Proiect Bilateral Comenius la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”

• publicat la: 20 May 2014
Proiect Bilateral Comenius la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”

Proiectul Bilateral Comenius „Languages, cultures and greener future connecting people”reunește sub aceeași umbrelă educațională elevi și cadre didactice din două școli europene : Școala Gimnazială Vasile Lucaciu din Carei, România și Școala Vyturių Progimnazija din Utena, Lituania.

        Proiectul promoveaza educatia interculturală prin rezolvarea unor teme de interes comun: copii de diferite nationalitati si etnii descopera cultura celorlalti ,in timp ce prin metode variate ale ariilor curiculare completeaza temele propuse contribuind la disparitia barierelor lingvistice si culturale. O mai bună cunoastere reciprocă va creste interesul intelegerii premiselor social-economice. Acest proiect conduce la dezvoltarea increderii si respectului de sine a elevilor din cele două școli europene și la o mai bună adaptare la viața socială și școlară. Dorim să apropiem tinerii din cele două țări partenere pentru a-și însuși şi pune in practica valorile si principiile UE.

Obiectivele urmărite pe tot parcursul proiectului sunt: însușirea unor cunostinte de bază si deprinderi de comunicare in limbile proiectului ,folosirea  limbii române și lituaniene  cu ajutorul limbii comune (engleza) pentru a comunica oral si scris, pentru a alcătui materiale si a le intelege pe acelea primite de la scoala partenera, motivarea si incurajarea elevilor in stabilirea de contacte si in schimbul de experienta prin descoperirea limbii, vietii si culturii lor in contextul real al tarii,dobândirea unor competențe lingvistice utilizând teme ecologice de studiu și de protejare a naturii și mediului european,etc.

               Pe tot parcursul întâlnirii s-au derulat numeroase ateliere lingvistice, excursii de documentare, vizite la obiectivele turistice din județul Satu Mare și Cluj Napoca.Elevii Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu și cei ai școlii partenere din Lituania au în programul educațional propus în perioada 14.05.2014-23.05.2014 activități comune cu Grădinițele din oraș, Grupul Școlar Simion Bărnuțiu, Direcția de cultură, Clubul copiilor și elevilor din Carei, Agentia de protectie a mediului, Biblioteca Judeteana.

sursa Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”

 

comentarii

de radu la 21 May 2014 - 11:47

plin de gogomani la grupul scalar….si la clubul de scoleri fara elevi..numai salariile vin..si fara sa jucam

de tibi la 21 May 2014 - 12:24

Si ce scoala era Agroul…
Cantina..internat.ateliere.ferme..
Camioane.strunguri.utilaje….
si locul 1 pe tara….
sic tranzit glorius mundi…

Lasati un comentariu