Ziua Mondială a Mediului marcată la Biblioteca Județeană

• publicat la: 4 June 2014
Ziua Mondială a Mediului marcată la Biblioteca Județeană

Biblioteca Judeţeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, organizează  joi, 5 iunie a.c., cu începere de la ora 1300, acțiunea cu tema “Comunitatea ecologică”.

Evenimentul tematic se va derula în Sala multimedia și este organizat în colaborare cu Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu” și cu Asociaţa ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”.

În deschidere, bibliotecarul Daniel Iojiban, inițiatorul evenimentului, va oferi participanților o scurtă introducere despre Ziua Mondială a Mediului, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”, prin luarea de cuvânt a direcorului Voinea Ungureanu. Inginerul Mircea Maxim va prezenta lucrarea cu tema “Comunitatea ecologică”, iar elevii clasei a X-a B, de la Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu”, îndrumați de profesoarele Mirela Slujitoru și Monica Achim, vor prezenta lucrări ce vizează teme precum ecologia și protecția mediului. Evenimentul se va încheia cu vizionarea filmului documentar “Home”.

În acest fel, Biblioteca Judeţeană Satu Mare se înscrie în rândul instituţiilor care onorează Ziua Mondială a Mediului printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului înconjurător.

Manifestarea dedicată Zilei Mondiale a Mediului se înscrie în efortul nostru comun de a transmite întregii comunități locale și județene importanța de a trăi într-un mediu curat și sănătos și constituie un exemplu activ de colaborare între biblioteca publică, instituții de învățământ și societatea civilă. Este important să sădim în mintea și sufletul fiecarui membru al comunității conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei., a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

Lasati un comentariu