Keviep Kft Debrecen apare în interceptările parlamentarilor UDMR

• publicat la: 18 June 2015
Keviep Kft Debrecen apare în interceptările parlamentarilor UDMR

Parlamentarii UDMR Laszlo Borbely și Rozalia Biro apar în interceptările din dosarul vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Bihor, Alexandru Kiss, trimis joi în judecată de procurorii DNA Oradea pentru mai multe fapte de corupție, conform AGERPRES.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, senatorul Rozalia Biro și deputatul Laszlo Borbely au calitatea de martori în dosar.

O convorbire telefonică dintre cei doi, în care discutau despre susținerea intereselor societății Keviep Kft Debrecen — Sucursala Oradea, reprezentată de Miklossy Ferenc, a fost interceptată pe 24 noiembrie 2009, când Rozalia Biro ocupa funcția de viceprimar al municipiului Oradea:

“Borbely: Servus, Rozi! Am uitat să-ți spun. M-a sunat acest Miklossy Feri, că voi trebuie să dați un răspuns la Ministerul Finanțelor, în legătură cu ceva plăți. Știi, acele…
Biro: Da. Știu. Sigur că da. Am vorbit cu el înainte de a veni. Mai exact, ieri după-masă am vorbit. Și am rămas înțeleși că vineri vine, o scriem…
Borbely: Bine.
Biro: Și așa vom face că, prima dată, o punem sub nasul lui Bolojan (Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea — n.r.), care nu vrea s-o semneze. Dacă nu vrea atunci, când nu va fi acolo, în prima zi, eu am s-o semnez. Păi, asta este”.

Rozalia Biro se număra, potrivit anchetatorilor, printre persoanele din anturajul lui Kiss care au susținut interesele societății care administra groapa de gunoi din Oradea.

“Pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că societatea comercială Keviep Kft Debrecen a fost susținută și de alți membri ai grupului condus de inculpatul Kiss (…), printre care se află martorul Biro Rozalia Ibolya, viceprimar al municipiului Oradea în perioada 2002 — 2012, parteneră de afaceri cu inculpatul Kiss (…) și subordonată a acestuia pe linie politică”, se menționează în rechizitoriu. Integral pe AGERPRES

Lasati un comentariu