Cine coboară campania în zona bătăliei dintre români și maghiari?

• publicat la: 10 aprilie 2016
Cine coboară campania în zona bătăliei dintre români și maghiari?

Bătăliile electorale nu sunt la fel de sângeroase ca și luptele de câini în cușcă, asta la nivel viziual, pentru că în esență duritatea lor este una mult mai mare, fiecare candidat fiind gata să meargă până în pânzele albe și să se dezumanizeze pentru a lua cât mai multe voturi.

Careiul este unul dintre punctele sensibile când vine vorba de astfel de bătălii, care se pare că se dorește să fie zugrăvite ca un război între români și maghiari. Conflictul interetnic stă să înceapă, spiritele fiind agitate în oraș în acest sens. Începutul poveștii datează de acum două săptămâni, de la conferința de presă susținută de candidatul PNL Ilie Ciută, care a declarat că modelul său de oraș bine gospodărit cu care ar vrea să semene Careiul sub mandatul său ar fi Zlatna. Pe lângă altele, candidatul liberal a precizat că dorește ca administrația să nu mai facă deosebiri etnice între cetățeni și să nu mai fie catalogați careienii în români sau maghiari când se prezintă la primărie.

Dar această ultimă parte Nu a fost luată în calcul se pare de cei de la UDMR Carei, care au scormonit repede statisticile orașului Zlatna, modelul ales de Ilie Ciută, unde au descoperit că există doar 55 de maghiari. Nivelul de dezvoltare al orașului și nivelul de confort al cetățenilor a fost voit omis.

Pe considerentul populației maghiare scăzute, cei de la UDMR Carei au lansat în oraș o serie de false informări cum că liberalii ar dori exterminarea maghiarilor din Carei și o așa zisă curățare a orașului de persoanele de etnie maghiară. Orice om cu scaun la cap este conștient că așa ceva este imposibil de realizat chiar și de către conducerea țării, fiind un lucru interzis oricărui om. Dar din păcate nu toți au văzut dincolo de afirmații, luându-le de bune și născând astfel sămânța unui conflict interetnic.

De ce s-a dorit să se ajungă în acest punct? Pentru că la nivelul municipiului Carei este o cale mai ușoară de răzbire în campanie prin întreținerea unui astfel de subiect, care să ducă chiar la câștigarea primăriei, decât o confruntare în proiecte și viziuni de dezvoltare a orașului.

integral pe obiectivsm.ro

comentarii

de Ionel Lupu la 10 aprilie 2016 - 22:42

Un careian intreaba : „Cand vom scapa de gropi in asphalt, de noroi si de praf in perioadele secetoase ?” RADIO EREVAN raspunde : „Cand Primarul Kovacs Eugen va devein o amintire !”,,, Alt careian intreaba : „Este bine ca Primaria Carei a cumparat cai ?”… RADIO EREVAN raspunde : „NU stim, dar mai bine cumparau arcuri si sageti pentru Campania electorala” … Un pensioner intreaba : „De ce Parcul Karolyi a ajuns o rariste ?”.. RADIO EREVAN raspuhde : „Ca sa se vada gazonul tocmai din satelit !”… Alt careian intreaba : „De ce a taiat Primarul arborii stradali de langa bancile de odihna ?”…RADIO EREVAN raspunde: „Ca sa nu mai stea pensionarii la taifas si sa-l barfeasca pe JENO”… Careienii intreaba : „De ce conductele Apaserv n-au prevazute si racordurile spre consumatori ?”.. RADIO EREVAN raspunde : „Pentru ca JENO s-a angajat sa contribuie la economisirea apei potabile pe GLOB „… Un careian intreaba : „Cu cati lei/bucata vinde florile catre Primarie sotia lui Adorian Csaba ?”.. RADIO EREVAN raspunde : „Fiind un SECRET DE STAT va vom comunica peste 50 de ani”…

de Marinel la 11 aprilie 2016 - 19:59

Descoperire de senzaţie în Bistriţa-Năsăud: un căutător de comori a găsit o sabie dacică! Încă o dovadă că Transilvania a fost locuită de strămoşii noştri, dacii, înainte de venirea hunilorP.S. Descoperirea e cu adevărat senzaţională, dar şi din alt punct de vedere. Sabia dacică a fost descoperită pe teritoriul Transilvaniei, ceea ce confirmă încă o dată că acest teritoriu a fost locuit de strămoşii noştri daci, iar hunii l-au invadat după secolul al X-lea. Istoricii revizionişti maghiari susţin că Transilvania nu ar fi fost locuită în momentul când conducătorii huni au ajuns aici, ceea ce se dovedeşte a fi cu totul fals.

de sorin florut la 11 aprilie 2016 - 20:33

@Marinel
Prezența dacilor pe o arie mai mare decât suprafața actuală a României (și chiar decât a României Mari) nu mai trebuie dovedită, ea este un bun câștigat de istorie. În ceea ce-i privește pe huni, ei au în zona noastră în secolele IV-V, dar după înfrângerea lor la Campus Mauriacus (Câmpiile Catalaunice) confederația hunică s-a destrămat, iar hunii au ieșit din istorie din punct de vedere politic. În secolul al X-lea, adică după aproape 500 de ani de la dispariția hunilor, nu hunii, ci ungurii, conduși de Arpad, au ajuns în Pannonia și pe teritoriul actual al României. Revizioniștii unguri nu sunt istorici, pentru că nu au nimic comun cu cercetarea și știința istorică, ci doar autori de plăsmuiri în domeniul istoriei. Este suficient să îți arunci privirea pe lucrarea ungurească ”Gesta Hungarorum” ca să îți dai seama, fără a fi vreun savant, că ungurii au ocupat Pannonia și alte teritorii, inclusiv părți din Transilvania, supunând locuitorii pe care i-au găsit acolo. Că s-au supus de bunăvoie sau că s-au luptat cu nou veniții, nici nu are importanță. Din 40 și ceva de pagini ale lucrării, mai mult de jumătate amintesc de luptele ungurilor cu cei pe care i-au întâlnit ei după plecarea din zona Kievului, trecând prin zona Ruteniei (Ucrainei) înspre Pannonia și după așezarea lor acolo. În concluzie, vidul demografic inventat de ungariști este doar o poveste pentru aceștia. Dar, chiar de ar fi fost așa, în epoca modernă principiul fundamental al relației om-pământ spune că pământul este al oamenilor, nu oamenii ai pământului, așa cum era în perioada medievală. Iar cum asta se traduce prin pământul este al celor care formează majoritatea locuitorilor, ”argumentele” ungariste de tip medieval, cosmetizate în revendicări moderne, nici nu merită atenție, nici discutate.

Lasati un comentariu