Fără filmare la şedinţa de CL Carei. Disperarea Primăriei Carei alungă televiziunile şi blochează accesul Buletin de Carei la paginile oficiale

• publicat la: 24 February 2015
Fără filmare la şedinţa de CL Carei. Disperarea Primăriei Carei alungă televiziunile şi blochează accesul Buletin de Carei la paginile oficiale

Primarii au hotărât că şedinta de Consiliu Local din data de 24 februarie 2015, în care se va dezbate bugetul Careiului pe anul 2015, nu este una atât de importantă ca să necesite prezenţa vreunei televiziuni locale. Potrivit surselor noastre,  cameramanii de la televiziunile judetene au fost întorsi din drumul spre Carei pe motiv că şedinta de astăzi , cu 21 de proiecte de hotărâri, dintre care majoritatea sunt destinate împărtirii Banului Public, nu este una importantă, care să merite a fi văzută   de careienii contribuabili oneşti, spre deosebire de edilul care are reţinere pe salar pentru datoriile la bugetul de stat!

Ostilităţile au început  după ce Buletin de Carei a atras atenţia autorităţilor despre manevrele de sifonare a banului public la primăria Carei pe orice cale şi prin orice mijloc, numai banii să iasă din primărie  către persoanele din grupul de interes!

Una dintre acestea, este Megyeri Tamas , persoana desemnată din decembrie să se ocupe de  administrarea paginilor oficiale ale primariei Carei, cel căruia i se încredinţează toate materialele de către departamentele din primărie pentru a fi postate.  Informaţia ne-a fost furnizată de către angajaţi din primăria Carei !

Potrivit şef birou Resurse Umane, Kiss Istvan, personajul în cauză Nu  este angajat cu Carte de Muncă la primăria Carei şi nimeni dintre cei 3 jurişti nu ştie ca pe numele acestuia să existe vreun Contract de Colaborare în baza căruia acesta să poată desfăşura o activitate legală în cadrul instituţiei Primăria Carei. Situaţia nu este una spectaculoasă pentru primăria Carei care mai are contracte de colaborare cu persoane pe care le trimite să traseze treceri de pietoni în satul cu străzi de pământ, Ianculeşti şi pentru care este plătit cu 2.500 lei lunar.

Dacă nimeni dintre cei 3 jurişti ai Primăriei Carei nu  a semnat Contract de Colaborare cu Megyeri Tamas şi nici  Kiss Istvan- şef Resurse umane nu a întocmit contract de muncă pentru el atunci înseamnă cumva că lucrează la negru? Nici la secretariatul Primăriei Carei nu se ştie  la ce departament este angajată  persoana care administrează paginile oficiale ale Primăriei Carei!

…”vorbiţi cu domnul primar că numai el ştie ce este cu acesta“…  ne-a spus secretara primăriei Carei. Adică domnul primar se ocupă cu angajările efective din primăria Carei? Departamentul de Resurse Umane  şomează ?

Pe paginile oficale ale primăriei Carei apar toate evenimentele culturale ale Direcţiei de Cultură  dar niciodată nu apare vreun anunţ’  pentru posturile vacante scoase la concurs sau modalităţile de desfăţurare a concursurilor din primăria Carei unde informaţia este ţinută departe de ochii careienilor care sunt invitaţi doar la ghişee pentru a-şi plăti dările.

Din postura  neclară în care îşi desfăşoară activitatea la primăria Carei, personajul dubios a blocat accesul Buletin de Carei la cele două pagini ale Organizaţiei guvernamentale Primăria Carei.

Pentru a da telefoane la redacţiile televiziunilor locale şi a anunţa că şedinţa de consiliu de astăzi în care se dezbate bugetul Careiului nu este una importantă primarul a găsit timpul fizic necesar  la fel ca şi pentru a consolida alianţe politice de interzicere în oraş a bustului regelui Ferdinand dar pentru a intra în legalitate cu angajările şi cu obţinerea de autorizaţii de exploatare legală a apei geotermale şi cu aprobarea gestionării de către săteni a Căminului Cultural din Ianculeşti nu are timp. Îşi face însă timp pentru  vizite în campanie la biserici şi condiţionarea construirii unei capele mortuare funcţie de orientarea voturilor  şi pentru blocarea accesului Buletin de Carei la pagina oficală a primăriei Carei şi pentru alungarea televiziunilor de la şedinţele de Consiliu Local Carei.

 

 Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 27 February 2015 - 04:28

În ședința din 24 februarie a.c. a Consiliului Local s-a discutat despre bugetul propimăriei pe anul 2015.
Neavãnd hãțoagele la indemână, fiindcă acestea, evident, nu se publică pe site-ul oficial, nu am putut intra in detalii.

Voiam doar să aflu dacă primașul a avut cumva în vedere pentru bugetul pe 2015 faptul că trebuie achitate integral restanţele pentru cadrele didactice, obținute prin hotărâri judecătoreşti, unele din ele se pare, dar nu sunt sigur, achitate deja într-un anumit procent în 2014 pentru anul financiar 2015, plus sumele ce le revin profesorilor, învătătorilor, etc. pentru hotărârile judecătoreşti referitoare la dobânzi, câştigate în iunie 2014.

Nu de alta, dar hotărârile judecătoreşti se pun în aplicare (deciziile instanţelor se aplică, nu se discută; evident, nu este cazul Primăriei Carei unde hotărãrile valabile sunt doar ale primașului) iar responsabilii cu salarizarea din şcoli au obligaţia să efectueze calculele pentru ca la salariul din luna XXX cadrele didactice să intre în posesia acestor sume.

Știe cineva răspunsul corect și care, de altfel, ar fi fost frumos dacă ar fi fost comunicat oficial și cadrelor didactice sau sindicatului?
Cine știe, poate că s-a comunicat ceva deja, dar n-am apucat să citesc și eu.
Mai am și eu lipsusuri din când în cànd. Ca tot omul.

de dario la 3 March 2015 - 13:34

asa e pozitia vicelui la fiecare sedinta…???sta fileaza inregistreaza pe toti care vb …el ii mut nu vb nimik iar dupa sedinta kaka pe toata lumea

de Csoro polgarmester la 3 March 2015 - 18:19

@dario

Autokaka in gura la el, nu pe toata lumea.

Raspunsuri

Lasati un comentariu