Vizita în judeţ a Ataşatului pe probleme economice a Ambasadei Germaniei

• publicat la: 29 septembrie 2014
Vizita în judeţ a Ataşatului  pe probleme economice a Ambasadei Germaniei

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a primit vineri, 26 septembrie 2014, vizita Şefului Secţiei Economice a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, Sebastian Gromig. Ataşatul pe probleme economice al Ambasadei a fost însoţit de către Dan Brumboiu şi Ştefan Lerm, din partea Asociaţiei Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord-Vest(DRW).

Şefului Secţiei Economice a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, Sebastian Gromig a mulţumit în numele oamenilor de afaceri pentru deschiderea administraţiei publice sătmărene faţă de mediul de afaceri, pentru sprijinul real în reducerea birocraţiei şi  facilitarea investiţiilor germane în judeţ. Acesta a subliniat deschiderea totală a Ambasadei Germaniei  pentru  promovarea judeţului nostru în rândul investitorilor germani, respectiv pentru promovarea culturii şi a rigorii germane în rândul sătmărenilor.

În cadrul discuţiilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu a  reiterat importanţa investitorilor germani în economia judeţului, aceştia deţinând peste 55% din totalul capitalului investit în judeţ. S-au prezentat principalele investiţii realizate precum şi viitoarele proiecte în judeţ, în special în infrastructură (drumuri, legături aeriene), domeniu de extremă relevanţă pentru planurile oamenilor de afaceri germani. În acelaşi timp, a menţionat parteneriatul pentru dezvoltare construit împreună cu cele două asociaţii economice reprezentative la nivel judeţean – DRW şi Camera Meşteşugarilor.

Conform celor transmise de reprezentantul Ambasadei Germaniei, judeţul Satu Mare va fi vizitat în cel mai scurt timp de şeful Secţiei Culturale, pentru promovarea  contactelor culturale şi de politică educaţională între ambele ţări, implicarea în învăţarea limbii germane şi sprijinirea  minorităţii germane.

comentarii

de Horia Mărieș la 29 septembrie 2014 - 13:25

Interesant:

http://www.stiripesurse.ro/ion-tiriac-semnal-important-cheama-romanii-in-strada/

Vreti sa scapati tara de lepra? Vreti sa traiti normal la voi acasa, nu la Dusseldorf, la Londra, la Paris, New York, Toronto sau aiurea? Aveti o singura cale: distrugeti SISTEMUL. Sistemul a fost creat acum 25 de ani, de Ion Iliescu, si va otraveste pana si azi.

Si o sa va otraveasca si copiii si nepotii, daca nu il faceti zob.

Lasati un comentariu