Noaptea Albă a Muzeelor,sâmbătă 17 mai

• publicat la: 14 mai 2014
Noaptea Albă a Muzeelor,sâmbătă 17 mai

 După cum şi-a obişnuit publicul în ultimii ani, Muzeului Judeţean Satu Mare, în colaborare cu instituţii publice şi organizaţii din sfera societăţii civile, pregăteşte o adevărată sărbătoare, oferită sătmărenilor în cadrul unuia dintre cele mai speciale evenimente ale sale: Noaptea Albă a Muzeelor. Acţiunile din acest an, desfăşurate în mai multe locaţii muzeale din judeţ, vor avea loc în data de sâmbătă 17 mai.

La    Sediul Muzeului, din b-dul Vasile Lucaciu nr. 21, alături de posibilitatea de a admira expoziţiile muzeale, va fi organizat un amplu program în colaborare cu Palatul Copiilor. Ca şi în alte dăţi bucuria şi veselia specifică vârstei juvenile va fi adusă de trupa condusă de prof. Sorin Berindei ce va încânta publicul cu un spectacol de muzică uşoară şi folk (orele 18 şi 20). Atmosfera unei seri în satul tradiţional sătmărean va fi recreată printr-o „Şezătoare codrenească” (orele 19 şi 21), prezentatată de elevii profesorului Sever Nicu Miclăuş.

Una dintre surprizele acestui an va fi „Seara evreiască de la Muzeul de Artă”, acţiune menită a recrea atmosfera Sătmarului de odinioară prin aducerea în prim plan a uneia dintre comunităţile ce ocupa o pondere majoră în rândul populaţiei oraşului şi a avut, totodată, o consistentă contribuţie la progresul acestuia. Organizat împreună cu Comunitatea Evreilor – Satu Mare, Asociaţia Rovenio – trupa Arttis, Teatrul de Nord, Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi, evenimentul va cuprinde mai multe elemente-surpriză care sperăm că vor fi gustate (la propriu şi la figurat) de publicul sătmărean (începând cu ora 20).

La Muzeul din Carei va fi creată atmosfera unei „Seri istorice” prin costume şi dansuri de epocă, iar în cadrul epoziţiei „Expo Africa”, tobele lui Cserey Csaba vor reda ritmurile misterioase ce se aud la lăsatul serii în Savana de pe Continentul Negru. Publicul este asteptat şi la acţiunile organizate la Muzeul Orăşenesc Tăşnad şi la Muzeul din Andrid.

Program Muzeul Carei

Orele 19.00 – 21.00 Figurație limba maghiară și dans (Vals vienez)

Ora 20.00 Dans Medieval – Magic Dance – coord. Raluca Păvăluc

Ora 20.30 Recital de percuție cu Cserey Csaba – Muzică ambientală

Ora 21.00 Dans – Vals vienez și Boston – „Lead & Follow” coord. Bagosi Zoltán

Orele 21.45- 23.45 Figurație limba română și dans (Vals vienez, polka) coord. Adrian Ștefănuți

NU RATAŢI NOAPTEA ALBĂ A MUZEELOR DIN judeţul SATU MARE !

Lasati un comentariu