Fără concursuri cu taxă în şcoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

• publicat la: 27 ianuarie 2015
Fără concursuri cu taxă în şcoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

 

Concursurile organizate in scoli care presupuneau taxă de înscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise de Ministerul Educatiei.

Decizia a fost luată după ce mai multi profesori au fost acuzati că ii obligau pe elevi să se inscrie, iar părintii erau nevoiti să plătească o taxă, de aproximativ 20 de lei, potrivit Stirile Pro TV.

Totusi, astfel de competitii vor putea fi organizate in afara unităţilor de invatamant, la cerea părintilor sau a elevilor.

„Nu se vor mai desfăşura in unitătile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locatii, pentru ca nu putem interzice organizarea lor definitivă”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu.

Asadar, concursurile scolare se vor desfasura de acum doar prin intermediul asociatiilor de parinti sau daca acestia isi vor inscrie individual copiii.

Parintii vor fi nevoiti sa se intereseze din timp unde vor avea loc astfel de competitii si sa isi inscrie copiii pe cont propriu.

Concursurile vor putea fi organizate in scoli private, centre educationale sau universitati.

Competitii precum Cangurul sau Euclid erau organizate de 2-3 ori pe semestru, in aproape toate scolile din Romania. Cadrele didactice erau platite cu circa trei lei pentru supravegherea fiecarul elev, iar profesorii care corectau lucrarile primeau circa cinci lei pentru fiecare test. In scolile din Romania existau, in total, 15 competitii de acest fel.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu