Hipnotizorul Klaus

• publicat la: 19 noiembrie 2014
Hipnotizorul Klaus

Trăim momente de necrezut. Abia ieşiţi din năzdrăvana nesupunere  la lege şi la autoritatea prezidenţială, după războiul de peste doi ani dintre palate şi odată cu lamentabilul eşec al PSD-ului în exerciţiul electoral pentru prezidenţialele 2014 şi ne pomenim aşa tam-nisan într-o stare de paradox de neimaginat.

Avem doi preşedinţi, marinarul cel bun, titular al demnităţii , în funcţie şi cu atribute operativ-constituţionale care n-a fost şi nu este ascultat din motivul simplu că 7.400.000 de „netoţi-spălaţi pe creiere” de ştrulubalnica concepţie despre ordine a unui insolit triumvirat care  au vrut să dea ţara peste cap, şi teutonul Klaus cel Blând, care-şi aşteaptă rândul la fotoliul prezidenţial.

Am zis paradox, bazându-mă şi pe amintirile Domniei Tale Cititorul, care desigur mai ai în memorie îndârjita încrâncenare a administraţiei PSD-iste, cea care controlează atât guvernul cât şi parlamentul, de a nu îngădui Justiţiei, prin auxiliarul DNA, să opereze menirea de a întrona legalitatea şi ordinea prin curăţirea societăţii de răufăcători, respectiv refuzul imbecililor aureolaţi cu imunitate, de a ridica acest statut de slobozenie la rele faceri, ce se numeşte imunitate, anumitor indivizi din gloata cantonată, spre nefericirea poporului în  parlament. Şi a fost războiul dintre palate, şi au fost reproşurile, absolut întemeiate, ale mass-mediei de a condamna cu tone de cerneală acest imund refuz, al aleşilor, de a apăra societatea de răi şi nimic nu s-a întâmplat în afară de discursurile criminale ale găinarului din frunte executivului care dorea să-şi împlinească visul de-al scoate pe „Costică” (ştiţi ăla de al Piteşti, care ori de câte ori vedea procuroriîl apucau atacurile de cord) de la răcoare şi a-l expune, evident pentru uscare, la blândele raze solare ale fireştii libertăţi, cel ce şi-a propus să instituie controlul politic asupra procurorilor, cel care a vrut să dea realitate visului ardent al lui Dan Voiculescu de prin 2012, desprins din sloganul „Până nu avem Justiţia nu avem puterea!”.

Am traversat trecutul apropiat într-o atmosferă terifiantă, în care cu automatismul demn de fapte mai bune Parlamentul refuza să îngăduie medicilor de sănătate socială, procurorii, să opereze ordine şi în privinţa răilor învestmântaţi în imunitate parlamentară. Şi a venit „Solara Voie a Românilor”, care a hotărât că Victor Viorel Ponta este un neavenit şi că nu este potrivit să spurce prin exerciţiul unei demnităţi imaculatul Palat de la Cotroceni, şi lucrurile s-au schimbat în mod spectaculos.

Pentru că în una din şuietele de dinaintea lui 16 noiembrie, teutonul l-a mustrat, cu blândeţea care-l caracterizează, atitudine structural opusă practicilor „Bunului Marinar”, aflat pe ducă , nu din motive imputabile cât din considerente constituţionale, şi „Pisicuţul” din mandatul lui Traian Băsescu, a devenit receptorul înţelept al dojanei teutone şi  la mai puţin de 72 de ore, Ecaterina Andronescu; Miky Şpagă ; Ioan Adam, ştiţi Domniile Voastre cititorii, cel din urmă, pupincuristul ce şi-a cerşit dreptul de a candida şi a deveni parlamentar prin imundul jurământ,„Voi deveni Domnule Ponta câinele  Dumneavoastră de pază!”, au fost puşi la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar cel ce se bătea cu cărămida în piept, a fi profesor universitar şi a fi scris cărţi din care a făcut o imensă avere, Ioan Adam, cel ce declarându-se cea ce în fapt era, câine de pază, a fost eutanasiat de însăşi cel căruia îi jurase slugarnic pupincurism.

Acesta pare a fi  punctul din care începe legenda. Îndărătnicul cu afecte găinăreşti a ajuns la sentimente mai bune, cedând în  faţa blândului teuton. Nu vom şti niciodată dacă privirea acestuia din urmă este sau nu încărcată cu o astfel de capacitate de a impune îndărătnicilor aflaţi în demnităţi publice, încât să fie suficient să-i învăluie cu lumina acesteia, pentru a-i determina la un comportament în consonanţă cu nevoile şi legităţile funcţiilor în care au fost instalaţi.

Iată de ce credem că preşedintele din stand-bay al României, cel al cărui mandat n-a început încă, devine irezistibil atunci când, cu voce-ai domoală, lipsită de stridenţele  politicianiste ce ni se servesc de peste două decenii, ştie să pretindă iar preopinienţii să-i hipnotizaţi de marea sa autoritate execută.

Teuton(i)Ordin monaho-călugăresc german creeat  în Palestina (1190-1191). La începutul secolului 13 s-au strămutat în Europa. În 1211 regele Andrei al II-lea, din motive militare şi religioase i-a colonizat în Ţara Bârsei.

 

Tiberiu Vanca

Lasati un comentariu