Infracţiuni şi evenimente rutiere

• publicat la: 16 noiembrie 2014
Infracţiuni şi evenimente rutiere

În acest week-end poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la 4 cazuri de lovire care au avut loc în judeţul Satu Mare.

Vineri în jurul prânzului, poliţiştii Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi de către bărbat din localitatea Unimăt, despre faptul că ar fi fost agresat.

Oamenii legii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că în timp ce reclamantul se afla pe un teren  situat în afara localităţii şi desfăşura activităţi agricole, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între acesta şi alţi 2 bărbaţi a intervenit un conflict spontan în timpul căruia Claudiu V. şi Gheorghe V. i-ar fi aplicat lui Ioan V. mai multe lovituri cu pumnii şi cu un obiect dur, scândură la nivelul capului şi corpului.

La data de 14 noiembrie a.c. ora 18.40 poliţiştii de investigaţii criminale negreşteni au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul Negreşti Oaş s-a prezentat o persoană de sex masculin care, susţine că ar fi fost victima unei agresiuni. Din verificările efectuate a rezultat faptul  că în jurul orei 15.30 în curtea imobilului lui Ioan H. din Negreşti Oaş pe fondul unui conflict spontan Grigore C. i-ar fi aplicat lui Ioan C. o lovitură în zona capului cu o sticlă. Din investigaţiile medicale a rezultat faptul că victima a suferit un traumatism cranio cerebral acut necomoţional şi o fractură a unui deget a mâinii stângii cu care a încercat să se apere.

Sâmbătă în jurul orei 14.30 poliţiştii de ordine publică din Carei au fost solicitaţi să intervină la caz de lovire.Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că  o femeie în vârstă de 31 de ani, ar fi fost lovită cu pumnul în zona feţei de către concubinul său Istvan S., în timp ce se afla pe strada Iza din localitate.

Ieri după-amiază oamenii legii din cadrul Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi de către o persoană de sex feminin, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Hurezu Mare, judeţul Satu Mare, despre faptul că ar fi fost agresată.

Poliţiştii au constatat că reclamanta în timp ce se afla la domiciliul său pe fondul unor discuţii contradictorii purtate cu concubina fiului său , aceasta din urmă i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii la nivelul capului şi corpului şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă.

În toate cazurile menţionate se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în ultimul caz şi pentru ameninţare.

   

                                   Protectil găsit la Săcăşeni

             Vineri, în jurul orei 14.00 oamenii legii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către Gheorghe I., despre faptul că ar fi găsit un proiectil. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase  şi specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Carei , care au constatat că bărbatul în vârstă de 59 de ani, în timp ce efectua săpături în incinta unei societăţi comerciale situată pe raza localităţii Săcăşeni  a găsit un proiectil perforant cu calibrul de 75 mm,  care era în stare avansată de corodare şi care provine probabil din cel de-al II Război Mondial. Proiectilul a fost ridicat în vederea distrugerii de către specialiştii ISU.

 

Incendiu la Supuru de Jos

Vineri seara un localnic din Supuru de Jos, judeţul Satu Mare a sesizat poliţiştilor că la locuinţa a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii din cadrul Secţiei Tăşnad şi pompierii voluntari din cadrul grupei de intervenţie din localitate. După stingerea incendiului care a izbucnit într-o cameră a locuinţei, au fost efectuate verificări în urma cărora a rezultat faptul că acesta s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalaţia de curent electric. În incendiu au fost distruse mai multe bunuri, aparatură electronică şi  corpuri de mobilier, prejudiciul rdicându-se la aproximativ 2500 lei.

 

                                             Evenimente rutiere

  În ultimele 2 zile pe raza judeţului Satu Mare s-au produs 3 evenimente rutiere soldate cu 2 răniţi grav şi un rănit uşor.

La data de 14 noiembrie a.c. pe DN 19 F, în afara localităţii Odoreu a avut loc un accident rutier. Poliţiştii rutieri sătmăreni care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că un bărbat din judeţul Maramureş a condus autoutilitara marca Ford şi a accidentat grav pe Pal F. de 43 de ani, care circula cu bicicleta fără a fi echipat corespunzător cu elemente fluorescent reflectorizante. Cei 2 au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto rezultatul a fost negativ, iar în cazul biciclistului aparatul a indicat o concentraţie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă în jurul orei 20.30 poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii Pişcolt din judeţul Satu Mare. Din primele cercetări s-a stabilit că o sătmăreancă , în vârstă de 25 de ani, a condus autoturismul marca Skoda şi a accidentat uşor pe Brigitta P., de 20 de ani, care, în calitatede pieton  s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura corespunzător.

În ambele situaţii au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot sâmbătă seara poliţiştii Biroului Rutier au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier produs pe DJ 193 , pe raza localităţii Ambud. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: un bărbat  de 43 de ani a condus autoutilitara marca Ford, iar pe fondul nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers a accident un tânăr de 24 de ani, care în calitate de biciclist circula regulamentar în aceiaşi direcţie de deplasare. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a biciclistului. După producerea evenimentului conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind identificat la scurt de timp de către oamenii legii. Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului , fără încuviinţarea poliţiştilor care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul de vehicul implicat într-un accident de circulaţie

Iosif T. a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunerile legale care se impun în acest caz.

Infracţiune de furt

La data de 15 noiembrie 2014 , ora 08.40 poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către un localnic din Lechinţa despre faptul că în timpul nopţii persoane necunoscute ar fi sustras material lemnos , care a fost lăsat în custodia pădurarului . Din investigaţiile efectuate de oamenii legii a rezultat că în dimineaţa zilei de sâmbătă Vasile C., ar fi încărcat 14 metri steri de lemn şi ar fi transportat materialul lemnos fără consimţământul pădurarului , iar apoi l-ar fi depozitat în curtea vecinului său.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.Persoana este cercetată în stare de libertate.

                                                 Infracţiuni rutiere

Vineri, în jurul orei 17.00 poliţiştii rutieri sătmăreni au identificat în tarfic, pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Satu Mare, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care conducea autoturismul marca Volkswagen. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea    stabilirii alcoolemiei şi se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Sâmbătă dimineaţa poliţiştii rutieri sătmăreni au depistat în trafic, pe strada Ambudului din municipiu un bărbat care conducea mopedul marca First Bike. În urma controlului efectuat s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere de nici o categorie.

În acest caz a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tâlhărie la Şandra

Un bărbat din Ardud a reclamat poliţiştilor sâmbătă după amiază, faptul că 2 persoane necunoscute l-ar fi agresat şi i-ar fi sustras telefonul mobil. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei Beltiug care au efectuat investigaţii în urma cărora a rezultat faptul că: sâmbătă începând cu  ora  11.00 Ioan B. a desfăşurat activităţi agricole pe o parcelă de teren , pe care o deţine în afara localităţii Şandra, judeţul Satu Mare, în jurul orei 16.00  a purtat o discuţie în contradictoriu având ca subiect o turmă de oi nesupravegheată cu 2 personae de sex masculin a căror identitate nu o cunoştea, iar în urma discuţiei cei 2 l-au agresat fizic şi i-au sustras telefonul mobil marca Nokia . Oamenii legii au reuşit identificarea autorilor  în persoana numiţilor Constantin C. de 16 ani şi Ionuţ B. de 15 ani, asupra cărora a fost găsit şi telefonul mobil care aparţinea victimei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  în acest week-end  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere 5 conducători  au rămas fără permisele  de conducerea. Acestea au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, circulaţie pe sens opus şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare. De asemenea au fost aplicate  216  contravenţii  în valoare de 19000 lei.

 

 

Lasati un comentariu