Drept la replică…ambiguu

• publicat la: 14 aprilie 2016
Drept la replică…ambiguu

Să scrii cu subiect si predicat în limba română şi  să ţi se ceară drept la replică pentru  că ai scris cu subiect şi predicat  e la fel de ciudat ca şi  închiderea unei pagini oficiale a unei primării pe motiv de  perioadă de campanie electorală.

Deranjat de scoaterea în evidenţă a unor aspecte mai mult decât evidente, prin articolul  O iniţiativă jalnică. Premieră în România. O primărie închide pagina de frica campaniei electorale,  am primit pe adresa redacţiei un drept la replică, din partea actualului unic deţinător  al blogului Opinie de Carei, obsedat până la paroxism de consilierul  Ilie  Ciută şi soţia acestuia.

Să aibă vreo legătură cu faptul că singurul consilier incoruptibil  şi care are curajul să  dezvăluie toate neregulile actualei administraţii   nu face parte din alianţa politică a naşului său primar şi pe deasupra mai şi candidează pentru fotoliul deţinut acum de naş?

Oare ce o fi găsit denigrator în textul din articolul menţionat? Ce pasaj diferă de realitate?

Cităm….”Repet, am renunţat la contractul de administrare a paginii de Facebook a Primăriei Carei din cauza atacurilor venite din partea portalului Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciută, şi ale consilierului local Ilie Ciută. Însă nu am renunţat la colaborarea cu cei care încearcă, prin intermediul reţelei de socializare, să informeze cetăţenii despre activitatea administraţiei locale”.

Încercările de victimizare  nu mai păcălesc pe niciun careian informat.  Lipsa de siguranţă în luarea deciziilor şi apoi motivarea lor prin invenţii ce nu pot fi dovedite   sunt fapte ce nu aparţin redacţiei Buletin de Carei şi cu atât mai puţin consilierului Ilie Ciută.

Doar cei cu musca pe căciulă renunţă  la un contract doar pentru că cineva l-a făcut public.  Cei care nu au nimic de ascuns  merg mai departe şi nu renunţă la un contract dacă acesta este corect.

Consilierul Ilie Ciută a fost mereu  denigrat  în presa  scrisă de finul primarului, fără dovezi,  dar  consilierul nu a băgat în seamă toate jocurile de culise pentru că  erau doar jocuri de culise şi nu realităţi. Deranjează chiar atât de mult înscrierea sa în cursa pentru Primărie?

După plecarea finului primarului careian din presa judeţeană  nimeni nu mai contestă activitatea consilierului Ilie Ciută deşi acesta e la fel de activ în şedinţele  Consiliului  Local Carei.

Autorul se bate cu armele lui în dreptul la replică , inventând acuzaţii de care apoi se plânge,  încercând să câştige simpatie.  Dacă ne uităm doar la cele  4 rânduri  putem observa cu uşurinţă câteva inadvertenţe ca să nu le spunem  minciuni. Prima este  cuvântul atac, care cuvânt nu reprezintă nicidecum realitatea, ci este  închipuirea autorului blogului.

Buletin de Carei a publicat  documentele care atestă faptul că persoana în cauză a încheiat un contract de colaborare cu Primăria Carei ,  semnat de primarul Kovacs, naşul său de cununie, pe vremea când era director la un cotidian judeţean abonat la banii careienilor.

Unde este atacul în aceste  dezvăluiri  ce  au fost dovedite prin acte oficiale, semnate de primar şi oficiul juridic şi care conţin şi ştampila UAT Carei?

De la cineva  care a lucrat în presa judeţeană aşteptam o mai bună cunoaştere a acestor noţiuni. La fel şi faptul că nu deţinătorul unui blog desemnează câştigătorul unui sondaj ci cititorii…sau nu  astfel procedaţi şi încercaţi să ne spuneţi că aţi ajutat  la desemnarea  consilierului Ilie Ciută ca şi Omul Anului 2015 în administraţie?

În mod cert, scopul înfiinţării Opiniei de Carei nu îl constituie denigrarea lui Ilie Ciută. Dacă acesta ar fi fost scopul, în mod sigur nu ar fi fost declarat de către Opinie de Carei Omul Anului 2015 în administraţie….

Ambiguă exprimare….

O altă inadvertenţă este  afirmaţia potrivit căreia în calitate de colaborator al administraţiei locale prin administratorii paginii primăriei, informează cetăţenii despre activitatea adminstraţiei locale.

Wau, ce ştire bombă ar fi ca să vedem postate pe paginile primăriei Carei informaţii despre activitatea  administratiei locale, mai ales cea  prin care se cumpără  magnolii  de sute de milioane din bani publici  de la  firma  directorului de la spaţii verzi din primărie.  Sau despre  cea de-a 45 editie a Cupei 25 octombrie la atletism, cea mai longevivă competitie de acest gen din România, care a adus la Carei peste 440 de  elevi sportivi, obligaţi ca pe stadionul Victoria să folosească  dotări ca acea toaletă  mizerabilă.  Vorbim de 442 de sportivi din  toată ţara şi din Ungaria, cei din Ungaria preferând să facă naveta în cele 2 zile de concurs, după ce au dat cu ochii de condiţiile de la Carei.

Deci, care  informare şi care colaborare stimate fin?

Despre demisia de la cotidianul judeţean cred că nu e cazul să detaliem pentru că ştiţi prea bine   în ce condiţii a fost înaintată.

În dosarul instrumentat de DNA am calitatea de martor. Dacă aş fi săvârşit acele infracţiuni de trafic de influenţă şi şantaj, lucru de care m-aţi acuzat de mai multe ori fără niciun fel de acoperire, în mod cert aş fi fost şi eu printre cei puşi sub acuzare în acest dosar” se spune în dreptul la replică solicitat

Care paragraf sau propoziţie din articolul  Buletin de Carei  afirmă că autorul fin de primar e cel care a săvârşit acele infracţiuni?

Rămas în decembrie 2015 pe dinafara presei judeţene după ridicarea baronului Govor şi drumurile la DNA pentru a da cu subsemnatul  în acest dosar de trafic de influenţă şi şantaj,  rămâne dependent de   nănaşii săi care impun tăcere totală despre infrastructura rutieră locală de parca noi am umbla prin aer şi nu am observa  craterele ce se cască în asfaltul rărit sau trotuarele  negâdilate din  secolul trecut. ..

Concret vă rugăm, cu subiect şi predicat, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba. Nu e deloc uşoară limba română pentru cei care nu o folosesc prea des, dar când te apuci să scrii în limba română trebuie să îţi asumi şi consecintele, iar  pentru lipsa de înţelegere a acestei limbi  nu poţi acuza  pe cine  vrei sau ţi se spune.

În dreptul la replică nu  am citit  NICI O REFERIRE la faptul că în primăria din Republica de la Carei funcţionează OMERTA.  Am scris negru pe alb şi totuşi  nu a deranjat. Cu această afirmaţie sunteţi de acord,  deci, în calitate de colaborator voluntar  pentru informarea careienilor?  Nu apare în dreptul la replică nimic nici despre  menţiunea referitoare la  geamurile ce se închid   cu cuiul.  Careienii nu au dreptul la astfel de informaţii legate de şcolile în care învaţă copii lor?  Am oferit chiar şi imagini în sprijinul celor afirmate la fel cum oferim imagini despre starea infrastructurii rutiere , şvaiţer de 8 ani de zile, dar care se cârpeşte în această perioadă electorală doar prin turnarea de covor asfaltic, fără a face lucrări serioase care să scutească pe viitor primăria de cheltuieli suplimentare legate de …cârpeală anuală.

Informarea despre activitatea administraţiei locale  pe care  vă lăudaţi că o sprijiniţi  benevol şi gratuit prin colaborare cu administratorii de imagine din primărie  nu poate cuprinde şi date despre folosirea unui credit contractat de primărie de la BCR Carei, de 7,3 milioane de lei pentru reparat trotuare şi care a fost folosit în cu  totul alte scopuri?

În consecinţă, vă rog să vă  limitaţi la ceea ce  puteţi dovedi   şi nu mai induceţi lumea în eroare  prin folosirea cuvintelor al căror sens nu îl înţelegeţi.  În limba română, cuvântul  atac nu este  sinonim  cu informare susţinută de documente şi imagini.

Cât despre interesul acordat imaginii  candidatului Ilie Ciută, să înţelegem că vă rod remuşcările pentru neadevărurile proliferate  ani de zile la adresa lui şi încercaţi  o reconciliere în perspectiva instalării lui  la Primăria Carei ca primar din data de 6 iunie 2016?

redacţia

dreptlareplica-1

comentarii

de Horia Mărieș la 14 aprilie 2016 - 15:02

Doar două voroabe să vă spun. Numitul Szasz a uitat probabil ce a scris in „Cum s-a născut Opinie de Carei / Careianul / 26 septembrie 2015 /. De exemplu

1. „În cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, la punctul Diverse, am devenit ţinta unor atacuri murdare din partea preşedintelui PNL Carei, pe numele său de scenă Ilie Ciută. După scenariul devenit deja clasic, Ciută a început cu publicitatea din cotidianul Gazeta de Nord-Vest, la care ocup funcţia de director. A insinuat că aş fi în conflict de interese, pe motiv că primarul Eugen Kovacs îmi este naş de căsătorie. Dacă ar studia mai atent legislaţia în vigoare, ar vedea că bate câmpii.” (…) „Având în vedere că atacul vine din partea lui Ilie Ciută, mi-am dat seama că nu are rost să mă supăr. Adică ca şi atunci când te ridici de pe toaletă. Nu te gândeşti la treaba murdară, doar tragi apa şi totul dispare în canalizare. Aşa am procedat şi în acest caz. Am tras apa peste atacul lui Ciută şi supărarea a dispărut imediat. De la un consilier local care, începând din 2000, tot atacă pe toată lumea nu am la ce să mă aştept. Culmea este că acest Ilie Ciută mă atacă exact pe banii mei, căci sunt contribuabil careian, lucru de care a uitat subit. Plătesc şi eu impozite şi taxe la bugetul local pe măsura averii mele, chiar dacă nu sunt un veritabil nabab, ca şi cel care mă atacă. În calitate de alegător, din punct de vedere teoretic, acest Ilie Ciută mă reprezintă cică în Consiliul Local. Ţin să specific cât se poate de clar că un asemenea individ, promotor al conflictelor şi al atacurilor la persoană, nu mă reprezintă şi nu mă va reprezenta niciodată şi nicăieri, cu atât mai mult în Consiliul Local.
Pentru a pune punct acestor atacuri, am decis să renunţ la contractul prin PFA pentru administrarea paginii de Facebook a Primăriei Carei. Însă nu am renunţat la colaborarea cu cei care încearcă, prin intermediul reţelei de socializare, să informeze cetăţenii despre activitatea administraţiei locale. Am făcut-o şi o voi face în continuare în mod gratuit. Pentru ca familia Ciută să poată dormi liniştită, menţionez că nu am încasat niciun leu, uşor sau mai greu, pentru munca depusă. Spre deosebire de moralistul Ilie Ciută, care a încasat peste 60.000 de lei până în prezent pentru circul pe care îl provoacă la şedinţele de Consiliu.
Datorită atacului venit in partea lui Ilie Ciută în şedinţa de Consiliu Local, dar şi a celor venite din partea soţiei sale, Daniela Ciută, în Buletin de Carei, precum şi membrilor găştii liberale la rubricile de comentarii, am decis să înfiinţez şi eu un portal de ştiri sub numele de „Opinie de Carei”. După cum îi spune şi numele, portalul va găzdui şi numeroase articole de opinie, atât ale mele cât şi ale careienilor sănătoşi din punct de vedere psihic. Ceilalţi n-au decât să se trateze, acasă sau în deplasare. Consider că locuitorii municipiului Carei trebuie să aibă acces şi al alte puncte de vedere decât cele promovate de soţii Ilie şi Daniela Ciută. Nu de alta, dar un careian informat e imposibil de manevrat!”

2. In penibilul drept la replică, Szasz E. L. scrie : (…) „dar dacă tot mă acuzaţi că îl susţin pe primarul Eugen Kovacs, care îmi este naş de căsătorie, oare n-ar trebui să acuz şi eu că Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciută, îi face campanie electorală soţului distinsei jurnaliste, adică liberalului Ilie Ciută? Probabil că în cazul dumneavoastră este moral şi chiar normal!”

Nu, tovarășe Szasz, nu ar trebui să acuzați.
Este cât se poate de „moral și chiar normal” ca o soție, sau ca o fiică, să-si susțină soțul, respectiv tatăl intr-o campanie electorală. Vezi de exemplu toate campaniile pentru prezidențiale americane, vezi de exemplu campania electorală a lui Mircea Diaconu pentru Parlamentul European când practic singurul lui susținator, cea care l-a susinut mereu și cu abnegație a fost fiica lui, etc.

Soția sau fiica nu sunt plătiți de candidat, ele ajută, lucrează pe bază de voluntariat.

Spre deosebire de dumneata, care, ca fin al nănașului-primaș, dai foarte serios de bănuit, mai ales datorită antrcedentelor și nenumăratelor relații contractuale, făcute pe față, sau făcute pe blat, că ai fi plătit de Kovács Jenö, dacă nu cu cash, fiindcă tipul este un lefter mereu datornic la fisc, atunci măcar cu bikavér.

Sigur, dumneata poți să mă si contrazici dacă vrei, ai acest drept constituțional.
Doar să o faci in mod civilizat, cu argumente, cu probe, cu dovezi, nu cu palavre.

Singura întrebare care se mai poate pune, ar fi: OARE CINE TE MAI CREDE?

de Horia Mărieș la 15 aprilie 2016 - 06:38

Citez: „Pentru o corectă informare” / Careianul / 15 ore ago / (…) am transmis în cursul zilei de ieri un drept la replică redacţiei Buletin de Carei. După cum era de aşteptat, acesta nu a fost publicat integral (…) La finalul materialului (…) un simplu link la un fişier conţinând textul trimis de mine.”

Mă intreb cât trebuie să fii de impotent ca să nu știi și să nici nu poti să dai „click” pe „un simplu link” http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2016/04/dreptlareplica-1.rtf

de sergiu la 15 aprilie 2016 - 08:29

o fi fost dupa bikaveru de la ferma de la ponivas si nu a reusit sa dea clik pe link….

de Horia Mărieș la 17 aprilie 2016 - 11:23

Mult mai trebuie să fii de nesimțit, neobrăzat, șovin, pupincurist, prost și bătut efectiv in cap, ca să pedalezi mereu și mereu pe bicicleta unor presupuse și inchipuite conflicte interetnice careiene, așa cu face insinuant și azi duminică 17 aprilie 2016 in Ştiri din Carei, / Careianul / 34 de minute ago / sub titlul, care nu este un pamflet: Kovacs Eugen: „Nu consider că a fost un act de vandalism”, fiindcă „Câteva plăci de marmură s-au dezlipit zilele trecute de pe bustul lui Petofi Sandor, situat în centrul municipiului Carei. Deşi ar fi putut să strige în gura mare că a fost vorba de un act de vandalism premeditat, incitând astfel de tensiuni interetnice în prag de campanie electorală, UDMR Carei a preferat să angajeze un meşter care să repare stricăciunile”

Am rămas într-o stare de prostație și de admirație profundă constatând cât de civilizat, de „drăguț” poate fi UDMR Carei.

Intrebarea pe care o pun totuși este cât timp il mai rabdă careienii onești pe finul sas, cum de i-au turnat până acum în cap doar o singură găleată cu balegă de cal, cum de nu l-au dezbrăcat la puța goală, pucerra, cum de nu l-au uns cu catran si nu l-au tavălit în fulgi de gâscă scoși din perne, cum de nu l-au alungat incă tinându-l numai în șuturi rugucite în tur pe drumul de ieșire din Carei in direcția Sătmarului. Pe timpul lui Mark Twain și a lui Huckleberry Finn li se mai aplicau „merituoșilor” și astfel de corecții binevenite. Imi este dor de timpurile în care a trăit Mark Twain. Finul sas nu cred că a apucat să se culturalizeze cu scrierile lui Twain, el le prefera, mai mult ca sigur, pe cele ale lui Valer Marian.

„Dacă a fost un act de vandalism, asta poate să se întrebe oricine. Foarte mulţi careieni îşi pun această întrebare.
Am devenit deja paranoici când vine vorba de astfel de lucruri. Eu, personal, nu consider că a fost un act de vandalism.
În prezent se lucrează la bustul poetului Petofi Sandor, plăcile urmând să fie înlocuite şi lipite la locul lor pe soclu”, i-a declarat primașul-nănaș Eugen Kovacs, finului sas.

Lasati un comentariu