Concurs de paratriatlon “ Schimbãm perceptia, schimbãm vieti”

• publicat la: 24 September 2014
Concurs  de paratriatlon “ Schimbãm perceptia, schimbãm vieti”

Proiectul se adreseazã tuturor persoanelor cu dizabilitãti si deruleazã prin programul Pierre de Coubertin. “Schimbam perceptia, schimbam vieti” urmareste sa sustina depasirea barierelor resimtite de catre persoanele cu incapacitati si deficiente si sa  le ofere incredere si motivatie pentru un mod de viata activ, in general.

Paratriatlonul este o variantă de triatlon pentru sportivii si amatorii cu diverse forme de dizabilitati si este un sport dezvoltat și reglementat de către Uniunea Internațională de Triatlon (ITU) de peste 15 ani. Atleții paratriatloniști concurează încadrați în șase categorii, în funcție de natura deficienței fizice și trebuie să parcurgă într-un timp cât mai scurt cele trei probe:înot, ciclism folosind handbike-uri (biciclete acționate manual) sau biciclete tandem (cu ajutorul unui ghid) și alergare (cei care nu pot sa alerge folosesc un scaun cu rotile).

Competitia de paratriatlon “ Schimbãm perceptia, schimbãm vieti” va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2014 în Complexul “Sidney 2000” Izvorani. Sunt invitati toti cei care vor sã concureze dar si cei care vor sã se familiarizeze cu acest sport. Mai multe informatii pe www.frtri.ro.

Federatia Românã de Triatlon va începe selectia celor mai buni paratriatlonisti în vederea formãrii lotului national de paratriatlon.

F.R.T.R.I. va asigura cazarea si masa pentru toti cei care vor participa la concursul de paratriatlon  “ Schimbãm perceptia, schimbãm vieti”.

Persoana de contact:

KLOSZ PETER, secretar general F.R.T.R.I.

Tel: 0743 416 873

email: klosz.peter@frtri.ro

Lasati un comentariu