Ponta, jurnaliştilor: Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări! Pentru primarii României nu se aplică regula?_

• publicat la: 31 martie 2015
Ponta, jurnaliştilor: Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări! Pentru primarii României nu se aplică regula?_

Potrivit gandul.ro, liderul PSD, premierul Victor Ponta, aflat la Parlament, a trecut prin faţa unui grup de jurnalişti şi, înainte ca aceştia să îi adreseze vreo întrebare, le-a cerut să îi prezinte un bon fiscal dacă vor să obţină răspunsuri din partea lui.

„Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări !”, a spus Ponta, după care a reluat ideea că el răspunde doar celor care îşi plătesc taxele şi a intrat în biroul preşedintelui Senatului.

Luni la prânz, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor PSD împotriva arestării lui Şova şi nici să spună dacă aceştia vor fi sancţionaţi, susţinând că nu înţelege întrebarea, el nedorind să comenteze nici eventuale modificări ale Codului Penal, pe motiv că nu cunoaşte proiectul.

Nu mă voi pronunţa, că nu sunt senator. Cred că dezbaterea politică pe această temă s-a depărtat total de cea juridică şi cred că, din punctul ăsta de vedere, eu am obligaţia să asigur guvernarea ţării. Partea de scandal e asigurată de Gorghiu şi compania”, a spus Ponta, la solicitarea presei de a aprecia dacă votul senatorilor în cazul Şova a fost unul corect.

Întrebat de jurnalişti dacă senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Şova vor fi sancţionaţi pe linie de partid având în vedere că există o decizie a Biorului Permanent Naţional ca toate astfel de cereri formulate de către procurori să fie avizate favorabil, Ponta a răspuns că nu doreşte să comenteze acest lucru, susţinând că nu înţelege întrebarea.

„Până nu înţeleg întrebarea, nu doresc să vă comentez„, a spus Ponta.

El nu a dorit să comenteze nici eventuale modificări la Codul de Procedură Penală promovate de către parlamentari PSD, susţinând că nu cunoaşte acest proiect.

Probabil că domnia sa  nu cunoaşte nici situaţia din primăriile din subordinea Guvernului pe care îl conduce din moment ce acceptă ca în municipiul Carei să fie votată de alianţa UDMR-PSD-PLR o rectificare de buget pentru un buget NEAPROBAT de Consiliul Local, să se aprobe retrocedări pe Legea 10/2001 fără ca să existe o Comisie de retrocedări  reală şi nu fictivă în cadrul primăriei Carei, să se facă angajări de jurnalisti  doar în baza unei semnături a primarului, fără avizul Compartimentuli Juridic sau al celui de Resurse Umane, să se semneze recepţii la obiective reabilitate prin proiecte europene fără ca aceastea să fie finalizate şi fără ca acestea să respecte destinatia pentru care a fost aprobat proiectul finantat de Uniunea Europeană.

Din păcate, acestea nu sunt singurele anomalii,  ca să nu  le numim  derapaje de la legalitate. Doar trăim în oraşul în care apa geotermală este exploatată şi folosită la LIBER de către apropiaţii primarului, fără  avize şi alte alea documente necesare unui contribuabil onest. Suntem singurul oraş din România împărţit în perimetre etnice când vine vorba de amplasarea de busturi româneşti , pentru a interzice amplasarea loc în parcurile oraşului, fie că este vorba de Mihai Eminescu sau de regele Ferdinand al României.

Dacă pentru cei care pun întrebări incomode se cere un bon  fiscal de la firma angajatoare,  ce condiţii se impun unui primar plătit de Guvernul României dar  care are din 2008  reţinere pe salar pentru  NEPLATA DATORIILOR la BUGETUL de STAT în urma falimentării afacerilor personale?

De ce unii trebuie să fie  mai cetăţeni decât alţii sau de ce …. “pentru unii mumă iar pentru alţii ciumă” ?

In municipiul Carei nu corespund cerinţele pentru respectarea legalităţii la fel ca în alte părţi din România?  În Carei nu funcţionează cerinţele …bonului fiscal?

 redactia

Lasati un comentariu