Încă 132 milioane lei din Fondul de rezervă, pentru primari,înainte de turul doi al prezidenţialelor

• publicat la: 6 noiembrie 2014
Încă 132 milioane lei din Fondul de rezervă, pentru primari,înainte de turul doi al prezidenţialelor

Guvernul a suplimentat Bugetul Ministerului Administraţiei Publice, tot din Fondul de rezervă, cu încă 132,2 milioane lei, bani care vor fi repartizaţi autorităţilor locale, prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea, informează Mediafax.

Noua suplimentare bugetară a fost decisă în ultima şedinţă de guvern.

Bugetul Ministerului Administraţiei Publice a mai fost suplimentat recent de Guvern, tot din Fondul de rezervă, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece, şi cu 85 milioane lei, pentru „asigurarea activităţilor pentru sezonul rece”, banii fiind repartizaţi tot prin ordin al ministrului Liviu Dragnea.

La Carei,la Spitalul  Municipal aflat in subordinea CL,se asigura investitii din fondul de dezvoltare,cum este cazul camerelor de supraveghere instalate de curând,ceea  ce inseamnă că arieratele nu sunt o nevoie stringentă.

Nici problemele legate de incălzire în sezonul rece nu ridică semne de intrebare pentru administratia careiena,cărute cu lemne de foc din tăierile din oras,fiind distribuite  la cine face cerere la primarie.

Rămâne deci gaura neagră care se numeşte noul sediu al primăriei Carei,la care a fost tăiată panglica inaugurală dar încă se lucrează de zor. Dacă ar fi să ne luăm după gurile rele am putea spune că abia acum se caută pe internet ceva pompe de recirculare pentru cazanul de încălzire…

Cert e ca termenul de finalizare al clădirii era noiembrie 2011,conform contractului  1679/09.02.2010,unde este  stipulat si că dacă beneficiarul,Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului,penalizările să fie de 0,2%/zi in timp ce penalizările pentru executant in caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării. Să nu vă imaginati că au fost si puse in aplicare aceste prevederi din contract,chiar daca ar fi prins bine bugetului local.

Mai mult,desi clădirea trebuia  predată la cheie în noiembrie 2011 iar eşalonarea plăţilor  era până in 2015,au fost  virati inca 2,2 milioane lei către constructor in conditiile in care platile erau la zi.

Angajatii din primărie stau si acum cu  dosarele impachetate in lăzi,in asteptarea momentului mutării in noul sediu,care nu va fi insa unul comun pentru toate departamentele din primărie.

Tăierea panglicii nu a fost de bun augur nici la Casa de Cultură,unde candidatul UDMr,Hunor Kelemen a devansat actul inaugural pentru a se afla doar în compania etnicilor săi şi unde nu există încălzire în sălile clădirii pentru că nu au sosit cazanele ….

La primăria unde salariul mediu este de 968 de euro pe lună,unde primarul  solicita in 2012 masină nouă de la Fundatia de promovare a turimului local,masina  nici acum inscriptionată si folosita exclusiv de către acesta(deoarece pe nume personal nu poate să îşi achiziţioneze până la stingere datoriilor la bugetul de stat),la primăria  unde  se plătesc 13.000 lei lunar pentru liceul Calasantius şi unde se alocă prioritar fonduri pentru manifestările  coetnicilor  primarilor,si unde nu se alocă nici un leu  pentru întretinerea monumentelor românesti,la primăria ce împarte oraşul in zone cu perimetru românesc de amplasare al busturilor,vor sosi suplimente de  bani de la Guvern ? Atitudinea intolerantă şi actiunile discriminatorii ale primarului UDMR dintr-un oraş multietnic vor fi recompensate de guvernul Ponta? Verifică cineva lucrările şi achiziţiile de la primăria Carei precum şi modalităţile de plată către executanţii lucrărilor?

comentarii

de Victor la 6 noiembrie 2014 - 20:05

Primaria a ajuns faza ca plateste carutas privat pt. adunarea mizeriilor din jurul orasului iar fostii cai ai primariei au fost donati clubului hipic din parc cu carute,harnasament si carutas cu tot,,,,deci bani exista

de Horia Mărieș la 6 noiembrie 2014 - 21:07

Fiți cu ochii pe ei, ca pe butelie, că ăștia au acum de impărțit (și de șutit) „meleoanele” primite pomană electorală.
Turul II.

Sunt căzut în cea mai adâncă admirație când văd ce fețe inteligente au. Îi și invidiez.
Să ne mai dea și nouă, că ei au prea multă.
Intilighenție.

http://cjsm.ro/wp-content/themes/neoclassical/images/02.jpg

de Veress Anna la 9 noiembrie 2014 - 22:55

Cei doi cai sunt intr-un fel de azil in grajdul din parc. Cand gradinaria a renuntat la folosirea carutei, caii urmau sa fie trimisi la abator. I-am oferit cazare si bineinteles furajare temporar ca sa-i salvam de sacrificare. Sper ca se va gasi o gazda pentru ei. Nici caii, nici harsamente, nici caruta nu erau donati asociatiei. Noi nu folosim nici caii, nici harsamente, nici caruta gradinariei, numai cheltuiala si munca in plus inseamna pentru noi. Inainte de a comenta, Victor ar trebui sa se informeze, dar il primim cu placere daca dimineata si seara vine sa ne ajute la de scos gunoi de sub acesti cai, de intins rumegus sub ei, de desfacut balota de fan, de spalat sfecla…, am primi si ceva ovaz in donatie de la el (ea ?)

de pentru dna Veres la 10 noiembrie 2014 - 08:28

Deorece recunoasteti ca va ocupati de grajdul din parc,va rugam sa ne spuneti si daca aveti autorizatie sanitara pentru functionarea grajdului. In ce calitate va ocupati de grajdul din parcul dendrologic? Cati oaemni reprezinta „noi” si cum sunt platiti,din ce fonduri?

Lasati un comentariu