Final de an şcolar la Centrul de zi pentru copii şcolari patronat de Surorile Maicii Domnului din Carei

• publicat la: 3 iunie 2014
Final de an şcolar la Centrul de zi pentru copii şcolari patronat de Surorile Maicii Domnului din Carei

Sfârşitul de an şcolar a fost marcat în avans de copii de la  Centrul de zi pentru copii scolari „Speranţa” patronat de  Congregaţia  Surorilor Maicii Domnului  printr-un   frumos spectacol care a cuprins atât cântece  cât şi o scenetă.

Părinţi, fraţi,surori,bunici, profesori şi voluntari au asistat la activitatea pregătită cu multă trudă dar şi cu mult drag de toţi membrii centrului.

Un decor atent lucrat,ca de fiecare dată când evoluează tinerii actori de la toate unităţile şcolare din oraş,a îmbogăţit  atmosfera de sărbătoare.Sora Leonia,sora Andrea şi sora Vincenţia ,neobosite în activităţile dedicate copiilor,au pus la punct totul,până la ultimul detaliu.

Cei mai talentaţi elevi ai centrului au pus în scenă piesa  „Credinţa mută munţii din loc”.Am asistat la o lecţie omenie, de bunătate  dar mai ales  de cât de importantă este solidariatatea în viaţa unei comunităţi.

O mamă văduvă, cu o fetiţă bolnavă, primeşte o veste înfiorătoare de la  medic   fetita ei nu va mai putea merge pe picioarele ei niciodată.Cea care este cel mai puţin afectată este fetiţa care găseşte rapid soluţii pentru modul de desfăşurare a vieţii.Şi toate acesatea din dragostea nemărginită pentru mama sa,recent rămasă văduva.

Fetita este sustinuta de învăţătoare si de colegii de clasă  dar  mai ales de preot care ii antrenează pe toti in rugăciune si le intăreşte credinţa în Dumnezeu.

Cu ajutorul unor oameni de suflet, şi a unei campanii mediatice susţinute de părinţi,se adună fonduri pentru ca fetita să fie operată in Franţa unde un caz asemănător   fusese rezolvat cu succes.

Credinta puternică si rugăciunea sustinută a celor din jur au făcut ca operatia să reuşească si fetita s-a reîntors acasă,putând din nou să umble singură.

Uniti, în momentele grele, oamenii sunt mai puternici si mai capabili să treacă peste obstacolele vietii.Cu ajutorul lui Dumnezeu   chiar si imposibilul devine posibil.

Serbarea a continuat cu alte momente muzicale iar la final au fost recompensaţi cu premii cei mai sîrguincioşi elevi.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu