Continuă disputa pentru terasa din cartierul Republicii

• publicat la: 20 aprilie 2016
Continuă disputa pentru terasa din cartierul Republicii

Subiectul aprobării teraselor din faţa localurilor careiene este pe zi ce trece tot mai controversat. Dacă pentru unele localuri se aprobă fără dificultate amenajarea acestor terase, unele societăţi sunt amânate la infinit, adică  se tot tergiversează aprobarea lor.

Primăria Carei ne-a obişnuit doar în ultimii 8 ani de zile cu astfel de metode discreţionare. Un exemplu  ar fi doar acceptarea neplăţii de către asociaţia Equus a impozitului pe clădiri în timp  ce pentru careieni acesta este obligatoriu. La fel şi  extinderea balcoanelor de la parterul blocurilor. Sau construcţii adiacente pe lângă blocuri.

Unul dintre deţinătorii unui local careian căruia nu i s-a aprobat amenajarea unei terese stradale pe timp de vară este Răzvan Comiati.  Discuţiile deosebit de aprinse din şedinţa de consiliu local ridică semne de întrebare legate de motivul  adoptării unei decizii concrete. Viceprimarul a propus amânarea acestui subiect deşi  au mai existat discuţii legate de această terasă. Nici primarul nu a fost mai hotărât la şedinţa din 31 martie 2016.

Greu de hotărât cine are dreptate, dacă votaţi va fi scandal, dacă nu votaţi, ne atacă în instanţă  şi pe noi şi pe vecini că nu îl lasă să facă o afacere…foarte mulţi vin că la la de ce se poate la ăla nu se poate şi pe bună dreptate..nici nu ştiu ce să vă recomand …noi nu ne am putut edifica  în cele 2 zile de când am primit actele…Egli a fost pe teren şi nu propune votarea…afirma Kovacs la data respectivă.  AICI

În aceste condiţii, tânărul Răzvan Comiati, care deţine societatea Comalex Novita Group SRL, a depus astăzi la registratura Primăriei Carei, adresa 5209 la care a ataşat o listă cu numeroşi susţinători ai amenajării unei terase de 32 mp.

locul pe care doreşte amenajarea terasei este neîntreţinut de administraţia locală deşi  se află pe domeniul public iar dacă urmăriţi imaginile, bordurile sunt  din mileniul trecut.

redacţia

comentarii

de Silvia la 20 aprilie 2016 - 16:34

Printre motivele contra ar fi :
1)Deasupra acestui bar se locuieste (printre locatari ma numar si eu).
2)Clientii acestui bar sunt si asa dubiosi, de ce sa fim nevoiti sa-i si auzim si sa le inhalam fumul/sa ne intre in casa ?
3)Spatiul verde e ingust iar trotuarul teoretic e destinat pietonilor, in cazul in care se face terasa se va umbla pe strada? Ca si completare, cel putin pe scara acestui bloc nu a fost de acord nici macar 1 locatar cu infiintarea acestei terase.

de ana la 20 aprilie 2016 - 17:29

In acest oras camioanele merg prin centru dar pe str. Caplenilor si str. Nicolae Iorga este interzis pentru masini / camioane cu tonaj mai mare de 5 Tone pentru a nu deranja anumite „pesonalitatii ” a orasului.

de robert la 20 aprilie 2016 - 18:36

pe strada caplenilor e asa cum spui si mai e si curatenie dar pe strada nicolae iorga a fost distrus tot asfaltul pentru ca au bagat canalizare peste cea existenta care mergea bine. Dl Petcu a facut casa pe strada Iorga pe vremea cand se construia spitalul din Carei . Dl Ciuta a stat acolo in casa socrilor sai construita inca din 1925. Pentru a isi bate joc de consilierul Ciuta primaria a bagat strada in masterplan desi strada avea si apa si canalizare dar strada uzinei si racozi nu are canalizare si nu a fost introdusa. Ce poti sa astepti de la un primar cu datorii pentru care se retine din salar la el?

de Horia Mărieș la 20 aprilie 2016 - 19:35

Fiindcă tot se vorbește de Cartierul Republicii:

A se vedea o chestie care „s-a lăsat cu injurături”, dar care pe mine m-a pus pe gânduri.

M-a făcut să mă gândesc la legalitatea, sau nu, a procedurilor inițiate de primarul Kovács, în timpul mandatului pe care l-a avut între anii 1996-2000 și care au avut ca rezultat final ca pe terenul intravilan, aflat inainte de naționalizarea comunistă in proprietatea tabulară a bunicului meu, situat în actualul Cartier Republicii, chiar lângă Administrația Financiară Carei (ANAF) și (culmea!) în imediata vecinătate a actualei proprietăți a familiei Kovács de pe str. Căplenilor nr. 10, a dispus / a permis, construirea unor garaje, fără existența autorizatiilor de construcție necesare conform legii, dar inclusiv prin falsuri evidente făcute de persoane neidentificate în Cartea Funciară nr. 1558 Carei (obiect al unei plângeri penale formulate de mine acum 3-4 ani la Parchetul de pe langa Judecatoria Carei, plângere rămasă fără nici un fel răspuns/rezultat nici până in sfânta zi de azi! – sic!).

Această ilegalitate s-a comis prin emiterea Dispoziției nr. 123/04.12.1998 a Primăriei Municipiului Carei semnată de primar ing. Kovács Eugen privind „dezmembrarea imobilului inscris în C.F. nr. 8022 cu nr. top. 242/1, 243/1 și C.F. nr. 1558 cu nr. top 242/2, 243/2. Dispoziția avea anexată o „Schiță de plan privind imobilele inscrise in C.F. Carei, situate in Cartierul Republicii” schiță de plan întocmită de Serviciul Urbanism, tehnician Sălăjan Nicolae; aprobată, semnată și stampilată de Primăria Municipiului Carei, Sef Serviciu Urbanism ing. Torgyeki Lertesz Ana și de Primar ing. Eugen Kovacs.

Afirm că s-a comis o ilegalitate fiindcă, după cunoștiința mea, astfel de „dezmembrări” se fac doar prin Hotărâri ale Consiliului Local și abia ca urmare a respectivului act numit HCL, primașul, ca executant, poate emite o dispoziție.
Dispozitia de dezmembrare nu se emite numai fiindcă așa au vrut mușchii primarului al un moment dat, fiindcă municipiul Carei n-a fost niciodată, nu este nici acum și nici nu va fi niciodată un sat fără câini în care să domnească doar legea junglei, sau mai precis, legea unei famiglii mafioso.

Afirm că s-a comis o ilegalitate și fiindcă garajele au fost construite la vremea lor si concesionate unor locatari ai blocurilor din Cartierul Republicii fără să fi fost ridicate urmare emiterii unor autorizații de construcție. Ele (autorizățiile) au fost mânărite mai mult decât probabil ulteriorn

Treburile astea impuțite și cu gust rânced de slănină stricată s-au petrecut acum cca 17-18 ani.

Dacă aș incerca azi să-l dau pe primaș pe mâna „organelor” pentru toate aceste fărădelegi, mai mult ca sigur că mi-ar râde in nas cu neobrăzarea care-l caracterizează .
Mai mult ca sigur că infracțiunile (gen abuz in serviciu, sau altele) s-au prescris.

Primașul ar rosti nonșalant, la ședința CL din 31.03.2016: „Ce treabă am eu”?
Corect pusă problema de domnul primaș. Așa este.

N-ai nici o treabă tiszteletes Kovács bácsi gróf úr!

Lasă-ne. Urgent. De tot. Merci frumos!
Iți rămân îndatorat.

de cutare la 20 aprilie 2016 - 20:16

Pentu Silvia! Cand te-ai mutat acolo ,ai stiut ca este spatiu comercial la parterul blocului?Iar pana la ora 22.00 nici nu ar trebui acordul vecinilor in asemenea situatii.Acesta este raspunsul care trebuie dat de primarie si organele competente.

de Laura vecina ta RodicoSilvio la 20 aprilie 2016 - 22:03

RodiSilvia lasa rautatile ca, club-o-carciuma ta e in loc nepotrivit. Se stiu legilecontra barurilor pe langa scoli dar nimeni nu vrea rau numai tu Silviuca!
Cand omul nu are ce pierde, se poate teme si inamicul asa ca hai sictir!

de tibi la 20 aprilie 2016 - 22:08

Eu nu cred ca vecinii pot interzice terasa pe iarba aia iar amenii sunt invidiosi si nu vor din rautate nu din deranj.

de proprietar de bar din carei la 20 aprilie 2016 - 22:44

Prostilor! La posta e o terasa noua fara nicio autorizatie. Acuma Razvan e prost si ala de la posta veche e destept sau invers dar oricum acolo este o terasa pe cand la Razvan nu este nimic! Nu-mi retrag cuvintele, prostilor!

de Maria la 21 aprilie 2016 - 15:32

Destul de rau ca exista terasa noua fara autorizatie.Legea trebuie respectata si patronii ar face bine sa nu se extinda pe domeniul public fiindca nu e cazul sa faca bani pe seama altora,incalcand drepturile celor care ar dori,pur si simplu,sa circule nestingheriti de betivanii ce aglomereaza aceste baruri si strazile pe care se afla ele.(Oricat de prosti am fi noi,cei care nu frecventam baruri si nu suntem consumatori de alcool.)

de Emil la 21 aprilie 2016 - 23:09

Maria te rog sa ma crezi asa prostie mare cum ai scris in comentariul tau eu nu am vazut inca. Cum adica sa faca bani pe spinarea altora? Eu sunt careian si am semnat lista lui Razvan. Eu vreau terasa!

de Emil la 21 aprilie 2016 - 23:13

Si cum adica eu nu am voie sa ma plimb pe strada si prin baruri baut! Da cine esti tu ca sa-mi interzici vre-un drept? E pur treaba mea ce fac cu viata mea iar daca lucrez mult si cateodata vreau sa ma imbat poi tu o sa-mi zici ca sa nu o fac. Mai mars ma tuuuu!!!!

de ana la 22 aprilie 2016 - 08:55

Stimate domn Emil , am o prietena care are un apartament la etajul 1 iar la parter este o entitate comerciala care a fost extrem de politicoasa pana a obtinut semnaturile locatarilor. Povestea este lunga , dar rezultatul este ca prietena s -a mutat din locuinta si in prezent este sub tratament psihiatric pentru intarirea sistemului nervos care a fost complet distrus de zgomotul de la parter amplificat de faptul ca ani de zile nu s a putut odihni suficient. Acuma apartamentul este nelocuit bineinteles entitatea comerciala functioneaza in continuare si cred cu tarie ca nu are avizele in regula .
Stimate domn Emil acest apartament are toate utilitatie si este in prezent nelocuit , va propun sa facem un exercitiu sa locuiti o perioada in acest apartament sa vedem cat rezistati .
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit , am un mare respect fata de antreprenori si fata de oamenii care muncesc , dar nu consider ca este normal a muncii fara a respecta pe cei din jur si nu consider ca este normal a face avere pe sistemul nervos a celor din jur s au a calca pe cadrave.
CONSIDER CA TOATA LUMEA ARE DREPTUL LA SANATATE

Stimati locatari nu va lasati , toata lumea are nevoie de liniste in propria casa cand vine de la munca.
Consider ca consilierii locali in frunte cu domnul primar aveau obligatia de a pune la punct un plan urbanistic astfel incat sa se rezolve ambele tabere astfel incat sa functioneze atat entitatile comerciale cat si locatarii sa aiba o viata de calitate , dar nu si au asumat acesta raspundere in schimb in jurul caselor lor este liniste . In acest oras nu este un bar , o fabrica etc in vecinatatea locuintelor unor functionari publici indiferent de institutia in care profeseaza.

de opinie la 22 aprilie 2016 - 13:57

ce face Politia Local din Carei si primaria? pentru ce anume incaseaza salarii daca nu sunt in stare sa rezolve probleme simple si lasa locatarii sa se incaiere intre ei??????
daca exista un regulement si un plan de urbanism toate problemele ar fi fost rezolovate si fiecare stia ce are de facut dar e mai simlu sa dezbini ca sa conduci. Rusine primarului care asa intelege sa conduca orasul!

de marian la 22 aprilie 2016 - 23:32

stimati domni si doamne ati fost vreodata in paris sau orice oras european?terase sunt peste tot ideea e sa plateasca impozit pt terasa

de chelu la 22 aprilie 2016 - 23:58

la carei nu se ia in calcul cum e la paris ci cum era in evul mediu cand groful calca in picioare pe cei care nu lingeau botul cizmei.
pekv si kzr nu intereseaza cati bani intra pentru oras pe ei intereseaza cat le iese lor si ce pot manevra.
asta este valoarea lor!

de carmen la 23 aprilie 2016 - 00:33

nu am scris niciodata pe buletin mai exact nocaieri pana acuma.recent am venit din austria acasa si credeti ma nu exista pe lume aer mai bun ca in carei.din greseala si poate din cauza fusului orar am vazut disputa legata de o anumita terasa.vreau sa va spun numai povestea mea.am lucrat in austria mai exact in viena 4 ani la o berarie aproape de centru unde eram singura romanca dintre toti angajatii adica 4 iar patronul era turc.zona in care e beraria e la parterul respectiv subsolul unui bloc .cand a vrut patronul sa faca o terasa s a dus la primarie si in o saptamana a avut toate avizele si ne a anuntat ca trebuie sa servim si afara adica pe terasa.cand l am intrebat pe patron cum a reusit asa repete sa rezolve mi a zis ca e interesul primariei sa ia bani(eu am crezut ca a dat mita dar acolo asa ceva nu exista).nu stiu daca e bine sau rau sa fie aprobata terasa dar in austria sigur toate barurile au terasa

de antonio la 23 aprilie 2016 - 00:42

carmen nu te da mare ca ai fost in austria.si in romania in orice oras poti gasi bar cu terasa

de carmen la 23 aprilie 2016 - 00:52

nu ma dau mare numai spun ce am trait

de carmen la 23 aprilie 2016 - 01:01

pt antonio daca e asa cum zici in carei de ce nu primeste terasa barul

de luca la 23 aprilie 2016 - 01:04

din cauza asta m am mutat din carei e imposibil sa faci ceva

de carmen la 23 aprilie 2016 - 01:20

pt doamna maria sa stiti ca la noi in berarie veneau oameni respectabili .cine merge la br nu inseamna ca e paria

de maxim la 23 aprilie 2016 - 01:29

sunteti prosti toti cum spunea cineva ce austria ce orase din romania important e sa omoram investitorul roman.traiasca patria si noi cu ea

de patrik la 23 aprilie 2016 - 01:35

eu lucrez in sm si aici toate barurile au dreptul la terasa.in carei ce se intampla?

de jon la 23 aprilie 2016 - 01:52

vreau o tara ca afara

de Emil la 23 aprilie 2016 - 06:54

Aia de la udmr sunt prosi ca sunt impotriva.

de ana la 23 aprilie 2016 - 08:06

Spatiile comerciale de la parterul blocurilor au fost facute pentru a servi populatia , mai mult decat atat apartamentele din blocurile care au spatii comerciale la parter au fost mai scumpe deoarece au suportat cheltuielile de constructie a acestor spatii.
Aceste spatii comerciale NU AU FOST CONSTRUITE pentru a se face baruri , restaurante , stomatologii , etc . Aceste activitati se desfasoara in spatii izolate de spatiile locative . Asa s a construit acest oras ex: restaurant Victoria etc etc si asa este normal .
De ce nu se face tarasa in parc ???

de ana la 23 aprilie 2016 - 08:13

Pentru Carmen

Ai dreptate in totalitate , dar cate reclamatii au facut vecinii la primarie ?
Aici patronii sunt in relatii de conflict si dusmanie cu vecinii . Eu aud periodic fraza ” ESTE SPATIUL MEU FAC CE VREAU , NU MA INTERESEAZA CA TU NU POTI DORMII ”
In general spatile locative de deasupra barurilor sunt destinate salariatilor.

de ana la 23 aprilie 2016 - 08:14

In strainatate spatiile de deasupra barurilor sunt destinate salariatilor.

de ana la 23 aprilie 2016 - 08:25

Cunosc foarte bine regulile antreprenoriale , dar nu este normal daca am un spatiu intr un bloc sa mi fac o scularie pentru ca eu sunt investitor si spatiul este al meu , vecina face o ţesatorie , mai este si o stomatologie etc

Consider ca acest oras este al nostru , propun sa ne unim si sa ne implicam .
Avem nevoie de terase , baruri , etc dar lucrurile sa fie bine aşezate
Nu este normal ca unele entitati comerciale sa functioneze rafa autorizatie .

de ana la 23 aprilie 2016 - 14:20

Este pentru prima data cand nu primesc injuraturi de la HORIA MARIES la comentariile mele.
Nu inteleg de ce trebuie injurata o persoana in limba maghiara daca asi exprima punctul de vedere .

de radu la 23 aprilie 2016 - 14:24

vrei sa te bagi in seama cu reclama gratuita ? horia maries are puterea de a semna cu nume si prenume comentariile sale ca sa poata fi si identificat in caz ca cineva e nemultumit dar inca nu am citit sa fii injurat pe cineva fara sa fii fost el mai intai injurat..sezi blanda ca nu vine manole dupa tine

de silvia la 23 aprilie 2016 - 15:29

De baruri si terase avem nevoie???!!Ei chiar ca asta chiar este o idee de campanie noua, n-am mai auzit-o pana acum!
S-au construit blocurile cu spatii comerciale,e drept, dar nu cu terase de bombe ca extensie, de baruri ca astea aprobate deasupra apartamentelor.Chiar intreb cati dintre ‘semnatarii” comentariilor locuiesc acolo? Semnatari mai mult sau mai putin civilizati? Cati ar suporta limbajul infect si strigatele betivanilor care frecventeaza acel bar, mai ales acum ca si noi vrem sa deschidem geamul sa aerisim seara? Ca nu stam la casa.. Stiti ca dimineata, vecinii care frecventeaza „barul” stau la cersit bani de la vecini, sa fie de o votca dar nu au bani sa plateasca curatetia pe scara, dar mai cer si ajutor social. De ce nu va intereseaza ca astfel de cetateni sa mearga la lucru si astfel de baruri sa se inchida, poate in loc de palinca or lua o paine copiilor…Sunt curioasa cati dintre comentatori stau acolo si cati au primit o votca sa semneze..aud si ca dintre semnatarii intresati ar fi din Ghenci???!! Mi-as dori ca si consilierii nostri locali sa dea dovada de egalitate si nu de partinire..de dragul campaniei

de silvia la 23 aprilie 2016 - 16:01

Pentru ca mi-ati blocat primul comenatariu va mai scriu..poate,poate…”Hac, eu cu cine votez?” Caragiale n-a murit! Asta este noua campanie de a sustine infiintarea de terase la crasmele care au ca si clienti niste betivani care cersesc bani la vecini ca sa mearga la baut dar n-au bani de curatenie pe casa scarii sau mai grav sa duca o paine la copii?Cati dintre consilierii alesi au verificat acea situatie?
Nu neaga nimeni ca blocurile au fost construite cu spatii comrciale la parter dar nu cu terase pentru …sa nu jignim..dar cui i-ar face palecere, dintre semnatari, sa auda in fiecare seara sfintele injuraturi si vorbe de duh date la maxim., sa fim seriosi, asa e in Viena? De parca noi, cei prapaditi din Carei n-am fost pe-afara… va rog, sa luati in calcul clientela, care daca s-ar perpetua prin avize date la terase ar fi simbolul careienilor pentru turistii care incep sa vina..dar mai ales pentru noi, care incercam sa facem ceva pentru copiii nostri, ca doar nu semnatarii din Ghenci fac legea la Carei..

de silvia la 23 aprilie 2016 - 17:13

ce a ajuns limba romana, masacrata de romani…

de norby la 23 aprilie 2016 - 17:15

eu am semnat pt terasa.de ce?pt ca nu mi se pare corect ca unii sa aiba si altii nu.oare legea n ar trebui ca legea sa fie egala pt toti?

de ildiko la 23 aprilie 2016 - 22:52

si eu am semnat pentru terasa.cand am semnat am inteles ca eram vreo 200 (si sotul meu a semnat).pt d-na ana cand s a dat in functiune blocul respectiv la parter functiona o berarie stiu asta de la taica meu care mi pov si acuma iesirile cu colegii

de bravo la 23 aprilie 2016 - 22:58

bravo vreo 200 de prosti ati semnat oricum in carei e degeaba

de carmen la 23 aprilie 2016 - 23:08

draga ana poate ai fost in corea de nord daca spui ca apart de deasupra barurilor sunt destinate salariatiilor

de carmen la 23 aprilie 2016 - 23:17

daca e adevarat ca au semnat 200 de careieni inseamna ca ceva se intampla

de mark la 23 aprilie 2016 - 23:25

carmen te inseli in carei nu se intampla niciodata nimic

de jon la 23 aprilie 2016 - 23:35

ana sper ca esti o fata simpatica cu asa mentalitate sigur dai gata un nomenclaturist nord corean.bafta.eu tocmai vin din oras de la o terasa.daca e ilegala inseamna ca si au baut ilegal?daca e legala de ce numai pentru unii se poate si pentru altii nu?

de zsiga la 24 aprilie 2016 - 00:21

oameni buni n aveti somn‘ca mine‘ am citit comentariile si la inceput nu prea am inteles despre ce e vorba apoi m am documentat recunosc si pe opinie.inteleg ca un bar cere sa aiba terasa si consiliu nu vrea sa i dea aprobarea.intrebarea mea simpla e de ce?am inteles ca au semnat oameni 200 ca sa aprobe consiliu local proiectul.daca e asa de ce nu aproba?

de arnold la 24 aprilie 2016 - 06:23

pentru ca nu vrea lajos.
a spus ca nu se lasa pana nu face aici ca la stadion

de Andrei la 24 aprilie 2016 - 06:45

doamna Silvia sunteti incetosata rau de campania electorala si ati incurcat ghemele. In consiliul local nu toti consilierii fac legea ci numai cei majoritari si ei aproba la unii si la altii nu.La ultima sedinta viceprimarul a propus reamanare pentru ca nu a avut curajul sa voteze nici pentru nici impotriva. De 3 luni se tot amana luarea unei hotarari. Vedeti ce se intampla daca nu exista un regulament la primarie si nici un plan urbanistic?

de silvia la 24 aprilie 2016 - 08:29

Chiar m-am uitat la inregistrarea sedintei.Nu stiu cine este incetosat dar acolo s-a cerut acordul vecinilor, nu liste de sustinere.Mai mult, am obsevat ca patronul a si incercat sa duca in eroare consiliul cu liste fictive. E simplu, daca vecinii isi dau acordul sa faca terasa. Cei 200 sunt vecini?Aud ca sunt si semnatari din…Ghenci?! Tot vecini? Amanarea de doua ori a acestui subiect nu inseamna dorinta unora de a acorda cu orice pret ( linistea locatarilor)aceasta terasa? In ce categorie de promisiuni se incadreaza asta? Daca acordul vecinilor nu e, ce regulament doriti? Unul in care sa nu se ceara acest acord?

Lasati un comentariu