Guvernul acordă o şansă datornicilor. Chiar şi celor din Carei de la Primărie

• publicat la: 15 octombrie 2015
Guvernul  acordă o şansă datornicilor. Chiar şi celor din Carei de la Primărie

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență care prevede că toți cei care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată datorate bugetului general restante la 30 septembrie anul acesta și administrate de ANAF vor beneficia de anularea penalităților de întârziere, dacă îndeplinesc o serie de condiții, conform AGERPRES.

Potrivit actului normativ, de asemenea, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie anul viitor o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie, administrate de ANAF.

De aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică.

Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal și să îndeplinească cumulativ mai multe condiții. Integral pe AGERPRES

Lasati un comentariu