Primarul Kovacs încearcă să dreagă busuiocul la Radio Transilvania Carei în cazul penei de curent de 3 zile

• publicat la: 4 January 2015
Primarul Kovacs încearcă să dreagă busuiocul la Radio Transilvania Carei în cazul penei de curent de 3 zile

UPDATE:

Se pare că sosirea Corpului  de Control la  Primăria  Carei pentru a constata  cum a fost posibil ca să se ajunga la situatia de coşmar în care timp de 3 zile să nu avem curent electric, dă frisoane primarului Kovacs . Acesta  se foloseste de faptul că are un fin director de gazetă sătmăreană si încearcă să dea o tentă politică acestui incident,de fapt să arunce în seama liberalilor necazul careienilor,uitând că domnia sa in calitate de  primar  trebuia să aibă cunostinta de faptul că orasul are cabluri vechi de peste 40 de ani.

Aţi ajuns domnule primar să comandaţi articole împotriva liberalilor  (singurii care au fost prezenţi în oraş mereu în cele 3 zile de coşmar)  pentru a abate atenţia opiniei publice de la adevărata dimensiune a dezastrului din oraş în urma  penei prelungite de curent? Acestea să fie primele preocupări la reluarea activităţii primăriei Carei? Aveţi un document înregistrat oficial prin care aţi luat atitudine ,din 2008 încoace, şi aţi somat Electrica să înceapă înlocuirea cablurilor vechi pentru a nu apare  avarii de genul celei recente care a lăsat oraşul în beznă 3 zile?

La emisiunea de ieri de la Radio  Carei,preşedintele PNL Carei,consilierul Ilie Ciută şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta careienii  prin susţinerea lor în a face front comun şi a încerca să îşi recupereze din pagubele produse de defecţiunile Electrica,solicitându-vă ajutorul iar dvs. încurajaţi finul gazetar să adopte o asemenea atitudine critică nejustificată la adresa liberalilor,singurii care s-au interesat de soarta careienilor?  De ce  acest fin al domniei voastre nu a fost prezent în mijlocul careienilor ca un jurnalist profesionist cum se tot pretinde şi de ce nu l-aţi îndrumat ca un părinte spiritulal ce-i sunteţi dacă aţi văzut că greşeşte şi nu se află împreună cu dvs. la locurile de intervenţie sau să identifice nevoile celor aflaţi la ananghie?

Televiziunile centrale au trimis reporteri de la sute de km distanţă,au transmis în direct,au intrat în casele oamenilor pentru a constata situaţia reală şi a informa opinia publică,aşa cum fac jurnaliştii profesionişti. Aţi fi dorit ca evenimentul să fie trecut sub tăcere?

De ce nu a fost deschisă cantina socială ca să asigurati pentru cei 10 mii de careieni rămasi fără curent un ceai cald sau o supă caldă in conditiile in care multi erau bolnavi la pat iar altii aveau copii mici?

Cum e posibil ca  în calitate de părinte  al gazetarului sadic să nu îi atrageţi atenţia că aduce atingere suferinţei careienilor prin prezentarea făcuta abia la 2 zile de la apariţia masivei pene de curent ,când se prezintă evenimentele de la Carei ca fiind romantice… Revelion la lumânare…? Poza postată la acel articol este deosebit de sugestivă şi de jignitoare în acelaşi timp…pentru cei care au rămas fără centrale de încălzire,pentru cei care au fost nevoiţi să îşi arunce mâncarea care s-a stricat, pentru cei rebegiţi de frig, pentru bătrânii suferinzi,etc.

Dragi careieni,tocmai aţi avut parte de un Revelion romantic şi voi nu v-aţi dat seama….

Nu aşa se rezolvă problemele domnule primar. Până când nu conştienţizaţi că dialogul este imperios necesar pentru buna desfăşurare a oricărei activităţi dintr-o instituţie a statului care funcţionează în folosul cetăţeanului contribuabil nu va fi bine. Şi mă refer aici la dialog nediscriminator,pe criterii de simpatie sau cumetrie sau oricare alt criteriu. Careienii aşteaptă  informaţii prompte,REALE  şi nu articole  care să  încerce să le abată atenţia de la situaţia de fapt din oraş.

-

Update: final de emisiune

Emisiunea a reintrat in normal după părăsirea studioului de către primarul Kovacs care nu a dorit să intre în dialog cu careienii nici telefonic si nici prin intermediul sms-urilor.

La solicitarea consilierului local Ilie Ciută,emisiunea a fost prelungită pentru a se aduce noi date legate de consecintele avariei prelungite  la retelele de curent. Consilierul Ilie Ciută a intrat in dialog cu toţi cei care au initiat apeluri telefonice si a răspuns tuturor mesajelor primite,indiferent daca au fost plăcute sau neplăcute.

Domnia sa a venit cu o propunere deosebită,care să vină in sprijinul careienilor care au avut de suferit de pe urma penei de curent ce a durat 3 zile. Initiativa este una benefică mai ales in cazul careienilor fără dare de mână,deci care nu isi permit să îşi angajeze un avocat în procesul de recuperare a daunelor suferite. Potrivit celor propuse de Ilie Ciută, Consiliul Local format din consilieri alesi prin voturile careienilor ,cu sprijinul primăriei Carei ar trebui să angajeze o casă de avocatură care să reprezinte careienii ce au avut de suferit de pe urma nerespectării contractului Electrica cu consumatorii.  Societatea Electrica,are ca si obiective principale mentionate si pe site-ul  propriu,următoarele:

  • Cresterea increderii si satisfactiei consumatorilor.
  • Imbunatatirea continua a sistemului integrat de management calitate-mediu-sanatate si securitate ocupationala.
  • Imbunatatirea managementului resurselor naturale, utilizarea sustinuta a resurselor regenerabile, diminuarea impactului negativ asupra mediului si generarii deseurilor, precum si eliminarea responsabila si in siguranta a deseurilor.
  • Modernizarea instalatiilor prin asimilarea echipamentelor si tehnologiilor performante nepoluante, in conditii de sanatate si securitate ocupationala.
  • Perfectionarea, instruirea si imbunatatirea nivelului de pregatire profesionala a personalului, pentru cunoasterea, aplicarea si respectarea prevederilor din domeniul sanatate si securitate ocupationala cuprinse in documentele sistemului de management integrat, a cerintelor legale in vigoare, precum si a celor cuprinse in proiectele si tehnologiile adoptate.

Sustinerea initiativelor publice si a programelor guvernamentale destinate protectiei mediului, sanatatii si securitatii ocupationale.

Consilierul Ciută  doreste ca alesii locali să se implice,sprijiniti de personalul de specialitate din cadrul Primăriei Carei,în asigurarea asistentei pentru fiecare careian păgubit. Intentia ar urma să fie mediatizată in toată mass-media pentru  ca toti cei interesati să ia la cunoştinţă  de această variantă.

“Dacă vrem să facem ceva pentru locuitorii acestui oras,să facem ceva concret pentru că nu le putem cere  să se organizeze în asociatii care de unde vor avea resurse finaciare să dispună de un avocat puternic cum au cei de la Electrica?  Să facem o sedinţă  de consiliu,să angajăm noi o casă de avocatură ,indiferent de pret,să mediatizăm intentia, să  facem permanenţă   noi consilierii cu personalul juridic  de la primărie si să ajutăm oamenii, pentru ca acesti oameni să fie despăgubiti si  să dăm in judecata Electrica pentru pagubele create datorită lipsei investitiilor in oras. Doar nu o să lăsăm oamenii să isi caute fiecare un avocat ….că e si problema noastră,a orasului. De ce ne ferim să facem asa ceva? Noi dacă nu plătim curentul la timp vine Electrica si ne taie curentul si apoi rebransarea stiti  ce implică….

Ce tot ne ascundem iar in spatele cuvintelor si nu spunem adevărul? De ce să nu fie schimbati cei care au gresit? Dacă sunt asa de capabili cu siguranta că isi vor găsi repede un loc de muncă…Semnale avea Electrica de mai mult timp că nu e ceva in regulă cu reteaua de curent că doar de 3 saptamani se tot lua curentul  sau nu avea 220V si deci se puteau lua măsuri preventive dar nu se comunica la fel cum a fost  in cazul avariei prelungite …Acolo unde cablurile au fost schimbate nu au fost probleme…”

/

La Radio Tramsilvania Carei,la emisiunea Prânzul de Duminică,este prezent primarul Kovacs. La fel ca şi finul său gazetar, nici măcar în acest moment crucial,primarul nu doreşte să intre în direct cu ascultătorii. Nici măcar mesaje nu primeşte în direct. Evitarea dialogului şi promovarea doar a monologului ne-a adus în situaţia de faţă şi domnia sa nu înţelege că nu se poate ascunde la infinit de opinia publică.

Deşi încearcă să arunce pisica în curtea Electrica, e curios cum abia acum,în 2015, a aflat că vechimea cablurilor este de peste 40 de ani. Unii angajaţi ai Electrica Carei,sub protecţia anonimatului au afirmat că au propus de acum câţiva ani un proiect pentru înlocuirea acestor cabluri dar replica primarului ar fi fost  “..acum am asfaltat  şi voi vreţi să tăiem tot asfaltul din oraş?…”

Din păcate nu a fost invitat nici un consilier din CL alături de primar,probabil că are legătură şi cu faptul că a refuzat până şi dialogul în direct cu careienii şi chir dialogul prin sms-uri!

Monologul primarului Kovacs este suţinut de finul său care abia în data de 2 ianuarie a publicat date despre situaţia de la Carei,evident sfidător la adresa careienilor ,potrivit căruia aceştia ar fi avut un Revelion la lumânare,imaginea postată fiind o cină romantică…la câţi bani  alocă primăria Carei pentru societatea care editează acest ziar,nici nu e de mirare această atitudine…..

Dorinţa primarului de a ieşi acum la postul local de radio fără a intra însă în direct cu careienii nu îl va exonera de vina de a nu se fi implicat de-a lungul atâtor ani de …primariat si de a încerca să ofere careienilor o viaţa decentă,cu cabluri de curent adecvate şi apă curată la robinete  şi nu doar fântâni arteziene şi pavaje  de proastă calitate  care diferă de cele cuprinse în proiectele europene pentru care au fost primite generoase fonduri europene!

Să nu fi  aflat primarul Kovacs  că aceste cabluri de curent sunt din 1967 şi sunt ingropate doar la 30 cm adâncime? La fel de inconştient ca până acum când vine vorba de soarta careienilor, primarul îţi permite să dea indicaţii tuturor,să găsească peste tot  vinovaţi, mai puţin însă în curtea domniei sale,unde se ştia foarte bine acestă situaţie!

Cum se face că din mediul de afaceri nu a fost invitată  o persoană reprezentativă sau din societatea civilă?  Monologul primarului de la Radio Transilvania este o sfidare la adresa careienilor care au suferit 3 zile în care nimeni nu i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor,dacă au cu ce se încălzi!

Cantina socială a fost închisă 3 zile când au sosit în Carei urmaşii grofilor,ca să facă pregătiri grandioase pentru ei din fondurile oraşului dar pentru careienii fără curent de Anul Nou şi apoi încă două zile nu a fost posibilă împărţirea măcar de ceai cald!

Stimaţi invitaţi de la Radio Transilvania ,aveţi tupeul să aduceţi în discuţie  necazul careienilor când voi nu aţi fost în stare să intraţi în locuinţe ca să vedeţi măsura dezastrului? Să vedeţi inundaţiile  ca urmare a îngheţării ţevilor de la centrala  de apartament? V-aţi gândit să  anunţaţi careienii că pot veni la cantina socială pentru o masă caldă?

UPDATE:

Cameleonism de primar în direct

…eu ca primar nu am rubrica care să arate dacă un cablu e bătrân sau nu…..nu am eu cum  sa stiu ca acele cabluri sunt cum sunt,daca nu ma informează… e  o societate de întreţinere a reţelelor,ei identifică defecţiunile…dar la 5 explozii nu au mai făcut faţă..

Monologul susţinut de cei doi  invitaţi este o ruşine,o sfidare  la adresa careienilor care au suferit în urma penei prelungite de curent, careieni fără posibilitatea de a-şi lua cameră la hotel sau de a se deplasa la mall la Oradea. Încercările de a prosti populaţia cu explicaţii jenante,care să arunce vina exclusiv în curtea Electrica, nu cred să mai aibă sorţi de izbândă la careienii care au trăit coşmarul celor trei zile de beznă, fără un comunicat din partea primăriei care să le indice ce explicaţii oferă Electrica   sau fără a li se asigura vreun suport!

UPDATE,h 15,00

“dacă un director  oricât de mic de la Electrica ridică vocea si spune ceva, primeste şuturi în cur….”  se exprimă primarul Kovacs la emisiune,încercând să justifice astfel lipsa lui de implicare.

Zelul  cu care aruncă vina doar in curtea Electrica arată frica ce  o  are primăria Carei de un control la sediul institutiei unde ar putea iesi la iveala si alte bube. Culmea ,primarul infiereaza lipsa de dialog a societatii Electrica in timp ca primaria nu remite NICIODATA un comunicat de presa la presa locala care le publica gratuit,nu face conferinte de presa si plateste un  consilier redactor sef la o publicatie de limba maghiara , la primaria Carei ,fără ca acesta să vina la servici,dupa cum am mai scris.

Încrâncenarea cu care doreşte să facă epurarea etnică în oraş,începând cu primăria Carei unde nu poţi să iei parte la concursuri dacă nu cunoşti limba maghiară scris şi vorbit , nu a fost de bun augur se pare. “Specialiştii”  angajaţi de primărie pe criteriul  apartenenţei etnice  se aseamana  cu cei din cadrul factorilor care au permis ca in anul 2014  si 2015 sa avem inca cabluri din 1967 cand consumul era net inferior.

Si de aceasta data ,primarul Kovacs asteapta ca Guvernul sa ii rezolve lui problemele in conditiile in care el nu are nici o adresa prin care sa poata demonstra ca de ani de zile face demersuri pentru inlocuirea cablurilor. Anagajati din primarie care au beneficiat de curent inb aceasta perioada,afisau sfidator luminite de sarbatori roata casa si la geamuri,in timp ce careienii inca sufereau de pe urma avariei masive  si a penei de curent. In momentul cand s-a dat curentul in partea dinspre Monument, au fost aprinse si au ramas si luminitele de la bradul central si salba de luminite din jur..

Update:h 15,22

Din puţul gândirii unui primar  care pavează tot oraşul înainte de a remedia situatia cablurilor de curent electric,vechi de 40 de ani:

“”Electrica sa lasa angajatii sa comunice cu lumea…asteptam o reactie din partea lor…cand vine directorul de la Cluj de la ski din Austria…toate minunile tin 3 zile si apoi o sa ne uite presa centrala si sa fiti alaturi de noi cand vom insista pentru investitii ( mai ales daca sunt facute cu firmele din grupul de interese al primarului )  din partea guvernului …”

 

Update: h15,34

Şi în partea a doua a emisiunii, primarul Kovacs refuză să intre în direct cu careienii. Cititorii Buletin de Carei ne-au semnalat că sună la telefonul postului Radio Transilvania dar moderatorul nu ridică receptorul.

primarul Kovacs:  “acum e actual subiectul dar se va uita în timp….nouă ne trebuie investiţii, au promis public şi nu mai au cum sa refuze…”

Probabil ca primarul se  bazeaza ca guvernantii  vor vira banii in alb, la fel ca in cazul sediului noii primarii,cand primaria a  incasat banii si i-au directionat catre firmele  apropiate fara ca lucrarile sa ajunga sa fie terminate si fara ca sediul noii primarii sa adune toate serviciile din cadrul institutiei ci doar cele care nu au program cu publicul larg adica cu careienii de rand. Cu 2 milioane de euro se putea face o cladire noua,de la fundatie darmite sa fie doar renovata!

“în orice rău e si un bine si cred că se vor face aceste investitii…trebuie schimbate si conductele de apă, lucrare de peste  10 milioane de euro..astea sunt preocuparile mele pe lângă această belea,nu e cazul sa plingem sau sa disperam,jolti are gandire pozitivă…   vai două zile nu am avut curent si acum trebuie sa plângem..să gândim pozitiv si să asteptăm investitiile.. mai demult au trăit oamenii şi fără curent .”..

.”..acum tinerii au avut posibilitatea să vadă cum am trăit noi pe vremea lui Ceauşescu,că nu ne credeau când povesteam,au avut şi o altă experienţă de viaţă..”

 

La final, primarul Kovacs:

“sa incheiem in nota pozitiva si optimista..am terminat cum  am terminat acest an dar doresc sa urez un an mai fericit, va doresc  sa fie mai bine sau si mai bine,sa fim optimisti si sa incercam sa ne schimbam noi situatia si noi sa ne descuracm cum putem,careienii au fost mereu cu picioarele pe pamant..”

..”.multumesc lui Zsolti ca ne-am completat  in idei, ca traim in alt mod, dar sa nu facem politica din acest subiect,sa nu facem suparare sau contre…nu am atributii la Electrica dar societatea Electrica a gresit in 2 aspecte, nu a scimbat cablurile si nu a comunicat deloc”   incheie   primarul care nu emite cu anii comunicate de presa!

Daniela Ciută

comentarii

de karcsi la 4 January 2015 - 14:44

lasa jolti vorbele ca stim ca sunteti pe mana cu primarul si va este frica ca pica primarul si ramai fara fonduri la fotbal!!!!
rusine pentru voi amandoi!

de faraon la 4 January 2015 - 14:44

mare frica au ca vine guvernul si da cuz ei de paamnt pentru deyastrul de la carei

de catalina la 4 January 2015 - 15:44

doi analfabeti care nu stiu limba romana…o rusine pentru Carei acesti indivizi care nu au fost in stare sa invete limba tarii de unde primesc salar!

de sebi la 4 January 2015 - 15:47

kovacs chefuia de reveliuon la sediul FDG CU UDMR CAREI CU GENERATOARE De curent iar careienii inghetau in case

de Careianul la 4 January 2015 - 16:07

Kovacs si Avram sant niste excroci mincinosi comunisti care ne prostesc cu minciunile lor.Cine mai crede in minciunile si prostiile acestor mnncinosi?JOS PRIMARUL KOVACS!!!

de indignat la 4 January 2015 - 18:20

Avem un primar LAS pentru ca nu este in stare sa intre dintr-un dialog cu cetatenii acestui oras (pe care pretinde ca ii reprezinta),nici macar sa i se citească mesajele in direct.De ce ii este frica,daca se considera un om cinstit si corect?

de Andrei. la 4 January 2015 - 18:33

De ce a fugit Kovacs de la radio transilvania Carei atunci cand a sosit consilierul Ilie ciuta?

de Careianul. la 4 January 2015 - 18:38

A fugit pentru ca nu place la el sa asculte adevarul.La Kovacs place minciuna care este o boala contagioasa grava si periculoasa pentru cei din jur.

de Petru la 4 January 2015 - 18:45

Sa fie clar,generatia veche de SPECIALISTI a disparut,fiind inlocuit de catre “specialisti ” politruci.care mai mult se ocupa de politica si de mentinerea locurilor caldute si bine platite si mai putin de retelele electrice.Este o lupta crancena intre personalul de la Electrica Satu Mare,in vederea apararii propriilor pozitii,in special in randul sefilor de compartimente.Din aceasta lupta interna retelele electrice ,sunt lasati de izbeliste

de pentru doamna DOINA la 4 January 2015 - 19:03

pentru ca mesajele mele nu au fost citite de dvs. domnului primar vreau sa le dau aici ca sa ia la cunostinta de ele si de parerea mea:
1. “Intrucit primarul este administratorul orasului,va rog sa-i adresati urmatoarea intrebare: Poate sa ne comunice data la care a facut o solicitare scrisa catre Electrica de a se interveni pentru inlocuirea cablurilor vechi,intrucat a mentionat ca cunostea de mult timp ca sunt probleme?De ce nu a dispus iesirea cu un megafon,in zonele afectate de pana de curent,sa comunice problemele existente si durata estimata?”

2. “Intrebati- l pe primar de ce ii este frica “sa bata cu pumnul in masa”pentru ca i-a fost frica ca înprimeste “un sut in fund si pleaca”? asa cum a spus mai devreme”

3.”De ce toate discutiile, care ar trebui sa fie oficiale,el le discuta doar verbal si nu in scris?cum este normal din partea unei institutii care reprezinta 20 mii locuitori si nu doar un grup de interese”

de karate-do-BFKS la 4 January 2015 - 21:08

Primarul trebuie sa stie ca si, sinele de cale ferata trebuie schimbate si cate suruburi lipsesc ? Sau sunt organe carora le sunt atribuite aceste domenii de activitate !Pare sa fie logic ,ca cei de la Electrica trebuiau sa stie de situatie si acum sunt direct raspunzatori de cele intamplate.Mai pe intelesul tuturor,un sportiv este obligat sa se implice in buna desfasurare a altui sport?

de Buletin de Carei la 4 January 2015 - 21:16

A fost o scăpare la tastare si nu a fost intentionata aşa că nu e cazul să fiţi maliţioasă sau maliţios. Dacă eraţi bine intenţionat(ă),aţi fi remarcat că în aceiaşi propoziţie lipseşte un h de la cuvântul schimbare iar în propoziţia de mai sus a fost o tastare greşită care a inversat două litere. Nu am înţeles ce legătură au aceste scăpări cu limba maghiară şi de ce încercaţi să introduceţi..fumigene. Am să vă rog să ne traduceţi ce înseamnă -dinţii- din ultima dvs. propoziţie. Probabil că aţi avut parte de un Revelion luminat şi călduros. Noi încercăm să ne revenim după cele 3 zile de COŞMAR. Referitor la articol,e tot ceea ce aţi reţinut?
La Mulţi Ani!

de css atletism la 4 January 2015 - 21:20

un sportiv nu dar ministrul sporturilor da .
in acest caz careienii au un primar care sa ii reprezinte si daca acesta nu isi face treba trebuie sanctionat sau schimbat cu cineva care sa fie interesat de soarta lor;doar nu vrei sa spui ca fiecare careian trebuia sa mearga la electrica sa se intereseze daca au cabluri buna sau nu!

de VASI la 4 January 2015 - 21:31

Iaiaiiaii, mesajele au fost citite ,inclusiv al meu,dar cu alte cuvinte.Esenta a fost aceiasi.Unde ati vazut dvs. la TV de expl.sa se citeasca mesaje.Participantii au dreptul sa fie sau nu de acord cu cititul mesajelor.Asta e regula.Oricum cine nu are nimic de ascuns sau nu vrea polemica nu e de acord
cu mesaje sau dialogul in direct.Trebuie sa respectam optiunea fiecaruia.

de curios la 4 January 2015 - 21:55

da tu vasi de unde stii ca au fost citite toate?? lucrezi la radio carei? ca prea le stii cu lux de amanunte….

de din putul gandirii la 4 January 2015 - 21:58

VASI.Cine nu are nimic de ascuns nu e deacord cu mesajele sau dialagul in direct? WAW…tu pe ce postTV ai urmarit emisiunea? ESTI BINE FRATE?

de cosmin la 4 January 2015 - 23:03

primarul refuza romanilor dreptul de a pune statui romanesti in oras si sterge monumentul de pe harta orasului numai pentru ca este romanesc dar asteapta bani romanesti pentru orice face in oras!
tupeu de primar cu datorii la fisc si retinere pe salar!

de Horia Mărieș la 5 January 2015 - 01:04

@karate-do-BFKS la 4 January 2015 – 21:08

Trece vreo cale ferată prin mijlocul orașului? Una cu șuruburi?
Despre ce se vorbește pe aici, despre cale ferată său despre o rețea subterană de cabluri de 6 kV?
Despre karate do sau despre tenis de cãmp?
Realizați diferențele?

de lorant la 5 January 2015 - 08:59

la keizer a fost schimbat cablul de curent ca sa nu aiba probleme si la fel si la primar.
ati vazut ca ei au avut curent si acum incearca sa arunce pe electrica numai vina

de robi la 5 January 2015 - 09:01

lorant e bine alcolizat la ferma de vaci unde se vede cu nanasu si cu fetitele ce le incalzeste singele borit aduse din banii de la comisionaele de la lucrari!!!!!

de bugetaru la 5 January 2015 - 09:03

mare frica au primarii ca vine corpul de control si verifica actele de la primarie si bubuie apoi tot orasu de jafurile din banul public..degeaba scrie finul lui kovacs de la gazeta pe miliardele de la primarie ca tot un primar cu retinere pe salar are de nanas care sta in gazda la nevasta si a bagat pe numele baiatului padurea de la ianculesti.

de Horia Mărieș la 5 January 2015 - 09:18

@bugetari

…..”si a băgat pe numele băiatului pădurea de la ianculești”…

Puteți să detaliați? Puteți să dezvoltați subiectul? Cu probe?

Mă interesează, am mai scris despre Ianculești.
Aș mai scrie și despre pădurea comunală de la Ianculești.

de bugetaru la 5 January 2015 - 09:23

intrebati primarii FDG DE LA URZICENI SI FOIENI CA STIU EI MAI BINE CUM E CU PADUREA ianculestenilor si baiatul robika

de dr. Fazekas Gheorghe Zoltan la 5 January 2015 - 09:38

La mulți ani și un An nou fericit
Nu am dorit să mă implic in discuțiile dumneavoastră, dar fiind nominalizat de către mikiduta la 4 January 2015 – 22:10, doresc să precizez încă o dată următoarele:
- nu știu cine este cel care scrie comentarii sub numele de karate-do-BFKS,
- știu că acel cineva profanează numele clubului sportiv CS Karate Do B.F.K.S.
- știu că nici o persoană abilitată pentru a face declarații de presă sau comentarii din partea clubului nu este implicat
- știu că voi face toate demersurile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple
- în cazul în care eu fac comentarii sau declarații de presă, întodeauna semnez astfel: cu stimă și respect, dr. Fazekas Gheorghe Zoltan
Vă mulțumesc pentru atenția acordată
cu stimă și respect
dr. Fazekas Gheorghe Zoltan

de Buletin de Carei la 5 January 2015 - 11:01

La Mulţi Ani! domnule preşedinte Fazekas. Apreciem activitatea domniei voastre şi vă dorim să aveţi parte de multe succese în continuare. Datorită consemnărilor realităţilor din oraş,avem câţiva “prieteni” care încearcă mereu să iniţieze fisuri în colaborarea redacţiei cu unii cetăţeni care nu cunosc metodele postacilor din grupul de interese deranjat de dezvăluiri. Cei care beneficiază de pe urma contractelor din bani publici si fonduri europene vor fi mereu pe fază pentru a denigra redacţia care oferă informaţii despre cheltuirea banului public. Numele celui ce postează nu poate fi verificat deci poate să fie doar un simpatizant al acestui club sportiv. Vă aşteptăm şi în acest an cu informări legate de competiţiile la care luaţi parte. Cu stimă!

de motul la 5 January 2015 - 15:25

domnule primar nu mai bagati zizanie la ianculesti si nu mai trimiteti pe nelu onet sa spuna la oameni in sat ca nu e bine sa se puna rau cu ungurii si sa nu cante imnul motilor!!!
mai bine ati sta pe partea dorsala si sa va bucurati de pensia de handicapat domnule nelu onet pe care o aveti de la sotia doctorita si pentru care ridicati de la carei ajutoare le comunitare dar aveti casoi cu etaj si masini una si una!
ce ar fi daca chiar ati fi handicapat?

de PROAUTONOMIST la 5 January 2015 - 17:31

ce are primarul cu cablurile explodate ? Sunteti niste dezinformatori fara obraz. Bani pentru schimbarea cablurilor subterane sunt ceruti in permanenta din 1990. Acum sanctioneaza chiar cine nu a alocat fonduri pt. aceste lucrari. E exact atat de consecvent cum sunteti vol penelistii si familia csuta. Porcilor ce sunteti !

de NEMUIST la 5 January 2015 - 18:13

vorbesti de primarul cu retinere pe salar pentru datoriile la bugetuil de stat de unde se platesc profesorii si medicii? de ce nu arata cum a cerut bani pentru schmbarea la cabluri asa cum a cerut buletinul de carei? unde este hartia cu care a cerut? asa vorbe poti sa arunci pana maine ca cine te crede? de ce nu vii aici cu documentele ca sa le arati? liberalii nu traiesc din banii primariei ca si udemeristii vostri care fura de la careieni fara nerusinare si isi angajeaza toata familia in primarie..nevasta consilierului judetean gindele a trebuit angajata la contabilitatea din primarie si a luat la conursul pentru postul de director economic nota 2,5 de desteapta ce este.
sotul consilioerei venig a fost pus de administrator parc cu salar de peste 20 de milioane si specialistul in arbori a fost picat pentru ca era roman!
fandli si anamaria sunt angajati pe bani grei da nimeni nu stie ce fac iar consilierul; ernestin al primaruluii incaseraza un salar de 2.200 lei din 2008 fara ca sa vina la servici..astept sa combati cele ce am scris si se pot verifica oricand de orice control! porcii nostri sunt in congelator dar voi umblati inca pe strada!

de PROAUTONOMIST la 5 January 2015 - 18:26

Asa e NEMUIST – amu toata lume ii speriata cu cablurile aste.Nu este papiros numa vorbe sunt pe care le-o suflat vantu.So spus la pretenii de la Electrica ca-s stricate cablurile da aia so ras de primaro, zis ca n-au ei bani de cablurile lui.Amu ce trebe sa faca primaru ? hai veniti cu idei !!

de NEMUIST la 5 January 2015 - 18:43

electrica a venit la primarie acum 2 ani cu propunerea de inlocuire cabluri vechi cu unele noi dar amandoi primarii au spus ca nici vorba sa le sparga lor asfaltul proaspat turnat. pe primar nu il intereseaza orasul ci numai banii ce se pot fura ca sa faca la copii case si masini si terenuri la fel ca si uscatoria de cherestea initial proiectata ca si sectie de mobilier si facuta cu utilajele primariei care zilnic circulau pe strada uzinei .hai,mai zi ca nu e asa ca mai stim si altele !!

de gheorghe la 5 January 2015 - 19:58

de ce nu face DNA o vizita si la gaboru de rosza sandor adica la jenoke

de gheorghe la 5 January 2015 - 20:00

proautonomist adica un muist bagati capu in wc si trage apa

de moni la 5 January 2015 - 20:14

saracu lori scrie si el pentru un banut de dus acasa si ceva ses cu fetite…ca daca nu..vin dulaii lui lajos si japss peste bot de pateste ca si cu gabi sori.. si cu galeata de balegar in capul sau imbibat de sessssss… poate anu asta reuseste sa plateste toate datoriile la pretenii satmareni….

de emil la 5 January 2015 - 20:59

pro… 18:26

Primăria trebuia să fi trimis adrese scrise către „Electrica”. Putea chiar să o acționeze în judecată. Dar n-a făcut nimic. Așa încât „Electrica” poate afirma oricând că nu i „s-o spus”.

de localnic la 5 January 2015 - 21:43

puteti sa faceti din orice c*c*t campanie electorala dar ramane tot fara rezultat. D-l Ciuta niciodata nu va fi aci primar. PNL a avut sansa cu d-l Keizer si d-l Macec, adica cu cei nascuti in zona. El, cu o mentalitate sudista, fara sanse. In afara de a amplasa doua busturi in oras nu a avut alte idei, doar de cei asa si nu invers. Primarul “cu retinere pe salar” a facut o schimbare radicala in oras. Peste 100 d-l Kovacs va fi amintit, cu consilierii “rmdiszno”, ca a inceput/facut modernizarea orasului. Se putea si mai bine? evident se putea dar nici un oras din tara (vorbim despre orase cu pana la 20000 de locuitor) nu a realizat atata cat CAREIUL. Apropo de tevi inghetate -am si un apartament gol de 3 ani de zile, (et. IV, fara incalzire, la colti, fara vecini ca sa incalzeasca peretii) de curiozitate am urcat sa vad cat de frig este, surpriza +9 grade C. Interesant ca la unii chiar MINUS in pereti.
LA MULTI ANI

de robika la 5 January 2015 - 21:52

din proiectele cu bani europeni a facut jeno casa in debrecen si lajos in mateszalka si asa a fost cu modernizarea de oras. daca ar fi vrut binele ar fi schimbat intai conductele de apa si cablurile de curent si apoi ar fi pus pavajul dar asa se va sparge totul si nu o sa mai vina banii de la merkel neni! ce sansa poti sa ai cu kkzer care a distrus echipa de fotbal victoria si el fotbalist si a pierdut moara la carti sau cu celalalt cu procesul cu motorina si care a batut laba cu udmr ca sa ajunga vice la consiliul judetean ; crezi ca lumea din carei este toanta si nu stie? mare frica aveti ca ciuta tine parte la toti oamenii la fel si nu face diferenta intre bogati si saraci si de asta il iubeste lumea; aveti mare frica ca se afla ca ati facut trafic de tigari cu masina primariei in ungaria si soferul avea depozit la vallaj in ungaria si impartea banii cu lajos…de betonul tare si banii de mers prin america nu spui la noi nimic localnic sau nu stii pe toate dragam? ce vrei sa mai stii?

de norbert la 5 January 2015 - 21:54

dar nici un oras din tara (vorbim despre orase cu pana la 20000 de locuitor) nu a realizat atata spaga la primari ca si careiul unde marconstonii si betoon tare sunt campioni la bani luati din fonduri europene din care se fac casele prin ungarika

de localnic la 5 January 2015 - 21:59

daca asa sunt de acord sa ajunga la puscarie, arata PROBA si anuntat politia, altfel doar folclor.

de Pensionar la 5 January 2015 - 22:01

Eu le doresc la astia sa apuce acele zile sa traiasca din pensia minima.Sa ajunga sa-si vanda casoaiele si bogatiile pe care le-au adunat din salariul de la Primarie. Poate atunci or intelege cum e sa traiesti dintr-un salar mic si o pensie de toata jena.

de localnic la 5 January 2015 - 22:16

cand echipa a fost sponzorizat de Keizer, au ajuns inapoi in Div. C. cind a plecat de la echipa au “promovat” in Div V. iar restul despre ce vorbesti VORBE FARA PROBE.

de diana la 5 January 2015 - 22:24

pentru voi si pana de curent este folclor mai ales ca ati chefuit cu generatorele de curent la sediul FDG CU UDMR SI ABIA dimineata ati inceput sa lucrati la repararea defectiunilor!
cand au venit cei din oradea s-0au luat cu mainile de cap de ce au gasit la carei cu toti prostii de udemeristi pusi in functii si servici fara sa se priceapa la ceva inafara de furat!
stai linistit ca nu scapa usor cu toti banii lor furati de la careieni si de la europeni! astept atunci sa comentezi si sa ceri scuze pentru ca ai aruncat cu noroi tocmai in cei care spun adevarul si care au casa lor din munca lor nu din banii luati din primarie!

de kotlou la 5 January 2015 - 22:26

mereti sa vedeti fordul primarie cum sta in garaj fara acte si avbeti proba si actele sunt la politia magyar care a prins pe soferul lui lajos cu trafic de tigari la vama cu masina primariei si au gasit si la el acasa in vallaj cartoanele de tighi

de localnic la 5 January 2015 - 22:45

DE CE NU PERMITETI POSTARILE?

de diana la 5 January 2015 - 22:47

localnic ai terminat munitia si ai trecut la vrajeli?

de Cornel la 5 January 2015 - 22:58

Corpul de control va veni cu ministrul Gerea cu tot si va pleca cu o masina in plus cum se face cand pleaca de la Carei Curtea de Conturi ???

de ......... la 6 January 2015 - 01:18

si daca voi sunteti primar atunci nu se intampla asa ceva :) ))))))bravoooo

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 02:50

@de localnic la 5 January 2015 – 21:43

“Interesant că la unii chiar MINUS în pereți”

Interesant că la dumneata chiar foarte mult MINUS în cap. Minus de creier. Permanent, la orice postare.

de viki la 6 January 2015 - 07:42

…..noi daca suntem primar atunci demult erau schimbate cablurile de curent ca daca nu vroia electrica sa le schimbe faceam sesizare la guvern si spuneam la toate televiziunile ca electrica nu vrea sa schimbam cablurile dar pe primarul jeno nu l-a interesat acest lucru pentru ca el oricum are cablul bun si el intai a asfaltat in oras ca de acolo a iesit miliardul nu din lucrarile de la electrica!

de domnilor la 6 January 2015 - 08:51

sa lasam comisiile sa isi faca treaba si sa gaseasca hibele si apoi sa puna oameni care sunt capabili pentru ca nu e de gluma cu energia electrica! sa aveti grija domnilor care raspundeti de curent sa nu se mai intample inca odata asa ceva!

de un cititor la 6 January 2015 - 09:45

in orice caz multumesc domnilor de la conducerea orasului si de la ELECTRICA am avut un revelion superb cu luminare ca in vise dar as mentiona ca am doi bolnavi in casa mama a suferit ACV de sase ani iar sotia bolnava la pat si ea din septembrie singura noastra distractie ar fi fost emisiunile tv de revelion dar nu am avut parte de ele eu cred ca ar trebui sa facem testul cum scrie la un banc “conducator bun?leaga-l la 380v”

de Tamara la 6 January 2015 - 10:24

Nu mi se pare corect si profesionist ca cei de la buletindecarei.ro sa blameye un alt yiar din moment ce ei fac acelasi lucru. Ati mentionat ca domnul primar Kovacs irunca toata vina pe cei de la partidul liberal. Dar dumneavoastra ce faceti? Aruncati toata vina pe primar. S-a mentionat in toate interviurile date la posturile tv ca se stia de mult tim de aceste defectiuni dar Electrica nu a luat nicio masura. Eu nu sunt de partea nimanui, nici de partea primarului si nici de partea ziarului si cred ca in loc sa tot aruncam cu piatra unii in altii ar trebui sa luam masurile corespunzatoare si sa invinuim pe cine trebuie, adica pe electrica. Noi ca cetateni trebuie sa platim facturile la timp daca nu riscam sa ramanem fara curent, dar daca ei intarzie cu curentul ce se intampla? NIMICA si stiti de ce? Pentru ca orice ar fi tot la ei suntem nevoiti sa ne intoarcem pentru ca alt furnizor de energie electrica oricum nu avem…

de janos la 6 January 2015 - 10:41

ati bagat-o pe maneca gazetarilor si o dati cu tamara in sus si in jos fara sa spuneti ca bul;etinuldecarei a fost cel care a semnalat situatia de cosmar din oras iar cei care iau miliardele de la primaria lui jeno ca sa il laude au tacut chitic!
liberalii nu sunt la conducere ca sa aiba vreo vina asa cum are domnul primar care este platit din banii nostri ca sa aiba grija de careieni.
doar ca dumnealui nu a fost in stare sa aiba grija nici de firmele lui si atunci cum sa aiba grija de un oras?
multa minte iti trebuie ca sa stii ca intai se schimba cablurile de cutrent si conductele de apa si tot ce tinhe de subteran si apoi se vine cu asfaltare si pavare?
vrei sa spui ca primarul nu are nici macar o vina?atunci de ce se chinuie sa arunce cu noroi in liberali care au fost singurii care au iesit in oras si au stat pe linga echipele lectrica si nu ascunsi ca si vicele si consilierii majoritari? vrei sa mai patim odata pocinogu sau vrei sa avem oameni capabili care sa stie cum se gestioneaza un oras?

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 10:54

@Tamara la 6 January 2015 – 10:24 a zis:

“Eu nu sunt de partea nimanui, nici de partea primarului si nici de partea ziarului si cred ca in loc sa tot aruncam cu piatra unii in altii ar trebui sa luam masurile corespunzatoare si sa invinuim pe cine trebuie, >>> adica pe electrica.”

Curat-murdar comentariu din partea Dvs, mătușă Tamara, sunteți un monument de gândire logică și de imparțialitate!

Vă mai așteptăm și cu alte comentarii la fel de spumoase pe aici, pe la BdeC, măcar ne mai distrăm și noi câte puțin citindu-vă.

de ghitapop la 6 January 2015 - 11:18

De ce scrieti in articol Dl Ciuta? Domnia lui ? De ce nu scrieti direct -SOTUL -???
E de ras ce faceti !!!Sunteti rusinea poporului roman!Un om inteligent nu are asemenea gesturi primitive .

de bujor si lajos la 6 January 2015 - 11:46

nu ne lasam pana nu luam postul de la ghitapop de la caminul de batrini pentru ca de acolo ne vin apoi mancarurile pt ponyvas ca pe n oi nu batranii ne intereseaza ci banii lor si ratia lor de la directie!!!!
bun a fost kalal ca cotiza la udmr si noi faceam bogracsu cu fetitele lui buju si jeno si lori numai le curgea la bale…
cine am ai auzit ca un director ca ghita sa le puna in farfurie o puila intreaga de pui la batrini??? si sa le faca curatenie luna si sa nu lasa angajatii sa fura mancare??? nu putem lasa sa se extinda asemenea apucaturi!

de vodafone la 6 January 2015 - 11:52

mareeeeee FRICA aveti de buletindecarei ca va descopera afacerile cu banii publici si ne arata cititorilor ce putregaiti sunteti si cum traiti ca lichelele pe spatele contribuabilului cinstit!
ce era lajos si jeno fara banii primariei si din fonduri europene?
din ce traia gazeta daca nu trimitea jenika miliardele la satmar si din ce platea laiciska beletul la america daca nu era betonu din livada si marghitenii lui antal?
din ce mai faceau ei casele din ungaria? ce se aude cu soferul primariei ce facea trafic de tighi in ungaria cu masina primariei? caminu de batrini va mai trebe de la perla coroanei?
pe careieni ati lasat in frig si intuneric acum vreti sa dati in cap si la batrini?

de Cosmote la 6 January 2015 - 13:38

Iaiaiiaiaiiaiaii apam draga !!!care-i miza pe aici ? Ce se mai aude de Corpul de
Control a lui GEREA ???

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 13:57

@Cosmote la 6 January 2015 – 13:38

Corpul de control al lui Gerea “e pe vine”.

Așa ne-a informat Lorand.
El știe, findcă pe el il informează vicepreșul CJ, ăla penalul, ăla prieten cu DNA Teritorial Oradea și cu ÎPS Sigheteanul încă din campania electorală, de la ședința de pomină ținută la Motelul Viilor din Carei (rămas în beznă de Revelion) ăla care este șef peste org. județeană a partidului de guvernământ din care face parte și ministrul Gherea.
Ăsția sunt băieți dotați, comunică mereu prin SMS. Pe @Cosmote, evident.
Nu ca noi, cãrcotașii cei pãrliți care am ales să comunicăm doar via postările din “blogul” numit BdeC.

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 15:30

Acu’ si Dvs! De ce exagerați la Update?
Mie de exemplu imi place blonda din poza aia romantică cu lumânări.
Este vre-un careian căreia nu-i place? Aud?
Nu zice nimeni că nu-i place.
Deci totul pare să fie in regulă.
Mai așteptăm și alte poze de astea gen “fata de la pagina 5″ de la Lorand. Se pare că are o colectie intreagă, făcute la ponyvas.
Noi nu suntem pudici.

de gabidelacluj la 6 January 2015 - 17:04

am de cativa ani un unchi la caminul de batrini de la carei si vreau sa multumesc directorului ghitapop pentru cum a reusit sa schimbe atmosfera din casa ca acesti batrini sa se simta si ei oameni si nu pietre de moara a societatii!
invit careienii care nu au vizitat acest centru sa indrazneasca si sa mearga la acesti necajiti si sa stea de vorba cu ei si asa sa isi faca o parere si nu din rautatile aruncate de vulturii care stau la panda doar dupa functii!
sa va povesteasca batrinii de dupa mesele de vara in care domnu ghita le face griil-party sau de biblioteca din sala de recreere sau de nenumaratele bogracs pe care le face cu cei deplasabili in curte..mergeti sa vedeti cum se traiaeste in acest centru unde sunt respectati si prin curatenia care este de admirat.,stiu ca are ochi de soim cand vine vorba sa observe cine pune ochii pe ceva de palmat si sigur ca e cu ochii in patru ca personalul sa isi faca treaba ca la carte asa ca nu are cum sa fie pe placul tuturor care nu mai pot huyuri ca pe vremea lui kalabacsi. sanatate si respect domnule ghita pop!

de Andrei Berecleanu la 6 January 2015 - 19:55

Am ajuns sa citim in ziarele centrale, in sfarsit, despre orasul nostru natal.
Cand cascam mai bine ochii despre ce e vorba, soc. Trei zile fara curent la Carei.
Daca nu ma insel, Careiul e o zona seismica importanta a tarii.
De fapt, nici nu stau sa ma gandesc…

de Stenograma Groazei la 6 January 2015 - 21:09

La doua zile dupa producerea nefericitului incident, doi oameni sunt surprinsi intr-o discutie telefonica aprinsa. Convorbirea e de mare distanta. K (Kovacs) JD (JohnDoe – presedinte de sucursala electrica). Dialogul este pur fictiv si are rolul de a face un fel de haz de necaz.

K – Te pup, unde esti
JD – PLM, in Dubai, unde sa fiu. Zgarcomane, sa vii sa vezi aici viata
K – Tati, e groasa, ti-au plesnit niste cabluri. Te-au sunat baietii?
JD – Ce cabluri, nu m-a sunat nimeni. Le-am spus ca daca ma deranjeaza ii ia mama dreac.
K – Fii atent, e bezna totala aici, baietii tai sunt depasiti, s-a ajuns la judet si, daca nu pornesti becurile, la Bucuresti
JD- Ba esti nebun, dace mama dracu s-a-ntamplat?
K – Tehnic nu stiu sa-ti zic, dar tin frontu singur aici.
JD – Incredibil. Da ce, ai vreo baba in dializa, caz de moarte de operat?
K – Auzi ba, daca vorbesti asa cu mine, poate incep sa explodez. Si cazi cu curu in tzarana,
JD – Ce sa explodezi, ma? Ca m-ai rugat sa-ti schimb cablurile la conac? Tie si la tot clanu?
K – Bai, io cred ca nu tu pricepi ca-i grava treaba. Povestesc si io ca-ti iei cinzeci de mii pe un singur punct de transformare si ai belit-o. Bah, mi-am baut vinu la lumanare. DE REVELION, ejnebun!
JD – Gata tati, hai nu exploda. Incerc sa vin mai repede, ne vedem.
K – Fii atent, ma ia lumea la interviuri la suturi, o sa zic ca voi sunteti nasparlii, ca nu v-ati facut treaba. Cica ai cabluri vechi in pamant.
JD – Bah handicapatule, cand ti-am zis ca am primit bani de la centru sa schimb, tu te-ai crizat ca-ti f*t asfaltu.
K – Pai asa e!
JD – Atunci mucles. Tu scoate-te cu plebea, io mai duc o sacosa la ai mei, mai sus.
K – Bine, hai acasa. Te pup

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 21:18

@bugetaru la 5 January 2015 – 09:23

I-aș intreba pe primarii FDG de la Urziceni și Foieni, dar nu-i cunosc.
Ei sunt demnitari, eu sunt un oarecare, nici nu m-ar băga în seamă. M-ar trata cu flit.

Iar de “băiatul Robika”, care, cel puțin la prima strigare, pare să fie un tip mai accesibil, mai oarecare, eu unul habar n-am.
Habar n-am cine este, al cui băiat este, habar n-am la ce echipă joacă.

Bref, am rămas și pe mai departe în ceață în privința frumoasei dar adormitei păduri comunale Ianculesți.
Și totuși, este puțin cam ciudat că zeci de hectare de pădure au dispărut așa, fără nici o urmă. Hocus-pocus-preparatus.
Nimeni nu mai știe nimic despre ea. Toată lumea are memoria făcută șvaițer sau tabula rasa.

Nu prea cred în OZN-uri, dar încet-încet o să ajung la concluzia că pădurea Ianculești au șutit-o extratereștrii.
Atunci când au venit să pescuiască in lacul Ianculești.
Sub formă de picioare de scaune. Altfel, pădurea comunală Ianculești n-ar fi încăput în OZN-uri.

de Horia Mărieș la 6 January 2015 - 21:27

Este chiar simpatică @Stenograma Groazei … la 6 January 2015 – 21:09

Mai vrem să cetim și celelalte pagini din stenogramă.
Că doar nu s-o gătat așe de repede, fiindcă bezna aia a durat tri zile.
Iar pe beznă, îti arde să tot beszedești. Sau să faci copchii. Dar la K nu mai e cazul.

de emil la 6 January 2015 - 22:40

localnic 5 ian 21:43

Gramatica românească îi ucide pe unii. Iar mentalitatea domnului Ciută este atât de sudistă încât aduce profit încă din mileniul trecut, a creat locuri de muncă și a contribuit (și contribuie) la veniturile orașului, venituri care, prin mentalitatea nordistă a primăriei, se risipesc spre îmbogățirea unora din bani publici.

de Horia Mărieș la 7 January 2015 - 07:03

De acord cu cei @blajini și mai ales cu cei @blajini & săraci cu duhul, fiindcă a lor va fi împărăția cerurilor!

De acord că apar uneori comentarii ale obedienților primașului “în care se explică clar că primarul nu are datoria de a ști că acele cabluri sunt pasibile să se uzeze”. Dvs cei @blajini puteți comenta exact ce doriți și exact cãt vă duce capul. Trăim într-o țară liberă, dreptul la liberă exprimare este garantat de Constițuție. În ce privește cele afirmate de Dvs la adresa liberalilor careieni și a fam. Ciută, dânșii sunt cei care au la îndemână dreptul la replică.

De altfel, chestia aia cu “datoria primarului”, dar doar așa cum o percepe, a recitat-o de căteva ori și dânsul în media în ultimele zile: “primașul Careiului n-are și nici nu citește registre de cabluri”. Adevărat.

De acord că cititorii nu pot înțelege de loc astfel de comentarii “blajine”, fiindcă:

- Este cunoscut faptul că primașul trăiește în orașul Carei de cel puțin 25 de ani, că a fost o vreme – până cãnd a reușit s-o pună pe butuci și s-o falimenteze – și director la Mobicrasna, unul din cei mai importanți consumatori de energie electrică din oraș, că a fost, timp de 10 ani și primașul Careiului, adică a fost cel care trebuia să fie cel mai bine informat (sau măcar să știe, așa, în mare) despre situația in care se află orașul privind alimentarea cu energie electrică (cerință vitală pentru locuitorii Careiului, așa cum a rezultat și din cele întâmplate in cele trei zile din preajma Revelionului); alimentarea cu gaze naturale, alimentarea cu apă potabilă precum și starea conductelor, inclusiv a celor de canalizare; starea rețelei de (tele) comunicații; starea strazilor și a gropilor de pe ele, etc., pe scurt, el trebuia să aibă informații corecte privind infrastructura localității. Dar de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.

- Este cunoscut faptul că la început anului 2013 primașul Eugen Kovács Jenö a participat la lansarea cărții “Drumul spre lumină”, autor fiind careianul Andrei Cziker. Așa cum declara și autorul la lansarea cărții: “Cartea prezintă în amănunt istoria electrificării în nord-vestul României şi aportul specialiştilor careieni la această realizare.” Prezwntarea cărţii a fost făcută de ing. Teofil Pop, de la Sucursala Electrica Satu Mare. În câteva cuvinte, acesta a expus conţinutul extrem de bogat în informaţii al lucrării, amintind la final că: “Acest volum este un rod al experienţei profesionale a autorului, dar şi o ambiţie personală de a trata problema locală a electrificării. Cartea poate intra în bibliografia de bază pentru cei care urmează această meserie. De asemenea, aceasta completează cu amănunte privind istoria electrificării în zona de Nord-Vest a României neabordate de alte volume ce tratează acest subiect.”

Chiar dacă primașul nu are și nici nu citește “registre de cabluri”, totuși a avut la dispoziție ca bibliografie, pentru a se documenta asupra situației in care se află alimentarea cu en. el. a orașului Carei și cartea domnului Andrei Cziker.

Pentru faptul că n-a fost în stare să o răsfoiască și nici să rețină nimic din ea, primașului trebuie să-i fie rușine, să-i crape obrazul in primul rãnd in fața careianului care este domnului Andrei Cziker.

În al doilea rãnd, pentru faptul că este în stare să declare cu tupeu și cu nonșalanță că nu este obligația lui ca primar să știe in ce stare se află alimentarea cu energie electrică a orașului (inclusiv starea retelelor subterane de cabluri cu tensiunea nominală de 6 kV) pe care-l diriguiește de peste 10 ani de zile, primașului trebuie să-i crape obrazul de rușine mai ales față de cei circa 10.000 de locuitori careieni care au rămas in beznă timp de trei zile.

Dar nici o grijă, @blajinule dragă, primașului căruia nu-i place cartea lui Cziker, n-o să-i crape nici un obraz, niciodată.
Fiindcă primașul n-are obraz.

de dorina la 7 January 2015 - 08:18

Cum sa stie primarul ce se intampla in orasul Carei daca el inca nu stie ca din 2008 are retinere pe salar pentru ca nu isi plateste datoriile la bugetul de stat? a spus cuiva??? deci nu se stie crede el..omul are probleme serioase de memorie si umbla pe la satmar ca sa le rezolve cu ajutorul oficialitatilor judetului la care are mereu usa deschisa dupa cum se lauda mereu..ca sa nu uite ce si cum are de facut si-a luat si un fin gazetar care ataca mereu oamenii de care primarul nu a uitat ca spun adevarul.
ai grija de batrani le dai mancare ca la parinti si le faci curatenie…jap un atac la director! ai curaj sa comemorezi eroii romani si sa faci festival de datini de craciun? japs alt atac la adresa organizatorilor! indraznesti sa ceri amplasare de busturi ale personalitatilor romanesti in oras???? ai intrat in lista de dusmani ai poporului kovacist si rapid gazetarul de servici invarte mocirla si arunca noroiul catre cititori…o armata de trepadusi colorati patruleaza primn oras si dau raportul la sobolanii din cele doua birouri ce si cu cine vorbesc in oras curajosii care nu isi pleaca capul in fata tilharilor… vrei post la primarie sau la scolile din oras sau la ceva institutii pastorite de cuvantul kovacist? neaparat trebuie sa te dezici de liberalul ciuta,dusmanul poporului kovacist!
vrei sa canti la festivalul de datini de craciun? ai mare grija ca iti zboara nevasta de la servici si vorbim sa nu mai aiba loc de munca in oras!terorarea covacista a cuprins intreg orasul si a depasit granitele oricarei imaginatii.

de corin la 7 January 2015 - 12:03

am vazut ce talent ai tu la legat de fraze….poti sa dai mana cu cei doi de care ai scris…

de dante la 7 January 2015 - 14:40

pe unde se plimba aseara covaciul careian stie cineva???? cica era la baute cu mai marii judeteni sa pregateasca terenul pe cand vine controlul..ceva date despre masina primariei carei care facea trafic de tigari in ungaria si cu care soferul iancsi facea naveta in ungaria la locuinta sa de acolo????

de mirabela la 7 January 2015 - 20:58

de ce nu vine si acum tokes si hunor sa ajute pe kovacs?
poate sa deschide cantina sociala cand vin ei

de ocsike la 9 January 2015 - 10:16

ai primit fetitele pentru ce ai scris despre directorul de la batrini draga lorand???? crezi ca daca la vaci te ascunzi nu stim ce faceti acolo????
ai intrat si in anul nou cu datorii la colegii satmareni??? nu ajunge din miliardul de la anans si la tine sau nu puteti sa descurcati cu ase mari cheltuieli ce aveti cu domnitele aduse cu escorta….la voi a fost curent si daca lucrati pe intuneric

de localnic la 11 January 2015 - 11:50

de ce nu clarifica primaria carei si primarul kovacs si vicele keizer despre situatia in care se afla masina primariei carei condusa de soferul iancsi?
soferul facea naveta in ungaria zilnic cu masina primariei carei si a fost prins in vama cu sotia cu trafic de tigari iar in casa lor din valllaj era depozitul.
undfe stau masinile primariei carei dupa terminarea programului de lucru si cum se face ca timp de peste un an de zile un sofer a folosit aceasta masina a primariei in scop personal pentru a face naveta ion alta tara?
cum au semnat primarii atatea bonuri de benzina si nu au intrebat nimic? au impartit …tigarile/?

de licutadrhormon la 11 January 2015 - 18:53

mare bandit si jeno asta…

de creata la 11 January 2015 - 18:57

sunt alice si sunt prostuta
ca umblu numa dupa p.ta
dupa eject din satmar
sufar dupa madular
de ulei nu ma pot plange
ca macar se poate linge
ca-i polgar sau alpolgar
ban sa iasa …nu amar

Lasati un comentariu