Viitori poliţişti la aniversarea Poliței Române

• publicat la: 23 martie 2015
Viitori poliţişti la aniversarea Poliței Române

Cea de-a 193-a aniversare a Poliței Române din data de 25 martie 2015 este sărbătorită în aceste zile la Satu Mare printr-o serie de manifestări organizate de Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, luni, 23 martie 2015 la sediul Poliției Județene, de pe strada Mihai Viteazul,  din municipiul Satu Mare, polițiștii au fost gazde pentru copiii veniți în număr mare cu doamnele educatoare sau învățătoare, într-o zi a Porților Deschise. Cu această ocazie copii de la Grădinițele 14 Mai, Guliver, dar și de la Școala Gimnazială Grigore Moisil, s-au familiarizat cu tehnica din dotarea Poliției.

Mașinile și motocicletele polițiștilor rutieri, laboratorul criminalistic, dar și tehnica luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale au prezentat mare interes pentru micii participanți. Copiii au aflat cum funcționează un radar, cum sunt identificați infractorii cu ajutorul urmelor recoltate de criminaliști cu trusa specială, dar și eforturile pe care trebuie să le facă un luptător de elită din rândul Poliției Române și care sunt misiunile specifice acestei categorii de polițiști.

Întâlnirile cu cei mici au fost susținute de polițiști din cadrul formațiunilor rutiere, de prevenire, criminalistice și de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, care și-au arătat disponibilitatea de a răspunde numeroaselor curiozități ale copiilor legate de meseria de polițist.

Copii au plecat de la această activitate nu doar cu numeroase amintiri fotografice ci și cu un bagaj sporit de cunoștințe în materie de circulație rutieră, primind, totodată, pliante informative cu recomandări pentru părinți.

O manifestare asemănătoare va avea loc pentru publicul larg miercuri, 25 martie, chiar de Ziua Poliției, în Piața 25 Octombrie din Satu Mare, începând cu ora 11, unde sunt invitați toți cei care sunt interesați de activitatea Poliției sătmărene.

Lasati un comentariu