Evenimente rutiere

• publicat la: 27 septembrie 2014
Evenimente rutiere

Joi pe raza judeţului Satu Mare  au avut loc 4 accidente de circulaţie soldate cu 2 răniţi uşor şi 3 răniţi grav.

Ieri în jurul orei 11.50 poliţiştii Biroului Rutier au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe raza municipiului Satu Mare.  Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat din judeţul Sălaj, în vârstă de 29 de ani  a condus autoutilitara marca VW Krafter pe strada Toamnei din municipiu iar la intersecţie cu strada Ştefan Octavian Iosif  nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire intrând în coliziune cu autoturismul marca Vw condus regulamentar pe drumul prioritar de către o sătmăreancă în vârstă de 52 de ani. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a conducătoarei auto .

Joi  în jurul prânzului poliţiştii rutieri sătmăreni au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe strada Prahovei din  municipiu. Deplasându-se de îndată la faţa locului oamenii legii au constatat că o sătmăreancă în vârstă de 38 de ani a condus autoturismul marca Opel iar la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate de trecere motocicletei marca Honda condusă regulamentar din sens opus de către Gabriel P, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a motociclistului.

În această dimineaţă , la ora 05.55 poliţiştii rutieri negreşteni au intervenit la faţa locului la un accident rutier produs pe DJ 109 K , în localitatea Târşolţ. Din primele cercetări a rezultat faptul că Neluţu P a condus autoturismul marca  Opel Frontera iar într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum  a pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Duster condus regulamentar de către un maramureşean . În urma evenimentului a rezultat accidentarea maramureşeanului şi a unui pasager din autoturismul Dacia. Victimele au fost transportate la Spitalul Negreşti-Oaş pentru a li se acorda îngrijiri medicale .

În toate cele 3 situaţii menţionate anterior conducătorii auto implicaţi în evenimente au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, de asemenea le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În cauze se efectuează cercetări sub apsectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Joi după-amiază poliţiştii rutieri sătmăreni au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe DJ 194 , pe raza localităţii Lazuri. Din verificările efectuate oamenii legii au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul. Zoltan D, de 50 de ani, a condus autoturismul marca Audi iar pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul volanului părăsind partea carosabilă şi răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a conducătorului auto. Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

           S-au intoxicat cu vapori de clor

Joi în jurul orei 14.00 poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către un asistent medical din cadrul  Unităţii de Primire Urgenţe Satu Mare despre faptul că la Spitalul Judeţean Satu Mare au fost transportate 2 persoane , un bărbat şi o femeie ce prezintă simptome de inhalare cu vapori de clor. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că una dintre cele 2 persoane respectiv bărbatul este angajat al unei societăţi comerciale din municipiu  în incinta zonei de agrement situată pe strada Gorunului din municipiu şi dintr-o eroare a deversat un rezervor de clor într-un rezervor de acid sulfuric fapt ce a generat o reacţie chimică care a dus crearea acestor vapori toxici. Bărbatul s-a intoxicat cu vaporii în momentul în care şi-a dat seama de eroare şi a încercat să oprească instalaţia. Instalaţia datorită sistemului performant pe care  funcţiona s-a oprit imediat, însă o  femeie care seafla în zona de agrement  a inhalat şi ea vaporii toxici. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare, în cazul femeii nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere  medicală, iar bărbatul a rămas pe timpul nopţii în unitatea medicală. Cercetările continuă în cauză.

Ameninţare şi distrugere la Turţ

La data de 25 septembrie a.c poliţiştii din Turţ au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către Ana B. din localitatea Gherţa Mare    care reclama faptul că vecinul său i-a distrus 2 uşi de acces. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii în urma verificărilor efectuate au constatat faptul că între reclamantă şi vecinul acesteia există o stare conflicutală mai veche, iar ieri pe fondul unor neînţelegeri apărute între cei 2 , bărbatul a aruncat cu pietre în uşile de acces de la demisolul locuinţei femeii distrugându-le , totodată  a ameninţat-o pe aceasta cu  acte de violenţă. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 3100 lei. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi ameninţare.

    Infracţiuni rutiere

Pe raza judeţului nostru joi poliţiştii au identificat un bărbat a care a condus deşi consumase băuturi alcoolice şi o altă persoană care a condus un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri creieni au depistat ieri  dimineaţă în trafic un pensionar de 70 de ani care conducea mopedul marca Piaggio pe Bulevardul 25 Octombrie din municipiul Carei . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii Secţiei Petreşti au identificat joi după-amiază în trafic pe DN 19 , între localităţile Pişcolt şi Petreşti o tânără în vârstă de 18 ani care conducea autoturismul marca Opel pe care erau aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu care avea valabilitatea expirată.

S-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neîmatriculat.În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

7 conducători auto au rămas fără permisele de conducere  în cadrul acţiunilor desfăşurate joi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere. Permisele au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, consum de alcool şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. De asemenea  au fost aplicate     180  contravenţii  în valoare de  22500  lei .

Lasati un comentariu