Accident cu părăsirea locului de către şofer

• publicat la: 3 March 2015
Accident cu părăsirea locului de către şofer

La data de 02 martie a.c.,ora 11.20 poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul municipal Carei s-a prezentat o persoană de sex feminin care, reclama faptul că, în jurul orei 10.30 ar fi fost victima unui eveniment rutier produs pe raza municipiului Carei. Din verificările efectuate oamenii legii au stabilit că Nicoleta H., în calitate de pieton a traversat strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător la intersecţia Străzilor Corneliu Coposu şi Mihai Viteazul din Carei şi a fost accidentată de un autoturism marca Audi , al cărui conducător auto s-a oprit, iar după o discuţie purtată cu victima şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au reuşit în scurt timp identificarea persoanei care a condus autoturismul, Maria B., în vârstă de 39 de ani, nu a acordat prioritate de trecere pietoanei angajate în traversarea regulamentară a străzii. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a numitei Nicoleta H.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Ieri după-amiază poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier produs pe DN 1C, în localitatea Iojib. Accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: Zoltan C. , în vârstă de 33 de ani, a condus autoturismul marca Honda şi nu a acordat prioritate de trecere  numiţilor  Arpad M. şi Erzsebet M. , care în calitate de pietoni erau angajaţi în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. În urma impactuluia rezultat rănirea uşoară a pietonilor. Atât conducătoului auto cît şi victimelor le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

S-a  întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Luni, în jurul orelor 21.20 poliţiştii rutieri din Ardud au identificat  în trafic pe DN 19/A autoturismul marca VW, care avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu. La volanul autoturismului se afla un tânăr în vârstă de 17 ani, din Satu Mare . În urma controlului efectuat s-a stabilit că valabilitatea numărului de circulaţie era expirată dn data de 03 decembrie 2013, iar numărul a fost atribuit unui alt autoturism, marca BMW. De asemenea tânărul nu poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehivicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 03 martie a.c., ora 03.30 poliţiştii de ordine publică din Carei, au depistat în trafic, pe strada Simion Bărnuţiu din localitate, autoturismul marca Opel la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În toate cazurile persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

În cadrul acţiunilor desfăşurate luni    pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere  au fost reţinute 6 permise de conducere pentru abateri ca: nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. De asemenea au fost aplicate    172  contravenţii  în valoare de  10000  lei.

Lasati un comentariu