Adi Popovici,maestru emerit al sportului,la Carei

• publicat la: 6 octombrie 2014
Adi Popovici,maestru emerit al sportului,la Carei

Recent ,la Carei,a avut loc un meci de handbal între generaţiile anilor  ’60-’70 din Baia Mare şi Carei. Din echipa de aur a handbalului  românesc, Minaur Baia Mare, formată din: Albu Petru, Haidu Viorel, Kiss Dezideriu, Stamate Alexandru, Chircu Ioan,  Rigan Oti, Oscar Tibor,Depner  Cristian, Pall Ioska, a facut parte si Adi Popovici,poate jucătorul băimărean cu cel mai prestigios palmares.

Adi Popovici este  maestru emerit al sportului. A fost mult timp capitanul echipei nationale a Romaniei pentru care a jucat peste 200 meciuri si a marcat peste 400 goluri . A participat cu nationala Romaniei la Olimpiada de la Barcelona in 1992 , are 2 participari cu nationala Romaniei la Campionatele Mondiale ( 1993 în  Suedia- Norvegia, 1995- Islanda) dar  si 2 participari cu nationala României la Campionatele Mondiale ( 1994 organizat in Portugalia , 1996 organizat de Spania ). Este câştigător cu Minaur Baia Mare a Cupei IHF in 1998.

Are trecute  în palmares şi  2 titluri de campion cu Minaur Baia Mare în 1998,1999 şi  2 Cupe ale  României în 1989,1999 .

In lunga lui carieră a  activat 13 ani ca handbalist în România ( la Minaur Baia Mare )  , 1 an in Ungaria şi 13 ani în Italia ( ultimii 5 a şi antrenat ).

Timpul a fost prea scurt ca organizatorii să profite de prezenţa sa şi să-l invite la o lecţie deschisă cu viitorii handbalişti,astăzi doar elevi.

Adi Popovici a declarat că s-a simţit bine la Carei şi va reveni şi cu alte ocazii,dacă va fi solicitat.

redacţia

comentarii

de gratian boros la 8 octombrie 2014 - 06:58

Un domn modest cu mult bun simt , un adevarat campion….

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 21:18

S portivi cu palmares si onoare in handbalul romanesc! Bravo lor ca aduc un plus mare evenimentului !Am facut si eu multe poze si le am transmis baietilor ,na da io s amator in fotografie !!! Pe Albu l am prins ca lua gol … mi a reclamat ! Am dat si la Ady ,chir s a bucurat ! Cu Stamate am avut poza cu Csaby si cu Ardelean si asta o venit din SM ,am uitat poza !Da mai am poze rezerva …..adica n am avut vreme !Data viitoare joc si eu sper ca ma las de fotografie !

Lasati un comentariu