Ziua Armatei la Carei piatră de hotar românesc sub administraţie UDMR

• publicat la: 22 octombrie 2015
Ziua Armatei la Carei piatră de hotar românesc sub administraţie UDMR

Un număr de 150 de studenţi la Academiei Fortelor TerestreSibiu vor depune jurământul militar la Carei, în faţa Monumentului Ostaşului Român. Un moment înălţător atât pentru viitorii ostaşi cât şi pentru careieni!

O onoare deosebită pentru municipiul Carei, ultima brazdă de pământ românesc eliberat la data de 25 octombrie 1944 de sub ocupaţia hortistă.

Ceea ce ar umple de mândrie sufletul oricărui primar de  localitate românească va lăsa la Carei un gust amar aparţinătorilor acestor bravi viitori soldaţi care nu vor putea urmări ceremonialul din cauza arbustilor de 9 m înălţime atent îngrijiţi de administraţia Kovacs. Totul pentru castel, nimic pentru monument.

De 2 ani de zile, atât reprezentanţii MApN cât şi ai Prefecturii, au sugerat  primarului Kovacs  punerea în valoare a acestui monument de for public şi asigurarea unor condiţii decente pentru desfăşurarea ceremoniilor ce au loc an de an de Ziua Armatei la Carei.

Încrâncenarea cu care primarul Kovacs refuză să  se mândrească cu acest monument în timp ce toate monumentele maghiare din oraş sunt puse în valoare şi întreţinute constant de  serviciul spaţii verzi din primărie dovedeşte  discriminarea pe care o practică.

Sutele de aparţinători ce vor veni să asiste la momentul înălţător al Depunerii jurământului militar de către fiii  lor, vor mai avea parte de o surpriză neplăcută din partea administraţiei Kovacs, care a lăsat în paragină toată zona din jurul gării,  o poartă de intrare a municipiului nostru.

De  o parte şi de alta a Gării, găsim alte mostre de bun gospodar al Careiului, primarul cu poprire pe salariu pentru datoriile la bugetul de stat.

Aceste  imagini  ajung  pe retina călătorilor ce ies din incinta gării, imediat după coborârea din trenurile ce vin la Carei.

În tot acest timp, cei doi consilieri personali ai primarului Kovacs, jurnalişti în presa maghiară, sunt ocupaţi cu monitorizarea traficului Buletin de Carei sau ale altor momente din viaţa  celor ce dezvăluie debandada ce domneşte la instituţia Primăria Carei.

În locul specialiştilor de care administraţia ar avea mare nevoie, angajările în primăria Carei se fac pe criterii politice sau pe cumetrii.

Primăria Carei nu are angajat nici un arhitect şi nici un specialist în arboricultură dar a angajat o armată de jurnalişti care să cosmetizeze imaginea pătată şi şifonată a primarului Kovacs şi să denigreze persoanele care dezvăluie haosul din primărie sau care organizează activităţi culturale româneşti fără bani publici.

Duminică , 25 octombrie 2015, Ziua Armatei de la Carei nu va putea fi urmărită cum se cuvine de către toţi cei care au sentimente patriotice  pentru ţara lor. Anul trecut, la manifestările similare din această perioadă,  mulţimea de oameni ce nu a mai încăput în perimetrul apropiat Monumentului, nu a avut nici posibilitatea să asculte discursurile oaspeţilor   datorită proastei sonorizări.

Am contactat Compartimentul Informare din cadrul Diviziei 4 de Infanterie Gemina, în speranţa că în acest an se vor ocupa şi de sonorizare dar am aflat că acest aspect cade în sarcina Primăriei Carei.

Puţin probabil ca primăria UDMR Carei să fie atentă la astfel de detalii , în contextul în care şi de Ziua Naţională a României, primarul a atras atenţia celor ce împărţeau sarmale lângă monument …să nu dea muzica prea tare pentru a nu deranja, având în vedere că muzica era românească.

Micile răutăţi  ale primarului Kovacs nu vor reuşi să umbrească sărbătoarea Zilei Armatei de la Carei.

Duminică 25 octombrie 2015, Careiul va deveni pentru câteva ore  comandamentul Forţelor Armate Româneşti. Vom avea parte de defilarea Detaşamentelor de militari ( o mie la număr), de sosirea Ştafetei Veteranilor, de expoziţie de tehnică militară şi de un concert de nai cu Muzica reprezentativă a Armatei.

Dimineaţă, de la ora 9,30, ÎPS Mitropolitul Andreicuţ, alături de PS Iustin Sigheteanul, vor oficia o Liturghie Arhierească.

Ni se poate interzice să punem în valoare Monumentul  Ostaşului Român  sau să avem parte de o sonorizare pe măsura manifestărilor de Ziua Armatei  dar nu ni se poate interzice să simţim româneşte, să ne cinstim eroii şi  Armata eliberatoare!

 

Daniela Ciută

comentarii

de Anton la 22 octombrie 2015 - 23:13

Ce rezolvati domnule primar daca ascundeti monumentul romanesc dupa copacii inalti?
Nu faceti decat sa invrajbiti careienii si sa discriminati populatia din Carei. un primar nu asa procedeaza dar dvs inca sunteti ancorat in evul mediu si aveti impresia ca totul se conduce cu biciul.
Mandru ca sunt roman si mandru ca sunt careian dar ma rusinez cu asa un primar!

de Dan Tanasa la 23 octombrie 2015 - 08:49

Nu poți să construiești viitorul cu un primar cu mentalitate medievală.

de caraian la 23 octombrie 2015 - 12:52

nu iti place nu intra ca te imbolnavesti de inima cand auzi ca in scurt timp ii leaga pe cei care fura de la careieni.
ce ne privsste pe noi de frontieristi? pe noi ne priveste de cum cheltuie primarul banii nostri si mai ales ca ii cheltuie pentru el nu pentru lucrari de calitate in oras!
fostul primar beka are peste o suta de milioane salar pe luna si daca face curat dupa jenibilii aia doi cu sug din banii nostri1

de unu din carei la 23 octombrie 2015 - 14:42

Domnul „caraian” daca ar fi legati oamenii care fura de la careieni in primarie ar ramane foarte putini oameni , termenul a fura de la careieni se refara la tot ce inseamna privare de drepturi nu doar garduri si pavaje furt este si faptul ca un prprietar de firma angajeaza oameni pe firme fictive iar prostul care ajunge la pensie isi da seama ca „X” nu a platit contributia firma a dat faliment deci ai furat pensia omului sau nu gandesc eu bine ? vorbesc aici de firme de taxi si firme de transport bine cunoscute in oras deci partea ce pe mine ma deranjeaza este ca i acordam prea multa atentie unui grup de oameni care confunda careiul cu campia panoniei

de alt careian la 23 octombrie 2015 - 14:56

in situatia de a nu fi platit drepturile angajatilor se afla si cel care a falimentat 4 firme de mobila si care inca are de platit datorii la bugetul de stat; acum acesta baga mana in pusculita careienilor si eu nu sunt de acord sa platesc impozite numai pentru ca el sa aiba de unde lua pt grupul lui de interese electorale.
alea de taxi sunt nesemnificative .
strandul face profit cu materie prima furata adica luata gratuit fara autorizatie si fara redevente sau impozite.
acolo sunt sumele mari furate statului si cu banii castigati a cumparat terenuri importante la urziceni si foieni

de sorin florut la 23 octombrie 2015 - 18:21

La 30 august 1940, regatul ungar – condus de Horthy în calitate de regent- a primit cadou din partea Germaniei și Italiei (conduse pe atunci de Hitler și respectiv Mussolini) aproape 43 de mii de kilometri pătrați din teritoriul românesc al Ardealului, teritoriul pe care l-a și ocupat în mare grabă, uneori chiar nemaiavând răbdare să aștepte evacuarea trupelor române. Ungaria a fost condusă în continuare de Horthy până la 17 octombrie 1944, când operațiunea ”Panzerfaust”, desfășurată de către germani, l-a forțat să abdice. La conducerea Ungariei a fost adus Szalasi Ferenc, liderul partidului crucilor cu săgeți. Dacă ocuparea Ardealului de nord în 1940 a fost horthystă (adică, ungurească, fiindcă Horthy, totuși, conducea Ungaria, nu statul virtual / iluzoriu ”Horthya”) la 25 octombrie 1944 a avut loc încheierea eliberării teritoriului respectiv de sub ocupația Ungariei. Adică de sub ocupația ungurească. Contează prea puțin că Ungaria era atunci condusă de szalasi. Sau, după o expresie larg răspândită, eliberarea ”ultimei brazde de pământ românesc” de la Vest de sub ocupația ungurească /străină.

de nenicu la 23 octombrie 2015 - 20:33

La fel de vinovate pentru situatia in care se afla Monumentul sunt si partidele care il sustin pe acest primar „penalist”(sper ca in curind sa fie puscarias) in special PSD cu lingaii sai consilieri!!

Lasati un comentariu