Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare, din nou la Curtea Constituţională

• publicat la: 19 mai 2015
Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare, din nou la Curtea Constituţională

Membrii Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare beneficiază de procesele câştigate în instanţă, dintre care amintim procesele pe lanţul legislativ legea 221/2008, legea 330/2009 şi legea 285/2010. Cu toate că marea majoritatea personalului beneficiază de procese, există însă şi situaţii în care din diverse motive anumite persoane nu au beneficiat de aceste procese. SLI Satu Mare a redeschis procesele pentru aceste persoane. Însă se întâmplă în cele mai multe cazuri ca instanţa să  respingă aceste acţiuni motivând că după 3 ani aceste drepturi se prescriu.

            SLI Satu Mare a invocat în toate dosarele aflate pe rol Excepţia de Neconstituţionalitate a unor articole din Codul Muncii raportat la Constituţia României, şi la Normele Europene.

,,Avem termen de judecată la Curtea Constituţională, unde ne prezentăm cu avocaţii noştri.

Noi considerăm că salariile sunt de natură patrimonială şi în consecinţă ele nu se pot prescrie, chiar dacă a trecut termenul de 3 ani.

Salariul este un drept al omului la care nu poate renunţa. Nu este vina lui că nu a beneficiat la timp de drepturile salariale cuvenite.

În cazul în care Curtea Constituţională va admite Excepţia noastră de neconstituţionalitate, atunci vom putea câştiga procesele şi după termenul de 3 ani.’’, a spus Victor Oprea într-un comunicat remis redacţiei noastre.

Lasati un comentariu