Apetitul pentru privatizări al primarului va scoate alţi bani din buzunarul careienilor

• publicat la: 26 iunie 2014
Apetitul pentru privatizări al primarului va scoate alţi  bani din buzunarul careienilor

Începând din 1 ianuarie 2015, careienii vor scoate din buzunar noi sume de bani pentru plata parcărilor din cartiere sau din oraş şi  pentru întreţinerea spaţiilor verzi. Afirmaţia a fost făcută în cadrul şedintei CL de marţi, 24 iunie, de către primarul Kovacs, deoarece acesta consideră că localnicii nu sunt în stare să se îngrijească de spaţiile verzi din cartiere. Pentru realizarea acestui deziderat al primarului, se va înfiinţa un SRL având ca unic asociat CL, existând astfel posibilitatea de a face noi angajări şi de a desemna un manager al noului SRL, ales de coaliţia majoritară din CL Carei, formată din UMR şi PSD. Potrivit surselor noastre, persoana desemnată va fi chiar din rândul consilierilor acestei alianţe. Consiliul Local Carei mai este acţionar unic la Fundaţia pentru promovarea Turismului Local Carei şi la societatea comercială tip SRL  care va avea ca obiect de activitate comercializarea de cărţi şi obiecte de interes  local, precum vederi, căni şi tricouri cu imagini careiene,etc.

 

Ultima şedinţă a CL de marţi 24 iunie 2014, sărbătoarea Sânzienelor, a fost  una aparte, din toate punctele de vedere. Dacă la alte şedinţe de consiliu totalitarismul practicat de conducerea UDMR a municipiului (cu  doi primari şi cei 11 consilieri)  a fost aplicat  mai discret şi doar la anumite puncte incluse pe ordinea de zi, de această dată acesta a îngropat până şi  argumentele economice din partea consilierilor aflaţi de cealaltă parte a baricadei, deşi din Consilul Local, forul legislativ  al localităţii, ar trebui să facă parte doar persoane care să lucreze apolitic, în beneficiul  ÎNTREGII  comunităţi locale.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea înfiinţării unei societăţi cu răspundere limitată, cu unic asociat Consiliu Local al Municipiului Carei a încins din nou spiritele, argumentele economice aduse de consilierii liberali în sprijinul afirmaţiilor lor fiind tratate parţial cu dispreţ, partial cu maliţiozitate şi totalmente ignorate.

Iniţiatorul acestui proiect a fost primarul Kovacs, care a oferit în acest sens o expunere de motive nesusţinută defel cu date  economice exacte.

În materialele oferite consilierilor era stipulat  că-

Art.1. Se aprobă înfiinţarea  unei societăţi cu răspundere limitată S.C. Pieţi, parcări SRL, cu unic asociat Consiliul Local al  Municipiului Carei

Art.2. Locaţia societăţii va fi la Piaţa Agroalimentară, str. Ignişului.

Art.3. Capitalul social al societăţii va fi în cuantum de 2.000 lei, aportul pentru începerea activităţii în suma de 50.000 lei

Art.4.  Până la organizarea concursului pentru numirea unui administrator, dna Avram Melinda este desemnată ca administrator al societăţii.

Art.5.  Actul constitutiv şi statutul societăţii vor fi supuse aprobării Consiliului la o dată ulterioară.

Cu alte cuvinte, consilierii au fost invitaţi să aprobe înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată înainte chiar de a se întocmi un statut al societăţii şi un act constitutiv!

Cei care au încercat să ofere detalii despre modalitatea de înfiinţare a unei societăţi au fost consilierii Păuşan Bujor, Ilie Ciută şi Adrian Bucureştean, deşi în calitate de fost  acţionar la societăţi private, primarul trebuia să aibă un minim de cunoştinţe în acest domeniu.

Adrian Bucureştean a dat dovadă de multă înţelepciune în redarea aspectelor ce ar trebui corectate în demersurile edilului Kovacs de înfiinţare a unui SRL având ca acţionar unic Consiliul Local Carei.

Ştiţi că se spune că statul este mereu un prost administrator şi nu s-a dorit amenajarea unui bazin de înnot tocmai pentru că nu suntem buni administratori. Ipotetic vorbind, vreţi să cerem bani de pe domeniul privat al locuitorilor de la blocuri? ….amestecăm piaţa cu parcările…Cerem bani de la oameni ca să faceţi angajări de 8-10 persoane? Nici nu stiţi ce şi cum veţi face în detaliu..adică creăm o societate şi abia apoi vom vedea ce vom face cu ea?”

Nici la întrebările consilierului Ilie Ciută legate de numărul de parcări din cartiere pentru care se intenţionează taxarea şi întreţinerea, primarul nu a fost capabil să ofere un răspuns exact ( de la şedinţă lipsind  citymanagerul Beko), singura informaţie deţinută de către acesta fiind numărul de maşini existente, adică 2.400.

“Am lecturat şi eu materialele şi am solicitat date economice de la personalul din  primărie, dar nimeni nu a reuşit să îmi ofere informaţiile cerute. Câte parcări vom avea în cartiere şi câte putem asigura în continuare? De ce amestecăm piaţa cu spaţiile verzi? Propun amânarea acestui punct pentru a veni cu un material bine întocmit. Aşa cum am făcut voluntariat la Fundaţia de Promovarea a Turismului şi am făcut un statut viabil, tot aşa trebuie întocmit şi acum întâi un statut, şi apoi să cereţi aprobarea pentru înfiinţare. Eu sunt pentru amânarea proiectului, ca să realizăm ceva bine elaborat. Nu e normal să semnăm un CEC   în alb, suntem totuşi un Consiliu Local”  a menţionat consilierul Ciută.

Argumentele primarului Kovacs, ca iniţiator al acestui proiect au fost redate prin menţionările următoare:

Consider că suntem în stare să administrăm aceste probleme. Dacă noi nu facem ceva în cartiere, nimeni nu face nimic! Nimeni nu este preocupat de întreţinerea cartierelor. Am făcut o socoteală şi am ajuns la concluzia că e nevoie de 8 sau 10 oameni. La piaţă avem personal pregătit care ar prelua taxarea parcărilor. Această societate daca noi  punem la punct trebuie să se autogospodărească. DSPL nu e în stare să se ocupe şi de cartiere. Vom amplasa taxări automate, dăm posibilitate de abonament… organizarea trebuie să-l facem din cursul acestui an ca din  1 ianuarie 2015 să pornim din plin. Vă rog să-l  votaţi …”

Cu voturile alianţei UDMR-PSD din Consiliul Local Carei, proiectul a fost aprobat în forma iniţială,propunerea de amânare pentru completări  cu date concrete in baza cărora să se poată decide cu exactitate  numărul de angajati necesari pentru fiecare operaţie precum şi redactarea statutului societăţii,fiind ignorată .

www.buletindecarei.ro

P.S.

Faptele prezentate mai sus pot fi urmărite pe înregistrarea de pe Filmul săptămânii şi se găsesc deasemenea înregistrate de jr.Sroth Clara în Procesul Verbal al şedinţei de Consiliu Local.Redacţia Buletin de Carei   nu este răspunzătoare pentru acţiunile şi faptele primarului Kovacs,noi consemnând doar cele ce  se desfăşoară la şedinţele aleşilor locali fapt ce  ar trebui cunoscut de primarul care plăteşte un consilier cu peste 2.100 lei lunar pentru a  ne denigra dar fără a prezenta dovezi.Vă asigurăm că vom continua să informăm cetăţenii contribuabili la bugetul local cu tot ceea ce se discută în şedinţele publice ale CL.

 

comentarii

de lacalubalan la 26 iunie 2014 - 19:38

la românaşii ceia doi din pesedeu le-o perit viţa sau li se merită să se vândă pentru un post aruncat de nevoie de unu ca kovacs?
umblă câte unu halaripu pă străzi de mai mare groaza şi riddică mâna împotriva părinţilor români.mare paţachină şi politichia asta….păcat de părinţi şi bunici….

de amigo la 26 iunie 2014 - 22:49

ca bine zici lacalubalan!!

de pentru joltica copy paste la 27 iunie 2014 - 10:44

ce sunt firmele unguresti careiene fara banii romanilor?
fimele de mobila ale primarului au dat faliment pe banda rulanta si acum ergoclass merge doar dupa ce a ajuns jeno in scaunuyl de primar???
de unde a fascut infuzia de 2 miliarde la capital in 2008 ca sa poata accesa fonduri pt constructia de fabricuta pentru baietelul absolvent?
de ce nu mai merge cofetaria vicelui si brutaria?
de ce a fost pus sef la spatii verzi adorian csaba care are firma de gradinarit???? de ce pana nu a venit lajos in primarie,pataki nu merge cu irigatiile decat ca o firma normala si apoi a venit boomul???
de ce la oradea marconst marghita plateste penalizari la primaria oradea pentru intarzieri si lucrari de proasta calitate iar la carei primarul vireaza in avans miliarde catre firma din marghita ?
de ce nu plateste impozit la stat kovacs si de ce sta in gazda pe la altii?
din ce bani isi construiesc case cei doi primari in ungaria ca din salar sigur nu au cum iar alte activitati nu au trecute la foaia de avere si interese???

de csigabigalaicsi la 28 iunie 2014 - 06:46

primarul are retinere pe salar din 2008 pentru datoriile neplatite de miliarde…sta prin casele altora si nu plateste impozit ca nu mai are pe ce…ca sa aiba masina a cumparat din banii fundatiei de promovarea turismului local un renault tocmai de la bacau..privatizarea a punctul lui forte- a falimentat pana acum toate firmele sale

de cartieru la 28 iunie 2014 - 10:39

adica noi sa platim pentru parcarea din fata blocului ca primaru sa i dea post la ceva tiitor a lui?
din banii nostri vrea sa plateasca pentru votantii lui?

de karate-do-BFKS la 28 iunie 2014 - 12:07

De ce va tot luati de primar.Altcineva nici nu si-ar plati datoria,dar el face tot posibilul si plateste.Oamenii care fac ceva mai si gresesc.Bine ca voua va merge totul si puneti numai bete in roate pentru ca va doare ca orasul va fi frumos amenajat.

de alo la 28 iunie 2014 - 12:59

alo alo nu voi sunteti aia care va infruptati din banii careienilor si va plimbati pe la toate adunarile iar cei care fac performanta in carei nu primesc un sfant.
in mod normal ar trebui sa aveti o alta gandire daca practicati sport…sau e doar o modalitate de a scoate bani de la oras ceea ce faceti voi?
cum se poate ca sa nu va intelegeti cu cei care fac baschet sau tenis de masa ?
va convine ca ei nu primesc si toti banii merg la voi?
voi pe unde circulati in oras ca nu vedeti ce lucrari de proasta calitate se fac?

de tupeu la 28 iunie 2014 - 13:09

da stiu ca aveti cate unii tupeu de trantori!
adica ati ales un gunoi care nu a fost in stare sa isi pastreze propriile firme si a jucat averea familiei sale si mai are si datorii ca ultimul datornic executat de banci si vreti sa fiti laudati?
tupeu nu va lipseste ca si bunul simt si chefu de munca si tot stati cu mana intinsa pe la primarie pt orice hartie igienica.
de ce nu spuneti cum trebuie careienii sa isi caute de lucru in alta parte pana se aduc muncitori din alte localitati si firme numai unguresti care dau cota parte din valoare facturilor incasate?
intradevar ca nu ati fi nimic tulipani fara banii orasului

de Sofia la 28 iunie 2014 - 14:00

bine zis karate…oamenii care mai si fac ceva…am vazut ce a facut pana la 50 de ani acest primar..miliarde lei datorie,familie pe drumuri cand statea banca la usa lui pentru casa cu care a girat imprumuturile,adica un nimic barat pana a dat de banii orasului nostru!
la fel si creatura de langa el care a pierdut tot ce a avut de dastept ce era….si acum sta la comisioanele betonului care plateste vizitele americane prin baruri si ocskasor de unde se si imbraca dupa cum arata.
doi banditi de nu dai un leu pe amandoi isi baga manurile in averea orasului si cred ca e lauda lor.
cand nu e beko la sedinte nu stiu nici cat face doi cu patru iara platitorul de gigolo nici nu stie sa vorbeasca sau sa scrie…nici dupa dictare….

de radu la 28 iunie 2014 - 22:20

degeaba incearca sa ne abureasca primaru ca el vrea in europa cand nu e in stare sa isi plateasca datoriile la buget si ne mai si scoate bani din buzunar ca sa angajeze vreo pupila a sa ramasa fara loc de munca!
sa dea el exemplu si sa isi achite datoriile si apoi sa ne dirijeze ce sa facem cu banii nostri! la munca primare nu tot la scos bani din buzunaru altora ca stim cum au lucrat la crasna si cine ducea mobila in ungaria si cum soseau apoi diplomate;le cu marci….

de bela la 29 iunie 2014 - 09:11

cei doi primari arunca cu fumigene tip refuz de amplasare de bust sau plati pentru parcarile din cartieire pentru a deturna atentia de la tunurile trase cu lucrarile de infrumusetare a orasului.
schimbarea pavajelor cu altele mai proaste si schmbarea proiectului de la teatru ca sa mai intre de o casa pentru primar de la marghiteni nu ar fi bine de vorbit si cercetat asa ca mai bine dau poporului de ros cate o fumigena ca bustul lui ferdinand.
sunt in stare de orice sefutii udemeristi ca sa isi acopere urmele jafului din bani publici.sunt in stare si au distrus pana si buna intelegere dintre romani si unguri in carei!
pentru bani sacrifica orice da nu toti pun botu la magarii.
rahova si gherla va asteapta sa predati cursuri de smenuit gardienilor!

de mario la 29 iunie 2014 - 11:26

PRIMARU SA TREACA PRIN CARTIERE SA VADA CUM LUCREAZA CEI TRIMIS DE EI CU FLACONU DE BERE LA UMBRA BLOCURILOR…CUM STAU FRUMOS PE BANCI UNDE MAI EXISTA SI ASTEAPTA ORA 16 SA TREACA CELE 8 ORE DE ODIHNA SA PLECE ACASA

de careian la 30 iunie 2014 - 11:49

MI SE PARE O IDEE BUNA SA PLATIM PENTRU PARCARI.EU STAU LA BLOC SI SUNT DEACORD SA PLATESC PENTRU O PARCARE PERSONALA.DIN PACATE ARE DREPTATE PRIMARUL CAND SPUNE CA NU NE INTRESAM DE SOARTA SPATIILOR VERZI DIN CARTIERE.TOATA LUMEA ASTEAPTA AJUTOR DE LA PRIMARIE,IAR DACA ACEASTA E DISPUSA SA DEA ACEST AJUTOR CU ATAT MAI BINE.IN TOATE ORASELE CIVILIZATE SE PRACTICA TAXA PT PARCARE,NU VAD DE CE NU S-AR FACE SI LA NOI.MA BUCUR CA PRIMARIA IA IN PROPRIILE MAINI ACEASTA PROBLEMA SI NU EXTERNALIZEAZA ACEST SERVICIU.BRAVO!

de pavel la 30 iunie 2014 - 12:10

si eu sunt de acod sa platim dar numai dupa ce platreste si primarul datoriile la buget si plateste si el darile catre oras.
ori platim toti ori niciunul!

de un careian la 1 iulie 2014 - 05:30

postacii primarului ar trebui sa scrie despre primarul datornic si despre fotbalistul care nu isi recunoste nici fata din tineretele lui zbuciumate..domnu ciuta le ia mintile si turbeaza ca nu il au la mana cu nimic si omu isi plateste toate darile si respecta toti careienii si angajeaza numai careieni si le mai si face carte de munca nu cum lucreaza la negru jenica la sectie de scauny/
e o rusine acest primar care spune ca nu poate pune bustul regelui ferdinand ca nu il lasa grofii…o marioneta trasa de grofi este acest primar si ar trebui sa nu mai platim nici darile la oras pana nu isi plateste el datoriile ca dari nu plateste ca nu are nimic /
din ce bani ati facut casele din debrecen si mateszalka?
de unde are baiatu de primar atatea terenuri si imobile pe nume cand nu demult a terminat abia scolile? dar ginerica angajat la primarie???

de robika la 1 iulie 2014 - 07:37

primarul are retinere pe salar din 2008 pentru datorii.isi cumpara masina din banii fundatiei de turism.cumpara pentru copii terenuri si case din ce bani? si angajeaza ginerele la primarie si refuza tinerii specialisti careieni .
fotbalistul nu isi recunoascte propriul copil.
si voi va ocupati cu seful opozitiei care e nesatajabil si nu aveti cu ce sa il prindeti..domnu ciuta respecta cetatenii orasului si nu este traseist politic asa ca cei doi primari si iar e bai pentru voi…puteti cumpara cati vreti voi ca omu care este ilie ciuta la fel de corect ramane nu ca voi care ati criticat si l-ati facut comunist pe PONTA in ziaru maghiar si ati scris sa stea lumea in casa la referendum ca basescu trebuie ajutat si acum suntetiin alianta cu PONTA numai ca sa mai cereti bani pe careii bagati in buzunarele voastre si lasati careienii someri ca aduceti muncitori din alte orase.

de careian la 1 iulie 2014 - 15:38

Constat cu surpindere ca exprimarea unei pareri diferite fata de cea din articol sau fata de cei care posteaza pe aici e talmacita si interpretata total diferit.Eu nu am atacat pe nimeni si nici nu am adus elogii nemeritate nimanui.Am exprimat punctul meu de vedere care vad ca deranjeaza pe cei care se cred pe „frontul de razboi„ de o parte a baricadei,iar cei care indraznesc sa gandeasca diferit de cealalta parte.Iar daca asta inseamna ca eu sunt de cealalta parte a baricadei intr-un razboi imaginar pornit de unii a caror persoana nici macar nu ma intereseaza imi asum aceasta pozitie,dar nu cred ca e sanatos sa gandim asa.

de PETRA la 1 iulie 2014 - 16:31

SI EU SUNT DE ACORD CA NU ESTE SANATOS SA TRAIM IN MINCIUNA SI LIPSA DE RESPECT UNII FATA DE ALTII.NIMENI NU ARE DREPTUL SA DESCONSIDERE PE ALTII NUMAI PENTRU CA NU FAC PARTE DIN NATIA LUI SI ASTA PROBABIL DERANJEAZA LA PRIMAR SI UNU SI LA CELALALT.PANA NU VOR ACCEPTA CA TOTI AVEM DREPTUL LA O PARERE SI LA O OPTIUNE POLITICA CHIAR DACA E DIFERITA DE A LOR PANA ATUNCI NU ARE CUM SA FIE BINE IN ORAS.FIECARE E MANDRU CA APARTINE UNEI NATII UNEI ETNII SI NU TREBUIE DESCONSIDERATI CEI DE NU FAC PARTE DIN ETNIA CELOR AJUNSI VREMELNIC LA PUTERE SI LA CHEILE VISTERIEI ORASULUI.FIECARE DIN NOI NE NASTEM EGALI SI NU FACE DELOC BINE ACEASTA ATITUDINE SFIDATOARE A PRIMARULUI LA ADRESA ROMANILOR.

de nucikaka la 1 iulie 2014 - 20:02

Daca locatarii din blocuri trebuie sa plateasca pentru parcare cei care parcheaza in fata casei lor ar trebui sa fie taxati la fel fiind domeniu public, deci Domnul Primar va avea cam mult de plata la cate masini are parcate in fata casei!! Apropo de masini, masina primariei este folosita categoric in scop personal sau apartine deja asociatiei familiare pe care a creat-o in primarie??? Dar asta nu vede nimenea!!!!!

de careian la 2 iulie 2014 - 07:18

PT NUTICACA-AI FOST LA CLUJ,DAR IN TM,BUCURESTI,ARAD ETC ?PESTE TOT SE PLATESC PENTRU LOCURILE DE PARCARE.SE PARE CA DOMNIA TA NU A PREA IESIT DIN ORAS.IAR PT PETRA-CATEODATA POATE FI CONSTRUCTIVA O PARERE CONTRADICTORIE EXPRIMATA DE UNII SAU DE ALTII,DAR SA CAUTI NOD IN PAPURA ACOLO UNDE NU EXISTA NU ARE NICI UN SENS.

de nucikaka la 2 iulie 2014 - 08:52

Pt. careian. Da am fost , dar sa stiti ca am fost si in Germania ,Austria etc. si pentru un loc de parcare in fata blocului nu trebuie sa platesti, fiindca platesc impozit pentru masina si nici nu putin, asa cum platim si noi impozit pentru masina. Ei bine altfel stau lucrurile daca ai 2-3 masini.
Si inca o intrebare, daca ajung acasa si cineva a ocupat locul de parcare pentru care „platesc” cum procedeaza „SRL”-ul ?

de andi la 2 iulie 2014 - 15:16

daca primarul a falimentat toate firmele personale cine crede ca nu are interes sa faca nou srl numai ca sa ciupeasca si de acolo ceva si sa isi plateasca datoriile pentru cel pe care va pune de sef acolo?
se vorbeste ca baiatul tanar este bagat in fata de mirel si mircica ca nimeni nu vrea sa il angajeze pe niciunde cu asa dosar…..

de marius la 3 iulie 2014 - 15:50

Multumim pentru partea a doua a sedintei de la filmul saptamanii!
tare de tot

Lasati un comentariu