Sfert de finală românesc la Turneul de la Roma

• publicat la: 14 mai 2015
Sfert de finală românesc la Turneul de la Roma

Dulgheru scoate din joc capul de serie nr. 8, a doua jucătoare a momentului din Rusia. Mai sunt 4 meciuri cu implicaţii româneşti la Roma.

Dulgheru dă din nou lovitura

Primul joc al zilei, prima bombă. Din nou detonată de o jucătoare din România. În optimile de finală ale turneului de la Roma (turneu de categoria WTA Premier 5), Alexandra Dulgheru a mai obţinut o victorie de senzaţie, 6-4, 6-3 cu Ekaterina Makarova, cap de serie nr. 8. Dulgheru s-a calificat în sferturile de finală şi a obţinut cea de a doua mare performanţă în carieră. Prima a înregistrat-o în 2011, când a ajuns în sferturile de finală ale unui turnei Premier Mandatory, cel de la Miami. În 2009, Dulgheru a câştigat un turneu Premier, dar, se ştie, este de o categorie inferioară unui turneu Premier 5. Se poate pune însă egalitate între performanţa de astăzi şi cea din 2009. De asemenea, Makarova este a 4-a jucătoare din top 10 pe care Dulgheru o învinge în cariera ei. Pe două rusoaice (Elena Dementieva – 6 WTA) şi Darina Safina – 3 WTA) le-a învins în 2010, iar în 2011 pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, când era pe locul 7 WTA.

 

Dulgheru a făcut două quinte

 

Pentru cine nu a văzut meciul, scorul de 6-4, 6-3 este uşor de explicat. Învingătoarea a făcut în fiecare set câte un break, sau câte un break în plus faţă de adversară. Matematic nu ar greşi. Dar cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren, ţine de „alt film”. În primul set, Makarova avea 4-1, după care Dulgheru a luat 5 game-uri consecutive şi a închis setul. În cel secund, Makarova a pornit ca din puşcă, 2-0 şi 3-0. De aici, Dulgheru a întors, tot cu o serie de 5 seturi, 5-2, şi-a pierdut serviciul, dar a făcur re-break şi a închis meciul. Trebuie să mai semnalăm un aspect important. Makarova a jucat până la Dulgheru un singur meci, câştigat în 3 seturi. Dulgheru a jucat 4 meciuri (două în calificări), dintre care ultimele trei cu câte 3 seturi. Cu atât mai mare este performanţa româncei.

Simona Halep a surclasat-o pe Venus Williams

 

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roma (unde va juca contra Alexandrei Dulgheru) învingând-o fără drept de apel pe Venus Williams, una dintre cele mai bune jucătoare din lume, chiar dacă în acest moment, sora mai mare a Serenei ocupă locul 15 în clasamentul WTA. Este prima victorie pe care Halep o obţine în fa’a lui Venus, după 3 înfrângeri în anii trecuţi. Venus Williams a avut un început de an bun, a câştigat un turneu WTA Internaţional, şi avea până la ora meciului cu Halep 20 de victorii şi 5 înfrângeri.

 

Set 1 (prim serviciu Williams): 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6 (Halep)

Set 2 (prim serviciu Williams): 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 1-4, 1-5, 1-6 (Halep)

Durata meciului: 1 oră şi 40 de secunde

sursa cotidianul.ro

comentarii

Lasati un comentariu