Maramureşenii câştigă Memorialul Mircea Dohan la handbal şi la fete şi la băieţi

• publicat la: 9 aprilie 2016
Maramureşenii câştigă Memorialul Mircea Dohan la handbal şi la fete şi la băieţi

Memorialul Mircea Dohan la handbal şi-a desemnat câştigătorii după 2 zile de meciuri atractive .

Sportivii angrenati în acest turneu au oferit un spectacol de zile mari, atmosfera a fost deosebit de antrenantă, publicul   gustând  din plin handbalul de calitate practicat, aplaudând şi ovaţionând la scenă deschisă fazele spectaculoase şi execuţiile individuale ale jucătorilor.

A fost prezent şi Alexandru Stamate, celebrul jucător  din perioada  1975-1988, care a înscris de la jumătatea terenului un gol fabulos în ultima secundă cu Zaporojie, reuşită care i-a adus echipei Minaur prima Cupă IHF în 1985.

Finala feminină, s-a disputat între echipele din cele 2 ţări învecinate, România  şi Ungaria şi anume CS Seini  respectiv Hajdunanasi Sport Klub. Turneul feminin a fost câştigat de elevele CS Seini, care au luptat cu multă îmcrâncenare, reuşind să învingă echipa maghiară cu scorul de 10 -9.

Pe a treia poziţie a podiumului s-au clasat fetele de la CSȘ Baia Mare, iar pe următoarele poziţii DVSC Debrecen,Valea Lui Mihai,CSȘ Zalău,CS Arsenal Tăureni, Liceul Teoretic Carei, Unirea Tășnad şi CS Olimpus Negrești-Oaș.

Antrenoarea  echipei CS Seini,  Aurica Mihalache, a oferit  câteva impresii despre turneul pe care l-au câştigat astăzi la Carei. Ea a declarat pentru Buletin de Carei …,,Sunt foarte mândră de echipa mea. Felicit echipa din Ungaria, a avut o prestaţie foarte bună! Îmi doresc ca şi echipa mea să ajungă cât mai sus! În principiu, organizare frumoasă a turneului, felicit organizatorii, felicit toată Federaţia Română de Handbal! Ne-am dori  mai des turnee din acestea, ca să putem  face  performanţă  pentru România.  Mi-a plăcut aici la Carei,  sunt oameni ospitalieri care ştiu să organizeze un turneu internaţional de mare ţinută!  Sper să mai primim invitaţie şi anul viitor   şi doresc să  transmit ca  toţi  copii din Seini şi Carei să facă sport, pentru că e sănătos în primul rând, în al doilea rând să iasă în lume să vadă ce oportunităţi îţi dă acest sport care este  handbalul.”

La Băieţi titlul a fost  a fost adjudecat pentru a doua oară consecutiv de CSS 2 Baia Mare care a învins în ultimele 3 secunde ale partidei prin golul decisiv al jucătorului băimărean Iancea. Acesta a  marcat  în poarta celor de la Centrul Național de Excelență “Marian Cozma” Sighișoara.

Pe al treilea loc s-au clasat DVSC Debrecen, iar pe următoarele   Hajdunanasi Robzol 2000 KSE, CS ADEP Satu Mare, CS Sălacea, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei şi Liceul Teoretic Carei.

Cupele, medaliile şi diplomele au fost înmânate membrii familiei  Mircea Dohan, familia Boroş Graţian şi  Mircea Dohan jr. , iar Cupele  de către marele campion, Cristian Gaţu.

Tuturor participanţilor la acest meci comemorativ le-au fost înmânate Diplome de excelenţă de către sportiva careiancă Rada Şichet şi comentatorul Digi Sport, Victor Mihalcea.

Pentru promovarea constantă  a tuturor ediţiilor  Memorialului Mircea Dohan,  redacţia Buletin de Carei a primit o diplomă de excelenţă .

Daniel Marchiş de la CSS 2 Baia Mare a primit diploma şi cupa pentru Cel mai bun portar de la Memorialul ,,Mircea Dohan’’, jucătorul  Centrului  Național de Excelență “Marian Cozma” Sighișoara, Usein Eric a fost desemnat cel mai tehnic jucător,

iar Irina Isaiu de la echipa câştigătoare  CS  Seini, cea care a apărat  patru aruncări de la şapte metri, a primit diploma şi cupa pentru cel mai bun portar.  Cea mai tehnica jucatoare a fost desemnata  jucatoarei Adriana Michis de la CSȘ Baia Mare

Până la finalul turneului nimeni din Primărie nu a catadicsit să dea un Bună Ziua renumiţilor oaspeţi ce au onorat cu prezenţa urbea noastră. Mai mult, pe platoul păstrat mizerabil de 8 ani în  jurul sălii  de sport , au fost deversate 3 camioane de moloz tocmai  în cursul primei zile a turneului de handbal. În pofida surprizelor oferite de primărie, oaspeţii, sportivii şi spectatorii au savurat fiecare  minut al memorialului Mircea Dohan la handbal. Ruşinea rămâne a primăriei iar  bucuria spectacolului sportiv, careienilor.

Se cuvin a se aduce mulţumiri familiei lui Mircea Dohan  pentru că au reînviat la Carei spiritul competiţiei la handbal, ediţia din acest an desfăşurându-se sub patronajul Federaţiei Române de Handbal, TVR fiind  prezentă la eveniment.

redacţia

comentarii

de dennis la 9 aprilie 2016 - 22:29

rusine lui keke si kovacs nu atii dat nk…????

de Aurel la 10 aprilie 2016 - 08:37

Felicitari domnule Dohan si Gratian pentru acest turneu de handbal!
Va multumim pentru ca ne dati ocazia sa ne intalnim la Carei cu mondialii Gatu si Birtala si Stamate si Varodi. Mihalcea de la Oradea a fost extraordinar ca prezentator! Rusine primaria sovina!

de Dinca la 10 aprilie 2016 - 11:20

In prima faza ma gandeam ca nu e frumos sa hulesti cand a fost o competitie foarte frumoasa si marcanta pentru Carei insa totusi asa e, sa le fie rusine celor ce nu au acordat sprijinul desi se cerea!
Felicitari familiei Dohan si Boros! Bravo!

de Cristiana la 10 aprilie 2016 - 12:48

Aș dori sa completez ca titlul pentru cea mai tehnica jucatoare a fost desemnat jucatoarei Adriana Michis de la CSȘ Baia Mare .

de parinte Seini la 11 aprilie 2016 - 10:28

Stimati organizatori, perintii de la Seini ar aprecia efertul dvs. daca poza fetelor clasate pe locul I ar avea loc printre pozele postate, dar se pare ca spatiul este insuficint pentru cei mai buni.Poza cu cel mai bun portar la fete s-a pierdut???.Asteptam modificarile cu pozele echipelor care au terminat pa locul I: la feminin C.S.Seini, iar la masculin C.S.S.nr.2 Baia Mare. Multumim.

Lasati un comentariu