Război între politicienii maghiarimii

• publicat la: 22 July 2011
Război între politicienii maghiarimii

UDMR nu are rezultate în privinţa autodeterminării maghiarimiişi cu toate acestea, a preferat să nu vină cu un proiect de lege care să întrunească acordul tuturor organizaţiilor maghiare, a declrat astăzi, preşedintele executiv al CNMT, Toró T. Tibor. Fostul parlamentar udemerist a acuzat Uniunea că a promovat o politică de tip “camarilă”.

Preşedintele executiv al CNMT, Toró T. Tibor a reproşat politica de tip “camarilă” a UDMR, manifestându-şi scepticismul cu privire la posibilitatea de a “curăţa” chestiunea autonomiei de interesele partidelor politice maghiare.

Toró a acuzat UDMR că nu a venit cu niciun proiect de lege, care să obţină acordultuturor organizaţiilor şi grupărilor maghiare din Romania.

“Fără acest acord nu se poate găsi o rezolvare a acestei probleme nici în Budapesta şi nici în Bucureşti”a afirmat liderul CNMT, în cadrul Universităţii de Vară Tusványos, mustrând Uniunea că până în prezent nu a obţinut niciun rezultat în privinţa autodeterminării maghiarimii.

El s-a pronunţat pentru stabilirea unui consens naţional construit pe o bază puternică, un fel de “acord de stabilitate”, care va hotărî “minimul naţional”pe această temă.

sursa EVZ.ro

Lasati un comentariu