Caravana Culturii Sătmărene poposeşte şi la Carei

• publicat la: 11 mai 2015
Caravana Culturii Sătmărene poposeşte şi la Carei

Din data de 11 mai  a început “Caravana Culturii Sătmărene”, ce se desfăşoară până  la sfârşitul lunii mai. Evenimentul maraton, aflat la a VI-a ediţie, se desfăşoară sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare în colaborare cu instituţiile de cultură – Muzeul Judeţean Satu Mare, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Şcoala de Arte Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare, primăriile, casele de cultură etc. În cadrul “Caravanei Culturii Sătmărene” vor avea loc lansări de cărţi, expoziţii, spectacole de teatru pentru adulţi şi copii, spectacole de muzică uşoară şi populară, toate fiind cu caracter gratuit şi adresate tuturor cetăţenilor. Cea de-a VI-a ediţie a “Caravanei Culturii Sătmărene” poposeşte în Carei în perioada 11 mai – 16 mai.


În municipiul Carei, luni, 11 mai 2015 de la ora  11.00 la Liceul Teoretic Carei are loc expoziţia ,,Însemnări şi însemne de proprietate pe cărţile vechi şi manuscrise.  Tot la ora 11:00, la Biblioteca Municipală Carei, bibliotecarii de la Biblioteca Judeţeană prezintă programul ,,Bibliotecar pentru o zi’’.  De la ora 12:00 la Castelul Karolyi are loc o prezentare ,, Meşteşuguri populare’’ făcută de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Satu Mare. Tot aici va avea loc un program artistic susţinut de ansamblul Ceatăra din Carei  şi  asociaţia Borokagyoker.   De la ora 12:00, Teatrul de Nord Satu Mare  prezintă spectacolul  pentru  copii,  ,,Dogarul cel isteţ’’ , la Sala ,,Deak Endre’’ la Centrul Cultural Carei.

 Joi, 14 mai, Muzeul Judeţean  face la Şcoala Generală ,,Vasile Lucaciu’’, începând cu ora 10.00 o prezentare power-point intitulată ,,Cripta familiei Karolyi de la Căpleni’’.   De la ora 13.00, în sala de spectacole a  Centrului Cultural, are loc spectacolul de folclor şi muzică uşoară prezentat de cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare.

Vineri, 15 mai  Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare la Biserica Greco-Catolică Carei,  are loc un concert cameral susţinut de  Trio Consonanţia  începând cu ora 18.00.

Manifestările culturale din cadrul Caravanei Culturii Sătmărene se încheie sâmbătă, 16 mai , când va avea loc la sala  ,,Deak Endre’’ a Centrului Cultural Carei, spectacolul   ,,Egy  csesze kave’’, prezentat de trupa  Harag  Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare.

Aceste manifestări cultural-artistice au menirea de educa gustul tinerei generaţii pentru actul cultural de bună calitate şi pentru o comportare civilizată, aducând lumină şi seninătate în monotonia şi rutina zilelor.

comentarii

de Lucian la 11 mai 2015 - 17:58

Bravo!

Lasati un comentariu