Apel pentru Andreea

• publicat la: 21 March 2016
Apel pentru Andreea

Andreea Nemethi, adolescenta care are proteză oculară în urma salvării ei de către medicii din Boston,SUA, în anul 2010, nu poate beneficia de serviciile unui medic oftalmolog la Carei…pentru că la instituţiile de sănătate  de stat  acesta nu există. Spitalul Municipal Carei a fost preluat de către Consiliul Local Carei în anul 2010 iar în Consiliul de Administraţie  al unităţii au fost desemnaţi 3 consilieri locali, toţi de la UDMR Carei. La ora actuală, spitalul careian funcţionează fără oftalmolog, fără oncolog, fără ORL ist şi cu un singur anestezist şi acela pensionar.

Anual, Andreea trebuie să depună la Comisia pentru Protecţia Copilului un dosar pentru a beneficia de …39 de lei ajutor de handicap mediu.  Cheltuielile pentru  depunerea dosarului , formate din drumurile la Satu Mare şi  adeverinţele medicale obţinute de la cabinete private în lipsa specialiştilor de la Carei, se ridică la 400  lei, bani  de care familia Nemethi nu dispune. Andreea se află în situaţia de a pierde orice ajutor… din cauza posiblităţilor financiare.  În perioada în care se afla în SUA, la Boston pentru operaţiile plătite de comunitatea de români şi de specialişti americani, primăria Carei tăia ajutorul acordat familiei Nemethi. Gestul spune totul despre administraţia Kovacs.

Nici una din listele trimise la Prefectură în ultimii 5 ani de către Serviciul de asistenţă socială Carei cu persoanele fără posibilităţi materiale care pot beneficia de ajutoare alimentare de la UE nu a curpins numele fetei cu proteză oculară ce provine dintr-o familie fără posibilităţi materiale, cu o soră cu handicap de vorbire, cu 5 membrii şi doar un salariu.

Acum, Andreea ar avea nevoie de un sprijin din partea comunităţii careiene dar nu numai. Cei care au posibilitatea de a contribui la susţinerea ei pentru a face deplasările la Satu Mare sau Cluj pentru obţinerea de adeverinţe medicale, sunt rugaţi să apeleze 0740 044 263.

redacţia

Lasati un comentariu