Liceul Teoretic Carei – vicecampion în Topul liceelor sătmărene

• publicat la: 9 ianuarie 2015
Liceul Teoretic Carei – vicecampion în Topul liceelor sătmărene

A fost dat publicităţii topul liceelor din toată ţara pentru anul 2014. Acesta a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (40%) si media rezultatelor obtinuţe la olimpiade (10%).

Din partea  învăţământului careian avem parte atât de surprize foarte plăcute, prin situarea pe loc fruntaş a unuia dintre liceele careiene dar si prin detinerea lanternei rosii a judetului prin Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu.

Pentru al doilea an consecutiv, Liceul Teoretic Carei deţine a doua pozitie în topul liceelor sătmărene. Pe plan national,acesta ocupă locul 196,in scădere cu 16  pozitii faţă  de anul 2013.

Primul  loc este detinut de Colegiul National Mihai Eminescu din Satu-Mare care ocupă pozitia 156  în clasamentul national,în scădere cu 99 de locuri faţă  de anul 2013.

Următorul liceu careian  din topul liceelor judetene este Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, situat pe locul 13,urmat de Grupul Scolar Teologic romano-catolic Josephus Calasantius ,pe pozitia a 15-a  iar pe locul 21,adica ultimul,se situeaza Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu.

 

redactia

 

comentarii

de Horia Mărieș la 10 ianuarie 2015 - 04:48

Liceul Tehnologic „S. Bărnuțiu” Carei, pe ultimul loc în județul SM.

Poate că deschiderea la L. T. „S. Bărnuțiu” a unei secții cu predare în limba maghiară a Universității din Nyiregyhaza, Facultatea de Tehnologie și Agricultură va mai drege din această imagine total nefavorabilă.

Chiar dacă la această Universitate nu vor putea învăța elevi absolvenți ai Liceului Tehnologic „S. Barnuțiu” fiindcă aceștia nu au bacalaureatul luat.

În context se poate pune doar o singură intrebare, dar la care eu nu dau acum un răspuns, fiindcă răspunsul îl va da viața:

Oare ce este mai important pentru elevii și profesorii Liceului Tehnologic „S. Bărnuțiu”, să aibă anual și câțiva absolvenți care îsi iau bacalaureatul, deci să se îmbunătățească vizibil nivelul educațional în Liceu; sau să aibă în spațiile cedate pentru weekend din incinta școlii o secție a Universității din Nyiregyhàza, Facultatea de Tehnologie și Agricultură? Întrebarea este una retorică.

Poate că totuși, existența unui mediu academic elevat, măcar în weekend, în spațiile puse la dispoziție Universității din Nyiregyhaza la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” va ambiționa elevii și cadrele didactice din lceu pentru obținerea unor rezultate mai bune la învățatură. Ar fi și acesta un câștig major.

Lasati un comentariu