Apel UMANITAR. Să ajutăm câţiva careieni…

• publicat la: 16 decembrie 2014
Apel UMANITAR. Să ajutăm câţiva careieni…

Sărbătorile de iarnă bat la uşă şi mulţi dintre noi încă suntem în căutarea unor daruri pentru cei apropiati sau pentru colaboratori. Magazinele au devenit neîncăpătoare,la supermarket-uri se fac deja cozi la casele de marcat ,cu alte cuvinte febra Crăciunului ne-a cuprins pe toţi.

Cei mai nerăbdători să primească  cadouri rămân însă tot copii si vârstnicii. Din păcate,pentru unii dintre ei Crăciunul risca să fie o sărbătoare tristă,lipsită de farmecul trâmbiţat pe toate canalelel media dar  nu numai,deoarece nici în acest an nu îşi vor permite  să-şi transforme visele în realitate.

Stim că este imposibil să putem ajuta pe toti cei aflaţi în nevoi  dar parcă tot ar fi un gest creştinesc  dacă am încerca să aducem o fărâmă de bucurie in  casele unora dintre defavorizaţii sorţii.

Să avem grijă nu cădem în capacana “Dăruieste şi vei primi înzecit”. Adică să  nu încercam să facem gesture umanitare numai din speranta că va urma  apoi o perioadă în care vom primi inapoi serviciul făcut.

A fii generos nu înseamnă să câștigi tu, ci să căştige altii,să îi faci pe altii fericiti, să simta si ei bucuria unei perioade de sărbătoare la fel ca altii.

Nu pierzi nimic dacă ajuți pe cineva, dacă ești generos cu cineva, câștigi sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra.

Te simți mai bine, știind ca ai făcut fericit pentru măcar o zi , nu contează poate să fie si câteva secunde, un copil care nu a avut norocul sa aibă ce au alții, sau înveselești ultimii ani din viata unui bătrân care numai are posibilitatea își procure cele necesare.

Pentru cei care sunt hotărâşi să facă pasul si să ajute câteva suflete aflate momentan în nevoi,le propunem pentru această săptămână două   adrese.

În urmă cu 4 ani, doamna Lakatos Rozalia a suferit o operaţie colorectală, şi de atunci este imobilizată la pat. Au intervenit probleme la inimă și la glanda tiroidă, fiind plină de apă, acum are retenţie de apă. Ea a lucrat la Mobicrasna şi la fabrica de cărămidă şi  după  40 de ani de muncă are doar o pensie de 520 lei, bani ce abia îi ajung pentru ameliorarea suferințelor de la o lună la alta, cu medicamentele prescrise. Fiind imobilizată la pat, îi este foarte greu să-şi facă nevoile aşa că ar avea nevoie mare de un scaun special pentru nevoi.Imobilizarea dar si faptul ca işi duce existenţa intr-un apartament mai multn decăt modest al blocului-ghetou din Carei constituie un alt impediment in avea posibilitatea să-şi cumpere haine mai largi şi pături pentru a se îmbrăca şi a a se încălzi. Ea are parte de ajutorul unui suflet la fel de necajit si defavorizat: o persoana  îi lipsesc picioarele şi se află într-un scaun cu rotile.

Dar, cum speranța și credința te duc mai departe, și  Lakatos Rozalia speră că se vor găsi oameni de suflet, plin de bunătate care o vor ajuta cu aceste lucruri pentru a duce o viaţă puţin mai bună.

Doamna Lakatos Rozalia poate fi găsită la blocul din spatele teatrului, fostul cămin Agro, la parter.

În acelasi imobil,unde grupurile sociale sunt folosite deopotrivă de oameni şi de sobolani,fapt semnalat de noi de nenumărate ori fără ca cei de la Directia  de Sanatate Publica Satu Mare să fie deranjaţi,că de primăria Carei nici nu poate fi vorba,locuieşte o familie onestă şi foarte modestă,familia Balog.

Tânăra şi frumoasa familie are un copilaş de 4 ani,o frumuseţe de fetiţă , pe nume Balogh Ecaterina Simona. Părinţii nu au avut posiblitatea de a  cumpăra un pătuţ pentru fetiţă şi pănă acum a dormit cu ei în pat. Fetiţa a crescut însă şi ar avea nevoie  mare de un pătuţ pentru vârsta ei. Familia vă va fi foarte recunoscătoare  daca o puteti ajuta  pe fetiţa lor, cea mai de preţ fiinţă din viaţa lor.

Cei care doresc sa ajute persoanele prezentate o pot face la adresele indicate sau pot contacta redactia.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu