Instruire pe tema alegerilor locale din 5 iunie la Prefectură

• publicat la: 4 April 2016
Instruire pe tema alegerilor locale din 5 iunie la Prefectură

În sala mare de ședințe a Palatului Administrativ din Satu Mare s-a desfășurat luni, 4 aprilie 2016, ședința de instruire a primarilor și secretarilor pe tema organizării alegerilor locale din 5 iunie 2016.

La ședință au participat reprezentanții Prefecturii, cei ai Autorității Electorale Permanente, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Direcției Județene de Statistică, respectiv șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare. În prezentările lor, aceștia au vorbit despre: apărarea împotriva incendiilor pe timpul desfășurării alegerilor locale, principalele evenimente și incidente ce ar putea să apară în cursul derulării campaniei electorale și a alegerii autorităților administrației publice locale și județene, programul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, principalele modificări legislative în domeniul alegerilor, respectiv principalele atribuții ce le revin primarilor și secretarilor în vederea organizării și desfășurării alegerilor autorităților publice locale.

În municipiul Carei, numărul alegătorilor de pe listele electorale este mai mare decât numărul locuitorilor oraşului deşi aceştia cuprind şi categoria de vârstă 0-18 ani care nu are drept de vot. Sunt locuinţe unde figurează mai multe familii înregistrate adică  imobilul s-a vândut de mai multe ori iar fosţii proprietari mai au încă domiciliul la acea adresă.

Lasati un comentariu