Gata cu afisajul electoral în municipiul Satu Mare

• publicat la: 25 septembrie 2014
Gata cu afisajul electoral în municipiul Satu Mare

Joi, 25 septembrie, în cadrul ședinței de Consiliu Local Satu Mare, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind reglementarea afișajului electoral pe raza municipiului Satu Mare.
Discuțiile aprinse au pornit încă de la începutul ședinței când grupul UDMR, prin vocea consilierului Maskulik Csaba a cerut introducerea pe ordinea de zi a ședinței de azi a proiectului de hotărâre care are menirea de a reglementa afișajul electoral pe raza municipiului Satu Mare.
„După ultimele alegeri, domnul primar a spus în presă, referitor la marea de bannere care erau afișate în municipiu că: nu puteai să vezi soarele. Era o mizerie. Astfel că noi, cei de la UDMR, venim cu un proiect de hotărâre menit să reglementeze afișajul electoral”, a declarat Maskulik.
Consilierii PSD s-au împotrivit introducerii pe ordinea de zi a acestui proiect, Ioan Pop subliniind faptul că „UDMR-ul forțează nota, acum, în preajma alegerilor. Poate pentru UDMR este avantajos dar pentru alte formațiuni politice nu”.

Susținând argumentația colegului său de partid, dr. Dumitru Fanea a declarat că „într-adevăr UDMR forțează nota împotriva unui partid mare cum este al nostru (este vorba de PSD) care dorește să-și susțină candidatul. Nu suntem împotriva acestui proiect de hotărâre, dar de ce să ne grăbim, când putem să-l amânăm?”.
Discuțiile au continuat, în același ton, și când s-a ajuns la dezbaterile pe marginea proiectului inițiat de UDMR-iști. „Nu suntem împotriva proiectului de hotărâre dar nu suntem de acord cu schimbarea regulilor în timpul jocului. De ce să nu amânăm acest proiect până după următoarele alegeri?”, întreabă Fanea.
„Avem nevoie și de avizul Comisiei Juridice și nu am vrea să ne trezim mai încolo că am încălcat regulamentul. Nu suntem împotrivă, doar cerem amânarea cu o lună”, a declarat Ioan Pop.
În intervenția sa Adrian Albu a subliniat că, chiar dacă trece de votul Consiliului Local, hotărârea nu va putea fi aplicată începând cu următoarele alegeri. În argumentația sa acesta a declarat că „unu la mână: Primăria care va trebui să aplice această hotărâre este împotrivă. Și doi la mână: Chiar dacă trece, hotărârea intră în vigoare la 15 zile după avizarea acesteia. Campania electorală începe peste câteva zile. Până atunci, oricum, toți vor pune bannerele unde doresc”.
În luarea de cuvânt Radu Ardelean a subliniat că „pe lângă faptul că se forțează adoptarea acestei hotărâri, proiectul în cauză limitează dreptul la exprimare”.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu