Spectacol la meciul Old Boys Carei ‘70-‘80 și AS Minaur ‘70

• publicat la: 10 April 2016
Spectacol la meciul Old Boys Carei ‘70-‘80 și  AS Minaur ‘70

Turneul internaţional de handbal Memorialul Mircea Dohan de la Carei, s-a încheiat cu  meciul demonstrativ Old Boys  dintre echipele Victoria Carei 70-80 și Echipa Antrenorilor. Cele două echipe  s-au aliniat  la start în aplauzele prelungite ale celor prezenţi.

Din  echipa Antrenorilor  au făcut parte  nume importante din perioada de aur a handbalului anilor 70-80, ca  Alexandru Stamate, Ştefan Birtalan, Ioan Palko, Joszef Pal, Ioan Chircu,  precum şi antrenori şi jucători mai tineri, foarte talentaţi precum Marian Ciceu, Graţian Boroş, Mircea Dohan jr, de asemenea, vicecampioanele mondiale, antrenoarele Simona Maior-Paşca,Valeria Motogna Beşe.

Spectatorii au avut  şansa de a asista la un   meci în care jucătorii au demonstrat că  vârsta înaintată nu este un impediment în a avea şi a te menţine într-o formă fizică bună şi sprintenă.

Fostele glorii ale handbalului ne-au reamintit de perioadele în care România era un adversar de temut la competiţiile înternaţionale. Acestea  au dat pase frumoase,  au demonstrat  ca mai sunt capabili de driblinduri şi au finalizat din faze spectaculoase, smulgând astfel  ropote de aplauze şi ovaţii prelungi.

Meciul s-a încheiat la egalitate,9-9.

După meci,am obţinut  am obţinut la cald câteva impresii de la cele 2 vicecampioane mondiale prezente la turneul de handbal de la Carei, Valeria Motogna Beşe şi Simona Maior-Paşca. Am remarcat la ambele campioane  că sunt persoane pline de modestie  în pofida performanţelor lor remarcabile.

Valeria Motogna Beşe, una dintre cele mai bune apărătoare pe care le-a avut România, lucru  demonstrat încă o dată şi în meciul demonstrativ pe care l-a jucat la Carei  a declarat pentru Buletin de Carei că se bucură să fie prezentă la memorialul Mircea Dohan  deoarece … ,,este benefic pentru copii că se organizează astfel de turnee în care să iniţiem jucătoarele să joace cu plăcere handbalul.’’

Simona Maior Paşca, antrenoarea echipei  feminine de bronz de la Memorialul ,Mircea Dohan’’ 2016, CSS 2 Baia Mare a declarat pentru Buletin de Carei  că ,,mă entuziasmează  în fiecare an când se adună copii şi se bucură de acest sport care este minunat. L-am practicat şi ştiu ce satisfacţii poate să aducă şi atunci nu pot decât să vin cu plăcere la fiecare ediţie.Să fim sănătoşi cu toţii ca să ne putem întâlni la multe,multe ediţii. Ea spune că s-a simţit  bine aici la Carei , ,,de asta am şi venit pentru că sunt nişte oameni minunaţi, organizatorii fac eforturi deosebite pentru organizarea acestei turneu şi este un lucru minunat!’’

Domnul Ioan Palko,  cel care este este ultimul antrenor care a reușit să ducă o echipă bistrițeană de handbal în Liga Națională afirmă că s-a simţit excelent la Carei şi consideră că memorialul ,,Mircea Dohan’’ a fost  un turneu foarte bine organizat, cu echipe bune, fiind  un eveniment deosebit pentru Carei.

Am stat de vorbă şi cu   Graţian Boroş, unul dintre organizatorii memorialului. Am dorit să aflăm  ce sentimente îl încearcă la finalul unei noi ediţii de succes a Memorialului ,,Mircea Dohan.

,,…sunt  cuprins de multă satisfacţie că am reuşit  să putem să adunăm circa  270 de tineri sportivi  care pentru 2 zile au jucat, zic eu, un handbal de calitate aici la Carei.  Ne-au onorat cu prezenţa 2 dubli campioni mondiali şi 2 duble vicecampioane mondiale, în persoana fostului preşedinte al FRH, domnul Cristian Gaţu şi domnul Birtalan Ştefan care  fost şi coleg cu socrul la Minerul Baia Mare. Minerul Baia Mare, prima echipă  băimăreană  care a promovat în divizia A în 1969 şi al cărei jucător a fost şi socrul meu, Mircea Dohan. Nea Petrică Albu, internaţionalul român Palko, Stamate Alexandru, Iuliu Varodi, domnul Chircu,  au fost prezenţi… domnul Pal care a venit tocmai din Ungaria pentru a participa la acest eveniment. Suntem onoraţi că au venit o echipă a TVR de la Cluj care să prezinte în detaliu  acest eveniment, înseamnă că există un interes. Există interes şi din partea Federaţiei, care ne-a ajutat cu publicitatea acestui eveniment. Eu zic  că lucrurile merg într-o direcţie bună. Meritul incontestabil este clar al familiei,în special al lui Mircea şi a lui Monica şi a voluntarilor care întotdeauna ne-au sprijinit şi ne-au ajutat.’’

Graţian Boros a ţinut să mulţumească Buletin de Carei  pentru mediatizare şi sprijin chiar de la prima ediţie.  ,,Ne-aţi ajutat, am crescut împreună şi vă mulţumim pe această cale.Trebuie insistat pentru ca în cultura sportivă a  careianului  să se schimbe ceva … faţă de anul trecut au fost un număr  mai mare de spectatori, creştem de la an la an, dar mai e mult până departe!’’

În încheiere, Graţian Boroş şi-a exprimat dorinţa ca în oraşul nostru să se dezvolte acest sport  şi să apară  echipe  performante de handbal.

 Buletin de Carei

PS

Buletin de Carei condamnă atitudinea administraţiei locale care nu numai că nu s-a implicat în asigurarea unei primiri decente a oaspeţilor veniţi din România şi Ungaria, lăsând platoul din faţa sălii de sport  necurăţat, acesta aflându-se pe domeniul public al oraşului, dar a mai şi permis camioanelor firmelor de construcţii să arunce moloz  în timp ce turneul era în plină desfăşurare. Pentru necunoscători, atitudinea nu este o scăpare,  existând precedentul Centenar Gheza Vida precum şi ediţia a 45-a a Cupei 25 Octombrie la atletism.

 

 

comentarii

de George la 10 April 2016 - 19:17

Bravo organizatorilor si sportivilor. A fost extraordinar de frumos iar primarii nu mai mira pe nimeni.
Si fara ei ne descurcam!!

de Horia Mărieș la 12 April 2016 - 04:29

Am citit pe undeva: “Dacă la organizare Careiul a fost la înălțime iar familia regretatului Mircea Dohan merită toate aprecierile la nivel de rezultate încă echipele din zonă mai au mult de muncit. La masculin Colegiul Tehnic Iuliu Maniu și Liceul Teoretic Carei au terminat pe șapte și opt iar la fete Liceul Teoretic Carei, Unirea Tășnad și Club Sportiv Olimpus Negrești Oaș au încheiat pe ultimele trei poziții.”

Nu zic că n-ar fi adevărat ce se scrie mai sus, in sensul că performanța încă n-a revenit pe deplin in handbalul din Carei.
Dar eforturile depuse de Grațian Boroș și Mircea Dohan Jr. nu vor rămâne în nici un caz fără urmări. Le doresc puterea morală și financiară, le doresc să nu se dea bătuți in fata greutătilor organizatorice inerente și să continue și in anii ce vin organizarea acestor turnee. Le doresc profesorilor de sport din Carei să reușească să ii atragă pe tinerii careieni spre acest frumos sport.
Cu dăruire, insistență, muncă multă și ambiție nu se poate ca rezultatele să nu apară și “pentru echipele din zonă”.

A nu se uita niciodată că acum 50 și ceva de ani handbalul școlar Careian domina, aproape fără replică, pe toate terenurile de sport ale fostei regiuni Baia Mare – și nu numai.
Fiindcă la Carei exista o tradiție serioasă in handbal si fiindcă pe atunci România chiar domina handbalul mondial.
Această tradiție se impune a fi reînviată cât mai curând posibil.

de gelu la 12 April 2016 - 22:08

rusine primariei Carei pentru gestul mizerabil de a permite camioanelor cu moloz sa descarce totul in fata salii de sport!!!! udmr ar fi racnit pana la bruxeles daca facea un roman asa ceva la memorialul hago la fotbal..si sa stiti ca am vazut ca pentru cupa futsal a fost curatat tot terenul din jur dar pentru ca mircea dohan a fost roman jeno si cu lajos si-au batut joc de eveniment!
iertare cerem marilor handbalisti pentru neospitalitatea primariei Carei!

de dinara la 14 April 2016 - 06:32

Nu v-ati plictisit de atata rautate? Daca si intr-un eveniment de acest gen ati gasit motive sa dati in autoritati, cred ca e nevoie sa faceti o vizita cat mai rapida la un psiholog. Pare ca sunteti intr-o depresie fara de sfarsit. Ar fi pacat sa va prinda sarbatorile asa. S-ar putea sa vi se para ca e vina Primariei si ca nu va mai ies ouale de Paste rosu aprins, ca pe vremuri: Succes si un sfat (asa ca de Postul Mare)… mai putin venin si mai multa iubire.

de bunica la 14 April 2016 - 06:49

dapoi cine v-a pus sa nu faceti curatenie cand ati stiut ca va vin oaspetii?
sau la voi acasa asa va asteptati musafirii?atunci nu e rea credinta ci incompetenta….da ce poti sa te astepti de la un primar cu datorii neplatite de 8 ani de zile?daca il iubiti asa de mult si vreti sa avem sarbatori linistite de ce nu platiti in locul lui datoriile si sa scape orasul de ceva rate la banca?

de Horia Mărieș la 14 April 2016 - 11:33

@dinara la 14 April 2016 – 06:32

Intelectuala noastră … pe care o iubim cu mai multă iubire (sau, deșteptul):
Noi am fost la psiholog. Suntem în regulă.
Avem toți certificate și patalamale de bună purtare. Semnate, ștampilate.

Dumneavoastră ar fi bine însă să vă duceți la un medic (doctor în ștințe) psihiatru ca să vă tratați de tembelism și de kovacită.

Recomandare, doar fiindcă este ceva mai aproape (ca distanța pe șosea și pe calea ferată) de dvs:

http://adevarul.ro/locale/satu-mare/virgil-enatescu–savantulroman-americanii-l-au-inclus-topul-celor-500-genii-secoluluixx-1_515d219c00f5182b85814a27/index.html

Succesuri la tratamentul medical.

de tisztelet la 15 April 2016 - 20:54

Nagyra becsult BC.Legalab a Nagykarolyi oreg fiuknak a nevet kelletet volna meg emliteni.De toletek ez sem varhato!

de sandor la 15 April 2016 - 21:04

unde au fost consilierii udmr la acest eveniment major din viata Careiului????
ati publicat comunicate mincinoase in limba maghiara ca asa stiti voi. nimeni din organiyatori nu a adus atatea multumiri primariei pentru ca nu aveau de ce sau poate pentru absenta si mizeria lasata in bataie de joc!!!!
sa arunci 3 camioane cu moloz in timpul turneului in fata salii de sport e tipicul de ospitalitate kovacista.

de sandor la 15 April 2016 - 21:05

si ca adaugare,unde au fost presati sa manance oaspetii? hapt la sala de mancare a lui keke ca e mare flamand.

de radu la 15 April 2016 - 21:47

bine ca mizeria cu care ati primit musafirii nu
v-a deranjat domnule tulipan dar ca nu iti vezi numele in buletin te seaca la ficati.
buletin a vrut sa va protejeze sa nu va
injure lumea pentru cum ati primit musafirii ca multi de acolo sunteti haverii lu lajos si jeno si ati stiut ce rahat e roata sala de sport si ati tacut!!!!
amu vreti glorie in sala si iesire cu elicopteru sa nu va murdariti pantofii de noroi poate.

de butoi la 16 April 2016 - 08:18

Cel putin din respect trebuia sa amintiti echipa Old Boys din Carei,indiferent de politica voastra murdara. Dar sa va dati pe langa BIRTALAN ati reusit.Asa generatie nu se va mai naste in Carei.Pacat ca domnul Boros si Dohan jr. nu a sesizat si observat acest mic amanunt!Poate ca la anul veti ramane fara noi.

de ionica si lajos la 16 April 2016 - 09:32

nici o sansa sa ramana fara voi ca atunci ramane keke fara clienti la restaurant si voi fara turneu…in loc sa va bucurati ca face cineva ceva pentru oras si finanteaza din punga personala si premiile si mesele unde nu liupsiti. Frumos stiti sa multumiti careienilor organizatori pentru ca va baga mereu in seama cand ar fi putut sa aduca echipe mari la meciul final dar ei au preferat careienii lor. Ce se aude cu echipa de handbal a orasului? de ce nu este lasat sa se ocupe d eea mircea dohan junior asa cumn stie el? de ce bagati bete in roate profesionistilor ma invidiosilor?

de butoi la 16 April 2016 - 18:50

Cine este profesionist?Singurul care are habar de handbal este prof.Georgescu Vasile si Brem Arpad(Keke). Asta este fratilor!

de butoi sau grand? la 16 April 2016 - 19:00

tu vrei sa il pui pe vasile georgescu sa antreneze la anii sai? bine ca nu vrei sa il aduci pe gruia sau pe marian cozma! ce a aratat pana acum bream aprpad inafara de facut preparate culinare si cheltuit bani la victoria? cu ce echipa a castigat vreun campionat? nu va place de mircea dohan junior ca nu pune botu la portocoale decontate de primarie?

de butoi la 16 April 2016 - 20:19

Dohan jr se pricepe la antrenorat,perecum Radoi la Steaua.Dar este unprofesor bun si nu inseamna ca este ca regretaul Dohan senior

de szabi la 16 April 2016 - 21:52

oricum mircea e 2 clase peste keke si nici nu umbla dupa ciubucuri!

de butoi la 17 April 2016 - 09:42

ha ha ha

de szabi la 17 April 2016 - 13:13

va deranjeaza tanarul dohan ca nu umbla ca si voi dupa comisioane si loc de munca la baiat

de Marius la 18 April 2016 - 07:19

Evenimentul a fost frumos, organizarea buna iar primirea dezastruoasa! Asta nu e de comentat!

Lasati un comentariu