Careieni, atenţie la hoţii de poşete

• publicat la: 5 iulie 2015
Careieni, atenţie la hoţii de poşete

La data de 03.07.2015, orele 13.00,. poliţiştii Biroul Rutier Carei,  l-au depistat in trafic,  pe numitul GIONI  V. în timp ce conducea autoturismul marca Opel, pe Str. 1 Decembrie 1918 din mun.Carei.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca bărbatul, în vârstă de 27 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauză a fost inregistrată lucrarea penala, privind comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere , fapta prevazuta de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

În  cursul zilei de vineri, poliţiştii din cadrul Secției Negrești Oaș, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare,G.S.O.P.Negrești Oaș şi Ocolul Silvic Negrești Oaș,au  organizat o acțiune pe linie silvică,  pe raza comunelor, Vama şi Racşa.

În acest context au fost identificaţi Ioan M. și Toma F. care transportau cu două căruțe tractate de două tractoare,cantitatea de 13 m3 lemn de esență fag,  în valoare de 2.461lei, care ar fi fost tăiat din locul numit „CELARI” Puturoasa,fără forme legale.

Cantitatea de material lemnos a fost ridicată și predată în custodie Ocolului Silvic Negrești Oaș, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt.

      La data de 04.07.2015 orele 18,40 poliţiştii din Carei, au fost sesizați prin SNAU 112,de către o femeie, în vârstă de 35 de ani, despre faptul că în timp ce se afla în fața unui hypermarket situat pe raza municipiului Carei , persoane necunoscute  i-ar fi sustras poșeta.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate de către oamenii legii au fost identificate două persoane bănuite de comiterea faptei sesizate. Doi de tineri de 17 şi respectiv 18 ani, profitând de neatenţia femeii i-au sustras poşeta  în care se aflau documente personale, telefonul mobil şi suma de 150 lei.   Prejudiciul cauzat este de 300 lei, acesta fiind recuperat integral.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Ieri, la orele 18,28 poliţiştii au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un localnic, din Cehal, județul Satu Mare, despre faptul că ar fi găsit un proiectil.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, cei din Cehal şi specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu-Mare.

Oamenii legii au constatat că bărbatul, ar fi găsit proiectil exploziv, în timp efectua activităţi gospodărești în curtea imobilului în care locuieşte socrul său. Proiectilul avea calibru  120 mm şi era în stare avansată de corodare, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost ridicat de către specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu-Mare,în vederea distrugerii.

Duminică, la orele 21.58 pe DN 19A, pe raza localităţii Supuru de Jos, județul Satu Mare,  a avut loc un accident de circulaţie.

Poliţiştii Serviciului Rutier care au intervenit la faţa locului, au stabilit că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări:  Alin M. conducând autoturismul marca BMW, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a circulat pe contrasens, intrând in coliziune cu autoturismul marca Volvo condus de Calin I.

In urma evenimentului a rezultat rănirea ușoara a unei femei în vârstă de 40 de ani, şi a 2 copii minori de 5 şi respectiv 13 ani, pasageri în autoturismul marca Volvo.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub apsectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la acest sfârşit de săptămână, pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare,  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost reţinute 8 permise de conducere pentru, consum de alcool(5), depăşire neregulamentară şi neacordare prioritate de trecere vehiculelor. De asemenea au fost aplicate 326 contravenţii  în valoare  29000 lei.

Lasati un comentariu