Muşcată de câinele său

• publicat la: 10 octombrie 2014
Muşcată de câinele său

         Miercuri poliţiştii din Turţ au identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitate  care transporta cu o autoutilitară marca Roman cantitatea de 9 mc lemn de esenţă gorun . Persoana nu a putut prezenta acte de provenienţă pentru cantitatea de lemn menţionată. Din verificările efectuate a rezultat că materialul a fost tăiat fără drept  şi fără a fi marcat de către Grigor P. de 57 de ani. , din pădurea pe care o deţine pe raza localităţii Cămârzana , în cursul zilei de 06 octombrie a.c.  Bărbatul care a transportat materialul lemnos a fost sancţionat  contravenţional cu amenda de 2000 lei conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Cantitatea de 9 mc a fost ridicată în vederea confiscării .

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din vegetaţia forestieră situată în afara fondului forestier. Grigor P.  este cercetat în stare de libertate.

                                       Octogenară muşcată de câine

Ieri în jurul prânzului  poliţiştii de ordine publică careieni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Cuza Vodă din municipiul Carei se află o persoană muşcată de câine.

Deplasându-se de urgenţă la faţa locului  oamenii legii au stabilit identitatea persoanei care a fost muşcată Elisabeta S.de 89 de ani , de asemenea s-a stabilit că femeia a fost muşcată chiar de cîinele ei, care este rasa Schnauzer şi care se afla în curtea imobilului în care femeia locuieşte , legat cu un lanţ. Octogenara a  suferit leziuni la nivelul capului şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare unde în urma investigaţiilor medicale efectuate s-a stabilit că este necesară  rămânerea  sub supraveghere medicală.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin, conform art.11 din OUG55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

              Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea puse în aplicare

Oamenii legii au pus în aplicare miercuri 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Poliţiştii din Lazuri l-au identificat ieri pe Andras P. de 47 de ani din localitatea Peleş . judeţul Satu Mare pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea  emis de Tribunalul Satu Mare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, fiind coondamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare.

Tot ieri poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o acţiune pentru depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepsei cu închisoarea , ocazie cu care au identificat un sătmărean în vârstă de 19 ani care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Satu Mare, pe o perioadă de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

4 conducători auto au rămas fără permise de conducere în cadrul acţiunilor desfăşurate  miercuri  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere. Permisele au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi depăsire neregulamentară. De asemenea  au fost aplicate    207 contravenţii  în valoare de  21000 lei .

Lasati un comentariu