Locuri și fenomene din România, unice în lume

• publicat la: 7 iunie 2014
Locuri și fenomene din România, unice în lume

România este unică în lume prin frumusețea și locurile pe care le oferă. Noi suntem mândri că trăim în această țară minunată care dorește să fie descoperită, să fie vizitată și să își lase turiștii muți de uimire. România este plină de mister, iar oamenii de aici sunt plini de viață și primitori. Nu toți, ce-i drept, dar fiecare pădure are uscăturile ei.

Astăzi vă vom prezenta câteva locuri și fenomene care se întâlnesc în țara noastră și sunt unice în lume.Pe unele dintre ele vi le-am mai prezentat și cu alte ocazii, altele poate le cunoașteți deja. Sperăm să vă facem să doriți să le descoperiți și dvs., vizitându-le.

1. Picturile rupestre din peştera Coliboaia din Bihor

Speologii români au găsit în Peştera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrală, datând de acum aproape 35.000 de ani. Desenele, reprezentând animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, au fost bine păstrate datorită condiţiilor bune de umiditate din zona peşterii unde au fost găsite. Momentan, peştera este închisă, specialiştii urmând să continue cercetările. În plus, accesul în zona picturilor rupestre este extrem de dificil.

2. Peştera cu Oase din Valea Minișului – locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa

În sistemul carstic al Văii Minisului, în apropiere de Anina, judeţul Caraș Severin, se află o peşteră al cărei nume a făcut înconjurul lumii în urmă cu aproape un deceniu. Peştera cu Oase este locul unde au fost găsite cele mai vechi rămăşiţe din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.

3. Cel mai vechi papirus întreg din Europa, returnat României de Rusia după 52 de ani

Singurul papirus din România, descoperit în urmă cu peste 50 de ani, este scris în greaca veche şi este unic, fiind singurul papirus întreg din Europa care datează din secolul IV î.H..

Acesta a fost descoperit la Mangalia în 1959 şi a fost trimis, în acelaşi an, în Rusia, pentru restaurare şi conservare. Ulterior, însă, nu s-a mai ştiut nimic despre el.

În vara  anului 2011, acesta a fost  predat reprezentanţilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.

4. Cerul din comuna Bozioru înscris în lista fenomenelor unice în lume

Pe lângă Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judeţul Buzău este recunoscută pentru „cerul straniu” pe care vi l-am prezentat nu cu mult timp în urmă aici. Comuna Bozioru, cu satul Fisici şi cătunul Nucu, aproape de Lacul Goteș, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimilă, ale cărui nuanţe intense contrariază lumea ştiinţifică.

Demersurile ştiinţifice au evaluat în măsurători sticlirile cerului de Bozioru  la 23 000 de grade Kelvin, în timp ce pentru un cer senin acesta ajunge de regulă la 6 000 de grade Kelvin.

Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe către o altă dimensiune, cerul din Bozioru îţi amorţeşte simţurile hipnotic şi te transporta în străfundurile fiinţei cu vehicule neştiute. Cercetătorii extrasenzoriali îl considera fără dubiu, una dintre porţile energetice ale Universului, în care spaţiul şi timpul se acordă cu axa infinitului.

Pe lângă cerul aparte, organizaţii oficiale sau mai puţin oficiale au fost atrase de evenimentele devenite obişnuite, aici, care au depăşit de mult eticheta coincidentei. Dispariţii misterioase de persoane, care s-au făcut nevăzute sub ochii celor care le însoţeau şi care, fie nu au mai apărut niciodată, fie s-au trezit în cu totul alt loc, fără să ştie ce au păţit; defectarea inexplicabilă a aparaturii electronice; izvoarele radioactive, aşa-zisele ape vii; anomaliile magnetice; apariţia unor Obiecte Zburătoare Neidentificate; activarea bruscă a fenomenelor telepatice şi a altor manifestări extrasenzoriale, la oameni obişnuiţi care traversează locul, sunt numai câteva dintre ciudăţeniile Boziorului.

5. Credeţi că maşinile urcă la deal cu motorul oprit sau apa curge în sus?

Există locuri în România, în care maşinile urcă la deal cu motorul oprit sau par că urcă la deal. Zona Bucium din Iaşi, este foarte cunoscută din acest punct de vedere. Acesteia i se alătură o alta din Munţii Gutâi, la trecerea dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Pasul Tihuța şi chiar o porţiune în Babadag, Tulcea, Maramureş, Obârşia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău.

Rămâne să mergeţi şi să verificaţi singuri, trăind pe pielea voastră experienţa şi înclinând balanta către una dintre explicaţii.

6. Pădurea Hoia-Baciu şi turismul paranormal

Pădurea Baciu, aflată la 5 kilometri de oraşul Cluj, a cunoscut celebritatea în 1968, când Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN ajuns în zonă.

Aici există o zonă magnetică de 300 de metri, unde muşchii de pe copaci nu arată nordul, aşa cum ar fi normal, iar ciupercile, obişnuite pentru această pădure, nu cresc niciodată. Aici ar fi fost văzute broaşte roşii de dimensiuni foarte mari.

Au fost semnalate şi cazuri stranii, în care în acest loc a plouat torenţial, dar fix doar pe suprafaţa de 300 de metri.

Şi tot aici apar aşa numiţii „îngeri păzitori”, entităţi care pot fi surprinse doar cu ajutorul aparatului de fotografiat şi care nu sunt vizibile ochiului uman.

Potrivit relatărilor din presă, în zonă se petrec mai multe lucruri greu de explicat. Pe lângă apariţia misterioasă a OZN-urilor, fenomene ciudate întâmplate în noaptea de Sânziene şi dispariţii de persoane, precum în Triunghiul Bermudelor.

continuarea pe worldwilderomania.com

Lasati un comentariu