ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în mijlocul careienilor la simpozionul dedicat lui Andrei Şaguna

• publicat la: 13 mai 2015
ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în mijlocul careienilor la simpozionul dedicat lui Andrei Şaguna

UPDATE:

In această seară, Înalt Preasfintia Sa Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a confirmat participarea sa la Simpozionul ,,Andrei Şaguna şi Revoluţia de la 1848-1849’’ , în urma invitaţiei lansate de Despărţământul ASTRA Carei.

Municipiul Carei va deveni pentru câteva ore centrul  cultural  al judetului. Simpozionul dedicat arhiereului transilvănenilor, Andrei Saguna, adună laolaltă importante personalitati din mediul  academic si universitar, cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin Sigheteanul de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului .

Vineri, 15 mai 2015, la 167 de ani de la Marea Adunare Naţională de la Blaj, de pe Câmpia Libertăţii, Despărţământul ASTRA Carei, Direcţia de Cultură Carei şi Muzeul Judeţean Satu Mare,vă invită să participaţi la manifestările dedicate personalităţii  Mitropolitului Andrei Şaguna, revoluţionar, membru de onoare al Academiei Române şi primul preşedinte al Astrei.

Manifestările vor debuta cu depuneri de jerbe de flori la busturile revoluţionarilor Avram Iancu şi Simion Bărnuţiu din municipiul Carei, urmând ca de la ora 16,20 să aibă loc la Castelul Karolyi vernisajul Expoziţiei de Carte Veche Românească,  cu exponate provenind şi din patrimoniul Muzeului Judeţean Satu Mare.

  Lucrările simpozionului cu titlul ,,Andrei Şaguna şi Revoluţia de la 1848-1849’’ vor începe de la ora 17,00 în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi şi vor   beneficia de prezenţe deosebite din mediul academic  şi   universitar. Vor susţine comunicări   dr. Vasile Lechinţan – Arhivele Naţionale Cluj-Napoca, dr. Ioan Lăcătuşu – director la Centrul European de Studii Covasna-Harghita, pr.dr. Sebastian Pârvu, acad. Emil Burzo – președintele filialei Transilvania a Academiei Române, acad. Marius Porumb – director al Institutului de Artă şi Arheologie Cluj-Napoca.

Momentele artistice vor fi asigurate de corul ASTRA Careiană, elevi ai liceelor careiene, rapsozi populari .

 redacţia

comentarii

de dimitriu radu mihai la 16 mai 2015 - 05:23

vad ca acest eveniment a trecut asa cum nu s-ar fi intamplat nimic in viata acestui oras de parca ar fi fost o zi obisnuita de vineri.Ei daca erau la alte confesiuni atunci sa vezi ce se intampla ce propaganda la nivel local si nu numai.Trebuie sa ne revizuim atitudinea fata de anumite evenimente care se intampla si asa foarte rar.PACAT!

de ioana la 16 mai 2015 - 09:55

frica lasitatea si intersul sunt de vina .in sala nu au fost cadre didactice si nimeni de la PSD aliat cu UDMR. singurul pesedist a fost domnul Prefect.
acesta e respectul pe care ortodocsii din primul rand de la biserica il acorda Mitropolitului lor.
sorin oprea de la apaservul PSD a stat ascuns impreuna cu dorina oprea numita director de PSD si la fel si lenuta salajan numita de PSD directoare de scoala.
cei din primarie au fost consiliati si apoi urmariti daca cumva participa la eveniment. reteaua de spioni de la politia local si de la primarie coordonata de vicele fotbalist au fost pe pozitii si nu au lasat sa le scape nimic.
vine un mitropolipt ortodox in carei dupa o suta de ani si primarul nu acorda un min im respect pentru comunitatea romaneasca? sovinismul si ura viscerala impotriva a tot ce este romanesc a iesit mai bine la iveala vineri, in orasul unde poetul national este interzis!

de figaro la 16 mai 2015 - 10:12

dapoi nu stiti ca PSD SI PRIMARU UDMR CAREI AU DAT INTERZIS LA ZIARE LA JUDET SA SCRIE DESPRE VENIREA MITROPOLITULUI?????
INVIDIA SI SUPARAREA CA NU EI AU ORGANIZAT…..NISTE CIUMATI COMUNISTI

de unire la 16 mai 2015 - 10:18

si/au dat examenul cei de la unirea 2009, adica unirea cu udmr carei de unde l au pus ca membru de onoare pe presedintele udmr…

de Artemiu la 16 mai 2015 - 11:15

doamna directoare de la maniu dorina oprea a fost saptamana trecuta in excursie cu viman la roma…nu vine ea la activitati romanesti si mai ales unde sunt multi popi… e mai important scaunul de director si sa slugareasca la sefu de la udmr…erori genetice romanesti

de Horia Mărieș la 16 mai 2015 - 12:26

Interesante comentarii. Se pare ca a fost distractie pe acolo.
N-aveți cumva un video, ca sa ne distrăm și noi puțin?

de spectator la 16 mai 2015 - 14:23

respect si alese multumiri celor care au onorat cu prezenta acest simpozion deosebit!
mitropolitul andrei si episcopul iustin sigheteanul merita toate laudele din lume pentru discursurile preasfintiilor lor!
sa ne traiti intru multi ani pentruy frumoasele cuvinte si pentru participarea la aceasta manifestare romaneasca. curajul acestor ierarhi le face cinste si onoreaza comunitatea romaneasca din Carei!

de iancsi la 16 mai 2015 - 18:15

nu prea va iubesc PSDIstii domnule prefect …ca nu au fost langa dvs nicii unii …. singur ati ramas la carei…furtuna in paradis????

Lasati un comentariu