Comunicat Adrian Ştef

• publicat la: 6 September 2014
Comunicat Adrian Ştef

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat oficial că se alătură Partidului Liberal Reformator, în urma excluderii sale din PNL.

“Am luat act cu tristețe, de decizia Biroului Permanent Național al PNL, de excluderea mea din partid, la propunerea deputatului Romeo Nicoară.

Am sperat până în ultima clipă că greșelile – de-a dreptul fatale pentru partid – făcute de fostul președinte Crin Antonescu, ar putea fi reparate prin câteva soluții simple.

Constat însă, cu mâhnire, că erorile politice ale PNL nu s-au curmat odată cu plecarea lui Crin Antonescu, ci dimpotrivă, ele au fost amplificate, demonstrându-se încă o dată – dacă mai era nevoie – incompetența crasă a actualei conduceri.

Imediat după instalarea sa în funcție, noul președinte, Klaus Iohannis, mi-a promis că la Satu Mare nu vor fi niciun fel de dizolvări și am crezut – pentru o clipă – că intrăm într-o eră a normalității politice.

Peste trei săptămâni de la aceste asigurări ferme venite din partea liderului PNL, Nicoară Romeo s-a apucat și a dizolvat 42 de structuri PNL din teritoriu, printre care și organizația municipală Satu Mare, al cărei președinte eram.

În acel moment mi-am dat seama că se încearcă pe toate căile scoaterea mea din partid. Am sperat totuși, că se va întâmpla o minune dar fiecare zi care trecea, îmi confirma sumbrele bănuieli care deveneau tot mai evidente.

Sunt lucruri care pot fi explicate, am fost gata să lămuresc aspectele pentru care, asupra persoanei mele planau acuzații, dintre cele mai ciudate.

Se știe doar, că de multe ori, chiar și pentru un succes politic, trebuie să plătești mai scump, decât pentru o înfrângere.

Dar până și riscul acesta sunt gata să mi-l asum.

Am avut în ultimul timp, câteva oferte politice tentante, mai ales dacă ne gândim la structura specifică județului Satu Mare, unde de multe ori, comandamentele politice centrale, intră într-o dramatică și inevitabilă coliziune cu necesitățile locale.

Am fost gata să dau toate explicațiile. Dacă mi s-ar fi cerut.

În loc de o discuție lămuritoare, am avut parte de o excludere.

Ce să zic, trebuie să fii un partid foarte puternic ca să-ți permiți să excluzi un președinte de Consiliu Județean, care are în spate zeci de mii de voturi, fără ca măcar să-i dai dreptul acestuia, nu să se apere, ci să-și spună opinia măcar, în cel mai pur stil liberal.

Din păcate, lucrurile au derapat într-o direcție extrem de periculoasă, acolo unde faptele – iar în politică, faptele cele mai clare sunt voturile – cântăresc mult mai puțin decât o mică și jalnică delațiune a unui ins, cum este și Romeo Nicoară, rupt de foarte multă vreme de realitățile sătmărene, și proaspăt întors în PNL, din PP – DD.

Am construit la Satu Mare o alianță politică solidă, în care sătmărenii și-au pus toate speranțele de mai bine. Am demonstrat că știm să facem lucruri utile, în folosul direct al celor care ne-au mandatat cu încrederea lor, și am avut capacitatea să construim edificii politice, sporitoare pentru PNL.

Dar toate acestea, se pare că nu au contat acum. Eu nu mă voi dezice niciodată de crezul meu liberal. Atunci când m-am înscris în PNL, am făcut-o dintr-un imbold personal, fiind convins că măsurile liberale sunt singurele care pot ridica țara aceasta, așa cum au făcut-o în vreme, marii noștri înaintași liberali.

Am un proiect liberal și nu-l voi abandona, sub presiunea aceasta a unei conjuncturi stranii, până la urmă.

De aceea, voi rămâne credincios convingerilor mele politice și voi continua acest proiect, tot în cadrul unei formațiuni liberale, Partidul Liberal Reformator, care are în frunte unul dintre cei mai autentici liberali din România, Călin Popescu Tăriceanu, sub a cărui guvernare (2004 – 2008), România a beneficiat de cea mai mare prosperitate, din întreaga ei istorie.

Îmi place să cred că tot ce se întâmplă acum, este un simplu accident de parcurs și până la urmă, un minim discernământ politic își va spune cuvântul, chiar și în PNL.

Dar până atunci, voi căuta să rămân egal cu mine însumi, folosindu-mi puterea de muncă și abilitățile politice pentru a menține și întări componenta liberală a unei alianțe politice, ce s-a dovedit a fi câștigătoare la Satu Mare și care are premisele necesare să-și reconfirme întâietatea, în toate confruntările politice care vor urma”.

Mihai Adrian ȘTEF

comentarii

de zaza la 6 September 2014 - 15:21

Stimabile domn Stef va urez drum bun si cale abatuta. Ati reusit ca inainte de alegeri sa-l saltati pe Silaghi in barca ciumei rosii si ati reusit sa lasati PNL-ul fara niciun candidat, a fost foarte urat… Puteti sa va multumiti dvs ca ati fost exclus. Ati prea-slavit ciuma rosie, acum puteti sa mergeti sa bateti palma cu ei alaturi de Tariceanu. Azi imi pare rau ca v-am votat, sincer, trebuia sa anulez buletinul de vot, dar imi asum aceasta alegere neinspirata deoarece am crezut… am crezut in minciuni. In fine, e tardiv sa invoc trecutul. Va doresc succesuri multe.

de istvan la 6 September 2014 - 15:46

stim ca nu va este pe plac adrian stef pentru ca a ajutat careienii mai ales cei vizati de kovax si fotbalistu ratat care a distrus echipa victoria carei.
ai votat tu adrian stef cum ai votat romanii de la care cersiti doar banii ca de munca nu sunteti in stare.
singurul presedinte de consiliu judetean care ajuta careiul merita toate laudele indiferent de la ce partid este !
succesurile sunt la analfabeti ca voi care nu va descurcati fara banii publici si cersiti mereu de la cantina sociala si de la csabi sa va faca gradinile…un primar cu retinere pe salar din 2008 e o performanta la fel ca si falimentarea firmelor personale cand se lucreaza pe cont propriu…dar cand le mai si pierzi la carti..e alta problema…deci nu e buna invidia mai ales cand tu nu ai cu ce te lauda !
FELICITARI ADRIAN STEF pentru tot ce faci pentru CAREI!!!!!

de marcu la 6 September 2014 - 15:49

bine stef!
dale la gioale la nemrnici,.conteaza ce faci pentru oameni si ramane.

Lasati un comentariu