Mita refuzată

• publicat la: 17 septembrie 2014
Mita refuzată

Marţi în jurul orei 15.00 o sătmăreancă în vârstă de 48 de ani ar fi oferit suma de 200 euro unui agent de circulaţie din cadrul Biroului Rutier pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu , respectiv neluarea măsurilor legale faţă de această persoană , care în cursul săptămânii trecute ar fi fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale şi nu s-ar fi prezentat la unitatea de poliţie în termenul prevăzut de lege de 24 de ore , pentru întocmirea documentelor.

Poliţistul a refuzat banii oferiţi de către femeie  iar  în colaborare cu  ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare  şi sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare  s-a  realizat flagrantul . Conform OUG195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice poliţistul ar fi aplicat sancţiunea contravenţională de 4 puncte amendă, respectiv 360 lei şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Suma oferită a fost ridicată până la clarificarea situaţiei juridice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită conform articolului 290 din Codul Penal, persoana fiind cercetată în stare de libertate.

Poliţiştii din cadrul Birourilor de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat marţi  o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, în zone  intens circulate ale municipiului  respectiv zona  Piaţa Libertăţii, Calea Traian, bulevardul Lucian Blaga,  în apropierea  unităţilor de învăţământ ,  ocazie cu care au fost aplicate 32 de contravenţii  în valoare de 9600 lei .

3 conducători auto au rămas fără permisele de conducere  în cadrul acţiunilor desfăşurate marţi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Permisele au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi accidente cu pagube materiale. De asemenea  au fost aplicate    144  contravenţii  în valoare de  10000  lei.

Lasati un comentariu