Îţi place să-ţi rozi unghiile? Acest obicei poate fi benefic

• publicat la: 12 septembrie 2014
Îţi place să-ţi rozi unghiile? Acest obicei poate fi benefic

Nu sunt multe obiceiuri care să aiba o reputatie mai proastă decât rosul unghiilor. Si, cu toate acestea, nu pare să existe ceva care sa-i opreasca pe oameni sa isi roada unghiile de la maini.

In vreme ce unii oameni isi muscă unghiile atunci când se confruntă cu anxietatea, pentru altii motivatia este mult mai puţin definită.

Insa in spatele acestui prost obicei exista cateva adevaruri dovedite stiintific si vei vedea că informatiile sunt interesante. Se pare că rosul unghiilor, desi este un obicei prost, ar putea sa nu fie chiar asa de daunator precum credeai, si, mai mult, ar putea fi si o parte buna a activitatii de rontaire a unghiilor.

1. Rosul unghiilor stimuleaza sistemul imunitar. In vreme ce muscatul unghiilor nu este unul dintre cele mai curate obiceiuri sau ticuri, acesta este legat de anumite beneficii pentru sănătate .

Potrivit Daily Mail, mâinile noastre sunt extrem de murdare, dar in cazul rosului unghiilor acesta este, de fapt, un lucru bun. De fiecare data cand ne trezim ca ne roadem unghiile de la maini, ne expunem corpul la o multitudine de germeni noi. Dintre care unii chiar stimuleaza imunitatea.

Cu toate acestea, odata ce corpul nostru a fost expus la acesti germeni potentiali daunatori pentru prima data, incepem sa producem anticorpi si, ulterior, sa ne consolidam sistemul imunitar. Este acelasi principiu ca la vaccinul antigripal.

2. Rosul unghiilor ne eliberează de stres. Potrivit site-ului npr.org, roaderea unghiilor este considerata acum un act de „ingrijire patologica”, iar din punct de vedere psihologic este o activitate privita la fel ca tulburarea obsesivo-compulsiva.

Diferenta dintre cele doua tulburari, dupa cum subliniaza specialistii, este ca oamenii cu sindromul obsesiv compulsiv au comportamente compulsive fara un motiv real (cum ar fi sa inchida usa de trei ori sau sa verifice aragazul si plita de cinci ori inainte de a iesi din casă), pe când oamenii care isi rod unghiile fac acest lucru pentru un motiv si au o satisfactie făcând asta. Acest lucru se datorează faptului că  rosul unghiilor este efectuat pentru a scăpa de stres.

3. Persoanele care işi rod unghiile lucrează bine sub presiune. Desi stereotipul invechit spune ca oamenii care isi rod unghiile sunt nervosi, ezitanti si inspaimantati, un ziar strain vechi descrie pilotii din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial chiar in termeni opusi.

Potrivit publicatiei, cei mai buni piloti din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial „nu erau cei calmi”, ci acei bărbaţi  care isi muscau unghiile. Potrivit specialistilor, obiceiurile legate de ros si alte exemple de fixatie orala sunt metode valoroase de a face fata stresului si de a scapa de stres. Sursa.

Lasati un comentariu