui proiect de autonomie teritorială mascat sub eticheta proiectului de autonomie (și atât!) al UDMR. De altfel, UDMR pregătește terenul pentru momentul în care cărțile revizioniste vor fi date pe față de către europarlamentarii maghiari ai României, Marko Bela avertizându-ne că, încă din 1993, UDMR a vorbit, de fapt, de autonomie teritorială. Iar UDMR vrea să propună „un nou proiect” pentru că ei, liderii maghiarimii politice, „sunt încăpățânați” (dixit Marko Bela!).

Ca niște catâri, am adăuga noi, și probabil acesta este și motivul pentru care unul dintre candidații UDMR pentru PE a anunțat că și-a pregătit… traista pentru a merge la Bruxelles. O desagă din care a scos pesemne fânul pe care îl punea la botul iepei de pustă! Iar în traistă, spune Sogor Csaba, va pune tocmai proiectul autonomiei teritoriale.

De aceea, faptul că, astăzi, UDMR și PCM anunță constituirea unei comisii mixte (!) pentru pregătirea de urgență a „noului” proiect de autonomie se leagă tocmai de graba lui Sogor Csaba de a-și umple traista de neam de traistă.

Un proiect care se bazează, o spune răspicat Kelemen Hunor, principalul partener maghiar al premierului , pe modelul autonomiei Tirolului de Sud. Și poate nu ar fi nimic surprinzător în faptul că UDMR vrea autonomia pe „model tirolez” (deși ar trebui să le dăm noi una pe model de titirez!). Dar faptul că Ponta tace când Hunor vorbește despre modelul Tirolului de Sud dovește ipocrizia la care s-a ajuns. Pentru că, poate am uitat, toți pesediștii care au gesticulat public într-o campanie de imagine în care solicitau retragerea distincției acordate de Traian Băsescu lui Laszlo Tokes, au făcut-o pentru că strâmbă-satană ceruse Budapestei protectorat unguresc și „asigurarea autonomiei după modelul Tirolului de Sud”. Iar astăzi, când Hunor cere același lucru, tot neamul de pesediștii … tace.

Iar Victor Ponta își dedublează „personalitatea” până la atrofierea ultimei fărâme de bărbăție, „uitând” că, tot atunci, din fruntea cetei anti-Tokes (de fapt anti-Băsescu, pentru că, dacă distincția ar fi fost dată de Iliescu, nu ar mai fi cerut retragerea „stelei”, ci scobeau după un alt motiv pentru a putea băga sârma în gardul Cotrocenilor!) s-a jurat că dacă primește decretul de retragerea a distincției îl va contrasemna!

Or, în virtutea vorbelor aruncate de necunoscuta „personalitate” sub care a vorbit atunci Victor Ponta, astăzi ar trebui să „contrasemneze” o delimitare de Kelemen Hunor, de UDMR și PCM-ul lui de iapă-tiroleză!

Dar nu o face și nici nu o va face! De aceea, maghiarimea politică își permite să ne dea peste nas cu un proiect de autonomie pe care îl duc „direct la Bruxelles” pentru că „în Parlamentul României au mai fost depuse până acum două propuneri de legi privind autonomia teritorială, care cu mare succes au fost respinse”, dar și din cauza Curții Constituționale care, declarând ca neconstituțională „înfiinţarea de subdiviziuni administrative şi de organe paralele cu ale statului”, a eliminat, fără drept de apel, proiectul de autonomie din cadrul revizuirii constituționale.

Cezar Adonis Mihalache – Ziarul Natiunea

Lasati un comentariu